Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο 23χρονος-Με πλήρη επίγνωση των πράξεων του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας, μέλη του οποίου διερευνούν κάθε ενδεχόμενο ώστε να εξακριβώσουν τις συνθήκες σε σχέση με την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στα Κλαυδιά, με θύμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα, η οποία ήταν έγκυος και σκοτώθηκε ανήμερα των γενεθλίων της και την μέρα που ο αρραβωνιαστικός της, της έκανε πρόταση γάμου.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της οικογένειας, όπως επίσης και από κάτοικους του χωριού, ενώ στην Αστυνομία φθάνουν μαρτυρίες για καβγάδες.
 
Πράγμα το οποίο δεν είναι άγνωστο για την Αστυνομία, η οποία είχε κληθεί σε κάποιες περιπτώσεις, πριν από τρεις μήνες και ένα μήνα, να παρέμβει και να κάνει συστάσεις, όπως ζητήθηκε, ενώ είχε προχωρήσει σε κατάσχεση τριών κυνηγετικών όπλων που ανήκαν στον πατέρα.
 
Ανάμεσα στα πρόσωπα που έδωσαν κατάθεση, είναι και η χαροκαμένη μητέρα των δύο αδελφών, η οποία υπέστη σοκ, ωστόσο όπως ανέφερε, την ώρα του περιστατικού είχε πάει στην κουζίνα για να πιεί νερό. Εντούτοις, όπως είπε, είχε δει τον γιο της να καθαρίζει το όπλο του.
 
Από την πλευρά του ο 23χρονος επιμένει στην εκδοχή που έδωσε, πως δηλαδή πρόκειται για ατύχημα, αφού το όπλο του εκπυρσοκρότησε την ώρα που το καθάριζε.
 
Ο 23χρονος, ο οποίος είχε αναφέρει πως πήγε για βολή, αναμένεται να προβεί σε υποδείξεις σκηνών, ενώ εξετάστηκε από ψυχίατρο, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σε θέση να υποβληθεί σε νέα ανάκριση και εάν έχει αντιληφθεί τις πράξεις του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 23χρονος, όπως έκρινε ο ψυχίατρος, έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του και όσα εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στην οικία του και είναι σε θέση να ανακριθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι απαντήσεις που θα δώσει η πορεία της σφαίρας και οι εκδοχές επί της εκδοχής
 
Το άλλοθι που κατέρριψε ο διοικητής του 23χρονου
Το πρωί ο 23χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ εναντίον του διερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, όταν έφθασε η Αστυνομία στη σκηνή του εγκλήματος, ο 23χρονος είχε αναφέρει ότι είχε μεταβεί σε προγραμματισμένη βολή στη μονάδα του, στο στρατόπεδο Απλάντα. Κατά τη διάρκεια της βολής, το όπλο του παρουσίασε εμπλοκές και συμβουλεύτηκε από τον οπλουργό της μονάδας του να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι.
 
Όταν επέστρεψε και κατά τη διάρκεια που το καθάριζε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο 23χρονος, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδελφή του στο κεφάλι, η οποία καθόταν στο σαλόνι της οικίας.
 
Από τις προκαταρκτικές εξετάσει που διενεργήθηκε από τον διοικητή της μονάδας, διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή, ενώ ο 23χρονος είχε παρουσιαστεί ως έφεδρος στις 17 Μαΐου. Όταν του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο, ο 23χρονος απάντησε «αφού πρέπει;»
 
Παράλληλα, ο 23χρονος είχε αναφέρει πως είχε αποστείλει μήνυμα διακίνησης, ωστόσο όπως είπε, το διέγραψε. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία διερευνά και αυτό τον ισχυρισμό. 
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας, επεκτείνονται και στην Εθνική Φρουρά, καθώς θα ληφθούν καταθέσεις από την μονάδα του 23χρονου, ενώ υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα τεκμήρια που παραλήφθηκαν είναι και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που άνηκε νεαρό, μεταξύ των οποίων και σακούλι με 200 σφαίρες, το οποίο ήταν σκισμένο και από αυτό έλειπαν οκτώ σφαίρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι