Η νεκροτομή επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη, δύο οι υπό διερεύνηση θάνατοι

Απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν ενώπιον τους, ψάχνουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που διερευνούν την υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Κλαυδιά, με θύμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα, οι οποίοι συνεχίζουν να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
 
Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού της 21χρονης από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, κατέδειξε πως ο θάνατος της οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκληθείσα από πυροβόλο όπλο, το οποίο ο 23χρονος αδελφός της επιμένει στον ισχυρισμό του πως ενώ το καθάριζε, εκπυρσοκρότησε.
Θέση του 23χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία, ήταν πως πυροβόλησε την αδελφή του από πλάγια, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση, ενώ όπως είχαμε αναφέρει, η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση αλλά όχι εξ επαφής, και τόσο το θύμα όσο και ο θύτης, κατά τον ουσιώδη χρόνο, κάθονταν.

Η περιγραφή του 23χρονου για το πώς συνέβη το συμβάν επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, τα οποία θα αποδυναμώσουν ή θα ενισχύσουν την εκδοχή του 23χρονου και θα οδηγήσουν τους ανακριτές σε ασφαλή συμπεράσματα.

Προβληματισμό όμως και πολλά ερωτήματα, προκαλεί ο ισχυρισμός του νεαρού πως δεν γνώριζε ότι το όπλο του ήταν έμφορτο, ισχυρισμός ο οποίος δεν ικανοποιεί τους ανακριτές, όπως επίσης δεν ικανοποιεί ο ισχυρισμός ότι το νάιλον σακούλι, από το οποίο λείπουν οκτώ σφαίρες, το χρεώθηκε έτσι από την Εθνική Φρουρά. Κάτι το οποίο απορρίπτει και η Εθνική Φρουρά, τονίζοντας πως όλοι οι έφεδροι το χρεώνονται και το παραλαμβάνουν κλειστό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολο το παζλ της τραγωδίας-Κενά, αντιφάσεις και γρίφος η ξεχασμένη σφαίρα

Επιβεβαιώθηκε η εγκυμοσύνη   
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώθηκε και η εγκυμοσύνη της άτυχης Μαρίας, η οποία βρισκόταν στο δεύτερο μήνα της κύησης της, ενώ την ημέρα που σκοτώθηκε από το όπλο του αδελφού της, ήταν τα γενέθλια της και το βράδυ θα αρραβωνιαζόταν.

Η εγκυμοσύνη της 21χρονης αν και ήταν γνωστή σε όλη την οικογένεια και αποτελούσε αναμφισβήτητο γεγονός, από την στιγμή που επιβεβαιώθηκε από την νεκροτομή, η Αστυνομία επί της ουσία διερευνά δύο θανάτους.

Σημειώνεται πως σε έγκλημα που διαπράχθηκε στο παρελθόν σε βάρος γυναίκας η οποία ήταν έγκυος, ο κατηγορούμενος κατηγορήθηκε για διπλό φονικό, αφού γνώριζε για την εγκυμοσύνη. (σ.σ η αναφορά γίνεται για σκοπούς και μόνο παραδείγματος για το τι ισχύει σε περίπτωση που το θύμα ήταν έγκυος, νοουμένου ότι στοιχειοθετούνται τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μίλησε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Μαρίας-Από κοντινή απόσταση η σφαίρα
 
Απαντήσεις από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν την λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, από τη μια για να διασταυρώσουν τους ισχυρισμούς του 23χρονου και από την άλλη για να ενώσουν το παζλ, από το οποίο υπολείπονται ακόμη αρκετά κομμάτια.

Μπορεί ο ισχυρισμός του 23χρονου ότι είχε μεταβεί στο πεδίο βολής της Απλάντας να επιβεβαιώθηκε, ωστόσο ψάχνουν το ποιος τον ενημέρωσε και εάν τον ενημέρωσε, για βολή, αφού δεν είχε κληθεί επίσημα από την μονάδα του, όπως ισχυρίστηκε, πράγμα το οποίο διέψευσε ο διοικητής του.

Οι ανακριτές προσπαθούν να δουν την πορεία του 23χρονου, πριν και μετά το πεδίο βολής και πριν και μετά αναχωρήσει από την οικία, καθώς και με ποιους είχε συνομιλήσει.
Απαντήσεις πιθανόν να δώσουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 23χρονου, τα οποία τα τεθούν στο μικροσκόπιο του ΤΑΕ Λάρνακας και έπειτα από τα οποία θα προκύψουν πιθανόν νέες καταθέσεις.     

Οι ανακριτές αφού εξασφαλίσουν επιπρόσθετα στοιχεία, αναμένεται να υποβάλουν σε νέα ανάκριση τον 23χρονο.

Σημειώνεται για άλλη μια φορά, πως η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείει την εκδοχή του ατυχήματος, ωστόσο διερευνά κάθε σενάριο.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές