Στην ίδια γραμμή ο 23χρονος, «κλειδί» και η μάνα-Ψάχνουν απαντήσεις οι ανακριτές

Μέσα από εξετάσεις και καταθέσεις προσπαθούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας να στήσουν το παζλ της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Κλαυδιά, που στοίχησε τη ζωή στην 21χρονη Μαρία Χάρπα.
 
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η άτυχη Μαρία έχασε τη ζωή της, πάγωσαν την κοινή γνώμη, αφού ουδείς μπορεί να πιστέψει τις τραγικές συγκυρίες. Ημέρα γενεθλίων, ημέρα που θα της φορούσε το δακτυλίδι ο αρραβωνιαστικός της, η ημέρα που θα έφευγε από το σπίτι για να μετακομίσει στην οικία του συντρόφου της… Του ανθρώπου που επέλεξε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της και ο πατέρας του παιδιού της που θα έφερνε στον κόσμο μετά από επτά μήνες, αφού ήταν έγκυος δύο μηνών. Ωστόσο, η αρχή των ονείρων της είχε οδυνηρό τέλος… 
 
Η άτυχη Μαρία έπεσε νεκρή από το όπλο του αδελφού της, ο οποίος ανακρινόμενος επιμένει στην εκδοχή του, πως ενώ καθάριζε το G3, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τραυματίσει θανάσιμα την 21χρονη που βρισκόταν στο σαλόνι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο 23χρονος-Με πλήρη επίγνωση των πράξεων του
 
Το γεγονός ότι ο 23χρονος είχα αναφέρει στους ανακριτές που έφθασαν στη σκηνή του εγκλήματος, πως είχε πάει σε προγραμματισμένη βολή, κατά τη διάρκεια της οποίας το όπλο του παρουσίασε εμπλοκές και συμβουλεύτηκε από τον οπλουργό της μονάδας του να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι, χτύπησε καμπανάκι στην Αστυνομία, η οποία γνώριζε πως λόγω του κορωνοϊού είχαν ανασταλεί όλες οι εφεδρείες.
 
Από τις προκαταρκτικές εξετάσει που διενεργήθηκε από τον διοικητή της μονάδας, διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή, ενώ ο 23χρονος είχε πάει για βολή τον Μάιο και τον Οκτώβριο κλήθηκε ως έφεδρος. Μάλιστα από το σακούλι με τις σφαίρες, με τις οποίες τον χρέωσε η Εθνική Φρουρά
 
Με την επιμονή του 23χρονου ότι πρόκειται για ατύχημα, οι ανακριτές καλούνται να διερευνήσουν πού βρισκόταν προηγουμένως ο νεαρός και κατά πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός του πως είχε αποστείλει και μήνυμα για διακίνηση, το οποίο όπως είπε διέγραψε, ενώ θα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα για τα ψέματα που είπε περί προγραμματισμένης βολής. 
 
Η Αστυνομία διαμηνύει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, χωρίς να αποκλείεται ο 23χρονος να είπε ψέματα για την διακίνηση του, γνωρίζοντας πως είχε διαπράξει αδίκημα, αφού η μεταφορά του G3 και το ενδεχόμενο να πήγε μόνος του για βολή, απαγορεύεται, είτε λόγω πανικού ή φόβου κτλ. 
 
Στο μεταξύ ο 23χρονος εξετάστηκε χθες από ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε πως έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του και είναι σε θέση να ανακριθεί εκ νέου. 
Για κατάθεση κλήθηκε και η μητέρα του 23χρονου, η οποία υπέστη σοκ, αναφέροντας πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, είχε μεταβεί στην κουζίνα για να πιεί νερό, ενώ προηγουμένως είχε δει τον γιο της να καθαρίζει το όπλο. 
 
Η μαρτυρία της μητέρας κρίνεται πολύ σημαντική, αφού ήταν το μοναδικό πρόσωπο που βρισκόταν στην οικία και είναι αυτή που γνωρίζει εάν είχε προηγηθεί οτιδήποτε και ποιες ήταν οι κινήσεις των δύο παιδιών της. 
 
Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για καβγάδες και ότι η Αστυνομία είχε κληθεί στο πρόσφατο παρελθόν να παρέμβει, λαμβάνονται υπόψη και αξιολογείται κάθε μαρτυρία, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν οδηγεί σε συμπεράσματα που απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του 23χρονου. 
 
Την ίδια ώρα, καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης επί της σορού της 21χρονης, τα οποία σε συνδυασμό με τον βαλλιστικό έλεγχο, θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα και θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.
 
Από την ιατροδικαστική εξέταση θα διαφανεί η πορεία της σφαίρας και η απόσταση από την οποία ρίχθηκε, κάτι το οποίο θα ενισχύσει ή θα αποδυναμώσει την εκδοχή που έδωσε στους ανακριτές ο 23χρονος. «Δηλαδή, κάποιος ρίχνει τη σφαίρα όρθιος, και η πορεία της ήταν ευθεία, τότε δείχνει πως πολύ πιθανό να στόχευσε. Εάν η σφαίρα είχε ανοδική πορεία, και η θέση του υπόπτου ήταν ότι καθάριζε το όπλο άρα πιθανόν να καθόταν, τότε συνάδει με την εκδοχή του ατυχήματος», εξήγησε στο REPORTER, ο ποινικολόγος Γιάννης Πολυχρόνης. 
 
Παράλληλα, από τις εξετάσεις της ιατροδικαστικής και της βαλλιστικής θα διαφανεί εάν η σφαίρα ρίχθηκε εξ επαφής ή από κοντινή απόσταση, αφού σε αυτό το σενάριο, η σορός του θύματος θα φέρει εγκαύματα.
 
«Η απόσταση βολής επίσης έχει σημασία. Εάν είναι εξ επαφής ή από πολύ κοντά, θα διαπιστωθεί από τα εγκαύματα στο πτώμα. Μπροστά από την σφαίρα έχει ένα μαύρο κύκλο που έχει πυρίτιδα που προκαλεί κάψιμο. Αυτό το κάψιμο, όσο πιο κοντά ρίχθηκε η σφαίρα, τόσο πιο μεγάλο θα είναι, ενώ όσο πιο μακριά τόσο πιο μικρό. Άρα θα διαφανεί αν την πυροβόλησε από κοντά ή μακριά και θα συγκριθεί με το σημείο που βρισκόταν και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής από την αυτοψία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό