Η σφαίρα από το G3 του αδελφού της ήρθε να σκοτώσει τα όνειρα της άτυχης Μαρίας

Παγωμένο παρακολουθεί το Παγκύπριο τις εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο της 21χρονης Μαρίας, η οποία έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή από το όπλο του 23χρονου αδερφού της, με την Αστυνομία να ψάχνει την άκρη του νήματος, μέσα από τις καταθέσεις συγγενών και φίλων της οικογένειας.
 
Τον φρικτό θάνατο της 21χρονης, συνοδεύουν μια σειρά από τραγικές συμπτώσεις που καθιστούν την ιστορία της Μαρίας Χάρπα, συγκλονιστική.
 

Διψούσε για ζωή
Η άτυχη Μαρία, η οποία διένυε τον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της, γιόρταζε χθες τα γενέθλιά της. Εδώ και καιρό προγραμμάτιζε με τον σύντροφο της να αρραβωνιαστούν και να κάνουν μια νέα αρχή στο σπίτι του, σε άλλο χωριό της Επαρχίας Λάρνακας.
 
Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το στενό περιβάλλον της οικογένειας, η Μαρία δέχθηκε νωρίτερα χθες την πρόταση γάμου από τον σύντροφο της και το βράδυ θα γιόρταζαν το γεγονός. Η Μαρία και ο σύντροφός της διψούσαν για ζωή, προγραμμάτιζαν να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και να αποκτήσουν την δική τους οικογένεια.
 
Ωστόσο, η σφαίρα από το G3 του αδελφού της, ήρθε να βάλει τέλος στα όνειρα τους, λίγα λεπτά πριν τις έξι, χθες το απόγευμα.
Οι ισχυρισμοί του αδελφού
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στους ανακριτές της υπόθεσης ο 23χρονος αδελφός της Μαρίας, αυτός καθόταν στο χολ της οικίας τους και καθάριζε το όπλο του, αφού όπως είπε, προηγουμένως είχε παρουσιαστεί για εφεδρεία.
 
Όπως ισχυρίστηκε, ενώ καθάριζε το όπλο του, σε κάποια στιγμή αυτό εκπυρσοκρότησε και η μια σφαίρα έπληξε θανάσιμα την αδερφή του στο κεφάλι.
 
Παρούσα στην οικία τη στιγμή της τραγωδίας, ήταν και η μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ανέφερε ότι ο γιος της καθάριζε το όπλο του στο χολ όπου βρισκόταν και η κόρη της, ωστόσο τη στιγμή που εκπυρσοκρότησε το G-3, είχε πάει στην κουζίνα για να πιει νερό. Η γυναίκα μετά που αντίκρυσε την κόρη της να είναι νεκρή, έπαθε σοκ.
Τα κενά στους ισχυρισμούς του
Πάντως ο ισχυρισμός του νεαρού, ότι δηλαδή καθάριζε το όπλο επειδή νωρίτερα χθες είχε παρουσιαστεί στη μονάδα του στην Απλάντα για εφεδρεία, δεν φαίνεται να ευσταθεί, αφού ως γνωστό, εδώ και σχεδόν δύο μήνες, με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας, οι παρουσιάσεις εφέδρων ανεστάλησαν, λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Στην υπόδειξη των ανακριτών για το κενό στους ισχυρισμούς του, ο νεαρός επεσήμανε πως έστειλε μήνυμα για κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση και πήγε μόνος στο πεδίο βολής της Απλάντας όπου έκανε βολή. Πάντως δεν βρέθηκε σχετικό μήνυμα στο κινητό του, με τον νεαρό να υποστηρίζει ότι το διέγραψε.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να διασταυρώσουν τους ισχυρισμούς του 23χρονου και μέσω του παροχέα κινητής τηλεφωνίας που είναι συνδρομητής καθώς και των  τεχνικών του υφυπουργείου Καινοτομίας που διαχειρίζονται την πλατφόρμα για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις.
Οι ανακριτές μετά τα όσα είπε ο 23χρονος, έκριναν πως θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και να φορέσει χειροπέδες, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ εναντίον διερευνάται προς το παρόν υπόθεση ανθρωποκτονίας. Ο νεαρός μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου και ανακρίθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει στην εκδοχή του πως ήταν ατύχημα, ενώ το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε την κράτηση του για οκτώ ημέρες. 
 
Το στρατιωτικό τυφέκιο παραλήφθηκε από την Αστυνομία και θα περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών.
 
Σημειώνεται ότι αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, σύμφωνα με τους οποίους ο θάνατος της κοπέλας επήλθε από διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, συνεπεία πυροβολισμού.
 
Κατάσχεσαν τρία κυνηγετικά
προ μηνών οι Αρχές

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η οικογένεια του 23χρονου, είχε απασχολήσει και προ ολίγων μηνών την Αστυνομία.
 
Συγκεκριμένα, μετά από σχετική καταγγελία, η Αστυνομία μετέβη στην οικία της οικογένειας, όπου προχώρησε σε κατάσχεση τριών κυνηγετικών όπλων, τα οποία ανήκαν στον πατέρα της οικογένειας.
 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειας, υπάρχουν μαρτυρίες για έντονους καβγάδες μεταξύ των μελών της.
 
Απαρηγόρητος ο σύντροφος της Μαρίας
Απαρηγόρητος για το κακό που τον βρήκε εμφανίστηκε μπροστά στα ΜΜΕ, ο σύντροφος της άτυχης Μαρίας Χάρπα.
 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ξένιος Κυριακού, ο οποίος προηγουμένως είχε κάνει στην αγαπημένη του πρόταση γάμου, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η αγαπημένη του είχε χθες τα γενέθλιά της, ενώ κυοφορούσε το παιδί τους.
 
Την ίδια ώρα, ο νεαρός καταφέρθηκε κατά του ΓΕΕΦ, με αφορμή το γεγονός ότι ο 23χρονος είχε στην κατοχή του όπλο και σφαίρες από τον στρατό, ζητώντας επίμονα απαντήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών