Ηχητικά ντοκουμέντα των φυλακών δείχνουν πώς σχεδίαζαν να σκοτώσουν το Αλεξούι

Στα χέρια των ποινικών ανακριτών που διερευνούν τους «χειρισμούς» της αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που σε συνεργασία με Κύπριους, εντός και εκτός φυλακών, σχεδίαζαν δολοφονίες και η αστυνομία τους άφησε ανενόχλητους, βρίσκονται ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την οργάνωση των εγκλημάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η Ιντερπόλ έδωσε στις Κυπριακές αρχές στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση δεσμοφύλακα και φυλακισμένων καθώς και Κύπριων συνεργών τους που βρίσκονται εκτός φυλακών, οι οποίοι κατονομάστηκαν. Σε ότι αφορά τους φυλακισμένους, όπως διαπιστώνεται από έγγραφα που αποκαλύψαμε, πρόκειται για ισοβίτη ο οποίος καταδικάστηκε για φόνο και είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη (ένας εκ των στόχων) και ένα Σέρβο βαρυποινίτη ο οποίος καταδικάστηκε για υπόθεση ναρκωτικών.

Από τα στοιχεία της Ιντερπόλ και τα πρακτικά της Υπηρεσίας συλλογής πληροφοριών, οι συνομιλίες μεταξύ των φυλακισμένων με τον Σέρβο εκτελεστή ξεκίνησαν μέσω κινητού τηλεφώνου από τις 14 Μαρτίου όπου άρχισαν να σχεδιάζονται οι δολοφονίες από τους «μέσα» με τους «έξω».

Στην συνέχεια, από τις 23 Μαρτίου (σχετικό έγγραφο πιο κάτω) ο Σέρβος φυλακισμένος άρχισε να επικοινωνεί με τον Σέρβο εκτελεστή μέσω του τηλεφωνικού θαλάμου του Σωφρονιστικού ιδρύματος, με τις επικοινωνίες όλων των κρατουμένων να καταγράφονται βάση νόμου.

Ωστόσο, οι προϊστάμενοι της αστυνομίας «παρέλειψαν» ή θεώρησαν ότι δεν είναι σημαντικό να ενημερώσουν τις Κεντρικές φυλακές προκειμένου να παρακολουθούν τα τηλέφωνα και να παραδοθούν τα στοιχεία ή να διενεργηθούν έρευνες ούτως ώστε να αποτρέψουν το έγκλημα ή έστω να «δυσκολέψουν» τους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα αυτοί να κινούνται ανενόχλητοι.

Ωστόσο 6 μήνες μετά, αφού τινάχθηκε η υπόθεση στον αέρα  και γίναμε ρεζίλι, αφού έγινε το τετραπλό φονικό και αφού τα ΜΜΕ τα «σκάλισαν», η υπόθεση κατέληξε στους ποινικούς ανακριτές, στα χέρια των οποίων πλέον βρίσκονται οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από το σύστημα των φυλακών, μεταξύ του φυλακισμένου και του εκτελεστή.

Πρόκειται για τεκμήρια «κλειδί» στην υπόθεση αφού όπως διαπιστώνεται και από τις παρακολουθήσεις των Σερβικών αρχών, υπάρχουν συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι σχεδιάζονταν οι δολοφονίες, με πρώτο στόχο να ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ενώ στην συνέχεια, όπως ανέφερε ο Σέρβος φυλακισμένος, «είχε και άλλες δουλειές» να αναθέσει στον Σέρβο εκτελεστή. Ωστόσο, αφού κάτι πήγε «λάθος» και προσπέρασαν τα πάντα οι αρχές, έφθασαν τελικά Αλβανοί εκτελεστές…     

Γιατί δεν ενημέρωσαν τις φυλακές;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, για κατάθεση κλήθηκε όλη η ηγεσία της αστυνομίας καθώς και οι προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (κάποιοι μάλιστα 2 φορές) ενώ όλοι ρωτήθηκαν για την «παράληψη» στο να ενημερωθούν οι Κεντρικές φυλακές οι οποίες θα διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει γιατί δεν ενημερώθηκε η διεύθυνση του Σωφρονιστικού ιδρύματος…

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι οι τηλεφωνικές επαφές όλων των φυλακισμένων δηλώνονται προηγουμένως και ως εκ τούτου ο Σέρβος φυλακισμένος φαίνεται να είχε στη λίστα του το τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή αφού ο αριθμός του παρακολουθείτο και έτσι οι αρχές τις Σερβίας έφθασαν στα ίχνη προσώπων από τις Κεντρικές φυλακές.

Επίσης, με αυτά τα δεδομένα, εύλογα διερωτάται κάποιος αν σκόπιμα δεν ενημέρωσαν τις φυλακές και αν οι φυλακισμένοι γνώριζαν ότι δεν «έπεσε σήμα» στην Διεύθυνση για αυτό και συνέχιζαν την οργάνωση των εγκλημάτων ανενόχλητοι….

Υπενθυμίζεται ότι ούτε για τον δεσμοφύλακα ενημερώθηκαν οι Κεντρικές φυλακές και παρά το γεγονός ότι έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών τον «δείχνουν» να έχει στενές σχέσεις με τον Κύπριο συνεργό των Σέρβων εκτελεστών (ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι κατηγορούμενος για το τετραπλό φονικό), καθώς και ότι διασυνδέεται με υψηλόβαθμο στέλεχος φατρίας στη Λευκωσία.

 

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ με την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο

Δειτε Επισης

Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)