Ξεσκονίζουν αρχεία της Μητρόπολης οι ανακριτές-Ψάχνουν στοιχεία από εισφορές

Κάθε στοιχείο που μπορεί να τους βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης, εναντίον του πρώην Μητροπολίτη, για τον οποίο υπάρχει αριθμός καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, ξεψαχνίζει η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε από την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε άμυνα ο πρώην Μητροπολίτης, τα φώτα στον πολιτισμό-Στα βαθιά οι έρευνες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έλαβαν καταθέσεις από πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τον Μητροπολίτη, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ ζήτησαν από τη Μητρόπολη, κατάλογο, με στοιχεία όσον έλαβαν εισφορές κατά καιρούς, ώστε να εντοπίσει κατά πόσον υπάρχουν κι άλλες γυναίκες, που πιθανόν να υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως είχε αναφέρει στον REPORTER γυναίκα, η οποία δεν έχει προβεί σε επίσημη καταγγελία κατά του Μητροπολίτη, την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, όταν εκείνη είχε πάει στην Μητρόπολη, για να λάβει εισφορά, σε ηλικία 16 ετών και αφού είχε μείνει ορφανή από πατέρα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, εξελίξεις αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας. Πάντως, ο REPORTER επικοινώνησε με τον πρώην Μητροπολίτη, ο οποίος αρνείται τα πάντα, χαρακτηρίζοντας ως συκοφαντίες εναντίον του, τόσο την καταγγελία, όσο και τις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»

Πέραν από την υπόθεση του Μητροπολίτη, εξελίξεις αναμένονται και για την καταγγελία σε βάρος πολιτικού προσώπου, αφού ο ύποπτος, αναμένεται να περάσει την πύλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, για να δώσει τη δική του εκδοχή σε σχέση με τα όσα του καταλογίζονται από την παραπονούμενη. Σημειώνεται ότι η καταγγελία έγινε πριν από δύο εβδομάδες, εντούτοις ακόμα δεν κλήθηκε για κατάθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι καταγγελίες για τέτοιας φύσεως αδικήματα, ανέρχονται στις δεκατέσσερις, η διερεύνηση μερικών από τις οποίες ολοκληρώθηκε και οι φάκελοι διαβιβάστηκαν στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να εξεταστούν και να δοθούν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία ο φάκελος με την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Άντρης Ελευθερίου, ενώ ήδη μία υπόθεση, σε βάρος προπονητή στίβου καταχωρήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται και στο μέτωπο του κυπριακού θεάτρου, αφού μέχρι στιγμής έγιναν τέσσερις καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση, μια εκ των οποίων, σε βάρος γνωστού Ελλαδίτη σκηνοθέτη.

Παράλληλα, Κύπριοι ηθοποιοί φέρονται να υπέδειξαν δεύτερο πρόσωπο, ως το άτομο που τους γνώρισε στον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, ο οποίος θεωρείται κλειδί για την υπόθεση.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης υποδεικνύεται και σε μαρτυρία Κύπριου ηθοποιού, που είδε το φως της δημοσιότητας από την ελλαδική ιστοσελίδα Documento. Ο σκηνοθέτης, φέρεται να ήταν το πρόσωπο που τον γνώρισε σε δεύτερο Ελλαδίτη σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε υποθέσεις στην Ελλάδα. Στη μαρτυρία καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση, ο εν λόγω σκηνοθέτης.

Εν τω μεταξύ οι κυπριακές Αρχές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να παράσχουν βοήθεια, εάν τους ζητηθεί από τις ελλαδικές Αρχές, λόγω της παρουσίας στην Κύπρο το 2012 του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έκανε την πρώτη του σκηνοθεσία για τον ΘΟΚ στο έργο, «Το Ξύπνημα της Άνοιξης». Πρόκειται για μία χρονιά για την οποία είχαν εγερθεί κάποιες υποψίες για τη φερόμενη δράση του σκηνοθέτη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού