Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»

Εικοσιπέντε χρόνια μετά σπάει τη σιωπή της, Κύπρια που βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού, καταγγέλλοντας και αυτή, τον πρώην Μητροπολίτη για άσεμνη επίθεση, για τον οποίο υπάρχει μία επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

Η Χ. τα στοιχεία της οποίας κατέχει ο REPORTER, εκφράζει μάλιστα την ετοιμότητα να έρθει στην Κύπρο για να καταγγείλει τον πρώην Μητροπολίτη και να ενισχύσει την κατάθεση γυναίκας, που κατήγγειλε επίσημα βιασμό της. Σημειώνεται ότι χθες η εφημερίδα Πολίτης, μετέφερε τρίτη μαρτυρία γυναίκας, η οποία κατήγγειλε απόπειρα βιασμού της, με φερόμενο δράστη και πάλι τον εν λόγω ιερωμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

Παραθέτουμε αυτούσια τη μαρτυρία της γυναίκας:

«Είμαι η Χ. και είμαι 50 χρονών σήμερα. Τότε ήμουν 25 χρόνων και σπούδαζα στην Αμερική. Με τον πρώην άνδρα μου, που ήταν Ελληνοαμερικάνος μας πάντρεψε ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης στην Κύπρο. Ο πρώην άντρας μου, είχε σχέση με την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο. Κάθε χρόνο γινόταν ένα φεστιβάλ για Έλληνες και Κύπριους σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος μαζί με συνοδεία, έρχονταν κάθε χρόνο σε αυτά τα φεστιβάλ. Τα φεστιβάλ  γίνονταν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά δεν μου επέτρεψε ο πρώην άντρας μου να πάω. Μια φορά έγινε του Αγίου Βαλεντίνου και εγώ πήρα κρυφά ταξί και πήγα στο ξενοδοχείο. Ζήτησα τον άντρα μου και μου είπαν ότι δεν επιτρεπόταν να πάω, επειδή ήταν μία σουίτα με ιδιωτικό ασανσέρ. Εγώ έκαμα φασαρία για να κατεβεί ο άντρας μου. Τελικά κατέβηκε ο συγκεκριμένος ιερωμένος. Δεν φορούσε ράσα, αλλά κουστούμι. Έκατσε και μου είπε “έλα να σε κεράσω ένα ποτό”. Εγώ επέμενα να πάω πάνω. Μου είπε, “εν θα πάεις πάνω, είναι κάτι γερόντισσες, δεν είναι για σένα αυτά τα πράγματα”. Λέω του “είναι valentine’s, θέλω να το περάσω με τον άντρα μου”. Εγώ συνέχισα να επιμένω να πάω στον άντρα μου και προσφέρθηκε να κάτσει μαζί μου όλη τη νύκτα.

Τελικά σηκώθηκα και έφυγα. Μετά από δύο, τρεις μέρες όμως, ήρθε στο σπίτι μας ο Μητροπολίτης, όπως είπε για να με βοηθήσει να τα βρω με τον άντρα μου. Έκατσε και άρχισε να μιλά, για να μας μερώσει τάχα. Σε κάποια στιγμή ο άντρας μου πήγε να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ για να τον πάρει στο ξενοδοχείο. Ήμουν στην πόρτα και λέει μου, “ηρέμησε”. Ξαφνικά με αγκάλιασε και μετά εμούνταρέν με. Με τράβηξε πάνω του και με φίλησε στο στόμα. Προσπάθησα πάρα πολύ να τον φύω από πάνω μου. Δεν μπορούσα όμως να τον φύω, επειδή είμαι μικρόσωμη. Μόλις σταμάτησε, είπε μου “με έχεις ένοια εγώ είμαι δαμέ”. Εσοκαρίστηκα, εσκούπησα τα χείλη μου και του είπα τι κάμνεις. Λέει μου “θα τα πούμε” και μετά έφυγε.

Είπα στον άντρα μου ότι μου επιτέθηκε και με φίλησε, αλλά δεν με πίστεψε. Χώρισα μετά από αυτήν την ιστορία και ήρθα στην Κύπρο. Το είπα στη μάμα μου και τον παπά μου, αλλά δεν με πίστεψαν. Δεν με πίστευε κανένας. Μετά από καιρό με πίστεψε ο παπάς μου, επειδή αυτός (ο Μητροπολίτης), με έπαιρνε τηλέφωνο σπίτι και με παρενοχλούσε. Μια φορά συγκεκριμένα που με πήρε, τον άκουσε ο παπάς μου. Είπεν μου “X… μου” και είπα αμέσως στον παπά μου, να πιάσει το άλλο τηλέφωνο. Τον άκουσε που μου είπε ,“θα έρθω στη Λευκωσία να κάνω έναν αγιασμό και μόλις βγω έξω, θέλω να είσαι το πρώτο πρόσωπο που θα δω μπροστά μου”. Τότε με πίστεψε ο παπάς μου.  

Ξέρεις ότι είμαι 50 χρόνων και ακόμα είμαι ταραγμένη όταν ακούω το όνομά του; Και εδώ και 20 χρόνια λείπω στο εξωτερικό... Δεν το ξεπερνώ, δεν το ξεπερνώ. Νιώθω αηδία… Έφυγα από την Κύπρο επειδή αηδίασα με το σύστημα. Νιώθω τυχερή που μεγαλώνω τα παιδιά μου στο εξωτερικό. Ξαναπαντρεύτηκα και δεν μίλησα στα παιδιά μου για αυτό. Θέλω όμως να δείξω στην κόρη μου αυτόν τον άνθρωπο και να της πω, “το και το, πρόσεχε”...

Είδα τι γράφεται στην Κύπρο και κατάλαβα πως ήταν αυτός. Έλεγα είναι αυτός, είναι αυτός… Είπα αμέσως θέλω να το πω, να βκει στην επιφάνεια. Νιώθω ανακούφιση μεγάλη, πολύ μεγάλη ανακούφιση που το λέω.

Θέλω πάρα πολλά επίσης να τον έβρω μπροστά μου και να του πω “θυμάσαι τι μου έκαμες;”. Αυτό θέλω να του πω… Δεν πήγα ξανά εκκλησία από τότε, πιστεύω, αλλά από σπίτι μου.

Οι μικρές σε ηλικία πρέπει να ξεχωρίζουν την παρενόχληση από το αστείο, επειδή αυτά συμβαίνουν πολύ στην Κύπρο και σε άλλους χώρους.

Καλώ επίσης όλες τις γυναίκες να ανοίξουν το στόμα τους και να καταγγέλλουν. Θέλω να ακουστούν, θέλω να βγουν και άλλες να πουν “τζιαι γω, τζιαι γω, τζιαι γω, τζιαι γω…”.  Όμως πρέπει να τιμωρούνται οι δράστες. Δεν πρέπει να δεχόμαστε αυτό το πράγμα... Εν κρίμα… Δεν γίνεται να μην τιμωρούνται. Αυτό μπορώ να σου πω ότι προκαλεί μου παραπάνω αηδία. Είναι σαν ένα κύκλωμα που ο ένας καλύπτει τον άλλον. Στη χώρα που βρίσκομαι, προχθές καταδίκασαν σε διά βίου φυλάκιση τρεις άνδρες για απόπειρα βιασμού».

Μετά την καταγγελία της η κ. Χ. ερωτήθηκε εάν είναι πρόθυμη να καταθέσει στην Αστυνομία και να καταγγείλει επίσημα, όσα υποστήριξε. «Να δώσετε τα στοιχεία μου στην Αστυνομία. Είμαι πρόθυμη να έρθω στην Κύπρο να καταθέσω. Θέλω να τα πω και μπροστά του και πίσω του και παντού», απάντησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη