Κάθε επεισόδιο επιβεβαιώνει την πλήρη αποτυχία… Ανοσία στις ευθύνες

Με επεισόδια και ρίψεις δακρυγόνων, στιγματίστηκε ακόμη ένα κρίσιμο ντέρμπι του πρωταθλήματος τόσο εντός, αλλά και εκτός του Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου για πολλοστή φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνονται τα λάθη, οι παραλείψεις και οι παρατυπίες του συστήματος, που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια, με νύχια και δόντια, να πατάξει τη βία, εφαρμόζοντας πρακτικές που δυστυχώς, μέχρι στιγμής φαίνεται να μην αποφέρουν καρπούς.

Μέσα σε μόλις ένα μήνα και προτού καλά-καλά αρχίσει το νέο πρωτάθλημα και να αρχίσει ο κάθε αγώνας να είναι καθοριστικός πλέον για την πορεία των ομάδων, βλέπουμε τα πρώτα ντροπιαστικά επεισόδια να σημαδεύουν σχεδόν κάθε αγωνιστική. Φωτοβολίδες, καπνογόνα, πέτρες, σπασμένες καρέκλες και ότι αντικείμενο άλλο βρεθεί μπροστά σε κάθε οπαδό, το ρίχνουν και... όποιον πάρει ο Χάρος. Το μαχαίρι είκοσι εκατοστών που ανασύρθηκε εξάλλου τις προηγούμενες μέρες από παράνομο Ιρανό σεκιουριτά στο ΓΣΠ, αποτέλεσε και την κορυφή του παγόβουνου των όσων ντροπιαστικών γεγονότων βιώνουμε, μα τίποτα και πάλι δεν άλλαξε…

Μετά από μερικά εικοσιτετράωρα, γίναμε μάρτυρες και πάλι της έξαρσης του χουλιγκανισμού, που απέδειξε για ακόμη μια φορά πως μπορεί τόσο εύκολα να ξεσπάσει εντός και εκτός γηπέδων. Οι φωτοβολίδες, τα καπνογόνα αλλά και ο πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς, είναι η απτή απόδειξη, πως τελικά δεν μπορεί και τόσο εύκολα να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο που αμαυρώνει κάθε Σαββατοκυριάκο, με αποτέλεσμα να ξεγυμνώνει το σύστημα, τους νόμους και όλους τους εμπλεκομένους. 

Είναι πραγματικότητα, πως η κάρτα φιλάθλου, που ήρθε για να πατάξει τη βία στα γήπεδα, βολοδέρνει σε ρηχά νερά, αφού οι αρμόδιοι μοιάζουν ανήμποροι να εφαρμόσουν την νομοθεσία. Οπαδοί που δήθεν είναι «φακελωμένοι» και έχουν εκδώσει κάρτα φιλάθλου, φαίνεται να εισέρχονται με τόση ευκολία στα γήπεδα και εκτός του ότι εκτονώνονται με κάθε τρόπο, μεταφέρουν και επικίνδυνα αντικείμενα, που μπορεί να μετατραπούν σε όπλα εναντίον αντιπάλων και αστυνομικών. 

Τα ερωτήματα που πλανώνται είναι αμέτρητα, όπως και οι απαντήσεις που έχουν μείνει πίσω από κλειστά στόματα αρμοδίων προσώπων, που φαίνεται να μην έχουν το θάρρος να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, αντιθέτως κάθε φορά προτάσσουν και ένα άλλοθι, χωρίς να είναι έτοιμοι να δουν το πρόβλημα και δώσουν λύσεις. Πέραν από τις ελάχιστες συλλήψεις - αριθμός ο οποίος δεν συνάδει με τον όχλο που παρεκτρέπεται - βλέπουμε τις Αρχές να ψάχνουν τα ίχνη αναζητούμενων προσώπων, μέσα από φωτογραφίες που αχνοφαίνονται ή έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και δεν διακρίνονται καθαρά ουσιαστικά, αφού είναι μέσα από κλειστά κυκλώματα μιας άλλης εποχής.

Και να ήταν μόνο τα κλειστά κυκλώματα το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν είναι. Η τεράστια ευκολία με την οποία περνάνε φωτοβολίδες, καπνογόνα, μέχρι και μαχαίρια οι οπαδοί, επίσης πρέπει να είναι κάτι που οφείλει να ταρακουνήσει τους αρμόδιους, αφού ενώ βλέπουμε παραταγμένα δεκάδες πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας στις εισόδους κάθε αγώνα, εντούτοις φαίνεται να μην εντοπίζονται τόσο εύκολα τα απαγορευμένα αντικείμενα.

Το πρόβλημα όμως και πάλι, δεν εστιάζεται μόνο στους ελέγχους. Αφού και πάλι, θα δούμε τους οργανωμένους φίλαθλους να συσπειρώνονται και εκτός γηπέδων και να δημιουργούν με τόση ευκολία επεισόδια, με τους αστυνομικούς να τους τρέχουν από πίσω.  

Αναντίλεκτα, οι ενέργειες που οφείλει να κάνει το κράτος, πρέπει να είναι άμεσες και καθοριστικές, ώστε να αλλάξει το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό κόσμο, καθώς πλέον είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να μετράμε και θύματα, λόγω των λανθασμένων αποφάσεων και της σιγής ιχθύος που τηρούν τα αρμόδια πρόσωπα πίσω από κλειστές πόρτες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες