Με νομικό σύμβουλο ενώπιον της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο ο Αντωνίου

Συνοδευόμενος από τον νομικό του σύμβουλο καταθέτει σήμερα, ενώπιον της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, για τον οποίο τέθηκε θέμα ασυμβίβαστου λόγω της συμμετοχής της συζύγου του στο ΓεΣΥ και στον απόηχο της έντονης αντίδρασης του για τον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, ο οποίος στη συνέχεια παύθηκε από τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταθέτει στην Επιτροπή για το ασυμβίβαστο ο Αντωνίου-Στο τελικό στάδιο η έρευνα

Ο κος Αντωνίου αναμένεται να κληθεί να απαντήσει σε διάφορά ερωτήματα που θα τεθούν ενώπιον του από μέλη της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, τα οποία προέκυψαν μέσα από την εξέταση της υπόθεσης, ενώ θα δώσει την δική του εκδοχή, στην βάση και των στοιχείων που συλλέχθηκαν στα πλαίσια της διερεύνησης.

Οι έρευνες της Επιτροπής γύρω από τα περί ασυμβίβαστου του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και το πόρισμά της, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί την πρώτη βδομάδα Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να βρίσκεται σε αναμονή για την τελική του απόφαση, εάν δηλαδή θα κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση του κ. Αντωνίου.

Πάντως, η Επιτροπή Ασυμβίβαστου, το προηγούμενο διάστημα, είχε αποστείλει στον κ. Αντωνίου και ερωτηματολόγιο, το οποίο συμπληρώνεται από πρόσωπα που ασκούν καθήκοντα σε δημόσιες θέσεις. Τα πέντε ερωτήματα αφορούσαν το ασυμβίβαστο και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, έχει απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, αρνητικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Επιτροπής Ασυμβίβαστου τέθηκαν και τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο οποίο υπέδειξε στο Υπουργείο Υγείας πως προκύπτει ζήτημα γύρω από τον Θωμά Αντωνίου.

Σε επιστολή του, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σημείωνε πως το ασυμβίβαστο προκύπτει λόγω του γεγονότος πως η σύζυγος του κ. Αντωνίου συνεβλήθη με τον ΟΑΥ τον Δεκέμβριο του 2020 και πως δεν είχε ζητήσει γνωμάτευση από τον οργανισμό, ούτε ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα.

Επίσης, με σειρά από ερωτήματα και παραθέτοντας την περίπτωση καταγγελίας για τη σύζυγο ενός άλλου μέλους του ΟΑΥ, για το οποίο είχε ληφθεί γνωμάτευση από το νομικό τμήμα του οργανισμού, η Υπηρεσία διερωτήθηκε, «γιατί δεν ζητήθηκε γνωμάτευση από εξωτερικό νομικό σύμβουλο, γιατί δεν διερευνήθηκε έστω και τότε η περίπτωση του ίδιου του Προέδρου του ΟΑΥ, και  γιατί δεν ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας για την περίπτωση του κ. Αντωνίου;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στον Θωμά Αντωνίου ο Οδυσσέας-«Υπάρχει προφανές θέμα ασυμβίβαστου»

Διαταράσσονται οι ισορροπίες στον ΟΑΥ

Την ίδια ώρα, σε άλλο επίπεδο, στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας επικρατεί ανησυχία, μιας και ο κος Αντωνίου βρίσκεται στο πηδάλιο του ΔΣ του οργανισμού για χρόνια και η αποχώρησή του θα διαταράξει τις ισορροπίες του, ενώ ανησυχία επικρατεί για την πλήρωση και άλλων κενών θέσεων που προκύπτουν του συμβούλιο, όπως αυτή της παραιτηθείσας από την θέση της εκπροσώπου της κυβέρνησης, Μελίνας Πύργου, η οποία είχε παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Κενές παραμένουν και οι δύο θέσεις εκπροσώπων του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, με το ΚΕΒΕ έχει ξεκαθαρίσει πως μετά την αναταραχή που προκάλεσε το όνομα του Πέτρου Αγαθαγγέλου, τα ονόματα που θα προταθούν δεν θα προέρχονται από τον χώρο της ιατρικής κοινότητας. Μέχρι στιγμής, ούτε το ΚΕΒΕ, ούτε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, έδειξαν τις προθέσεις του για τις προτάσεις αναπλήρωσης των κενών θέσεων, οι οποίες αφού αποφασιστούν θα πρέπει να βρεθούν προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Προς έγκριση αναμένεται να οδηγηθούν προς το τέλος του χρόνου και τα ονόματα που θα επιλεχθούν για να καλύψουν τις κενές θέσεις που θα προκύψουν, λόγω της λήξης των συμβολαίων  των εκπροσώπων της ΠΕΟ και της ΟΣΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού