Ντόμινο εξελίξεων-Έθεσε στη διάθεση του Προέδρου την παραίτηση του ο Αντωνίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε νωρίτερα σήμερα αναφορικά με την επιθυμία του, Θωμά Αντωνίου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, να θέσει στη διάθεση του Προέδρου την παραίτηση του.  

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφέρει πως «πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν μας ικανοποιεί δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σταθερότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, κάτι που συνέβαλε στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν κατά τα πρώτα στάδια της υλοποίησης μιας ιστορικής μεταρρύθμισης, αλλά και για να προωθηθούν αναβαθμίσεις στο Γενικό Σύστημα Υγείας».

Ο κ. Πελεκάνος σημείωσε πως «δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω επιστολών που έχουν σταλεί πριν από λίγο, ζητά όπως λάβει τις επί του θέματος γνωματεύσεις και απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα και της Επιτροπής Ασυμβίβαστου ως οι αρμόδιες Αρχές, προτού λάβει τις όποιες αποφάσεις του».     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκινά διερεύνηση για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου Αντωνίου και μελών του ΔΣ ΟΑΥ

Άρχισε διερεύνηση η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου αποφάσισε όπως προχωρήσει στη διερεύνηση για ενδεχόμενο ασυμβιβάστου σε σχέση με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΥ, στη βάση των αρμοδιοτήτων που της παρέχει η σχετική νομοθεσία. 

Αυτό έρχεται μετά το τέλος της διερεύνησης που είχε ξεκινήσει η Επιτροπή για τα περί ασυμβίβαστου του προέδρου του ΠΙΣ, μετά την παύση του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Πάντως, λάδι στη φωτιά φαίνεται ότι έριξε η επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΚΕΒΕ, με την οποία από τη μία απέσυρε την εισήγηση του ονόματος του Πέτρου Αγαθαγγέλου για τη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και από την άλλη άφηνε ξεκάθαρες αιχμές για τον κ. Αντωνίου, αναφέροντας πως «ενόψει της πιο πάνω πρόνοιας (σ.σ. που αφορά το ασυμβίβαστο του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου του ΟΑΥ) εγείρεται θέμα και για τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και καθηκόντων, καθότι η σύζυγός του είναι παροχέας υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικύρωσε την παύση του Αγαθαγγέλου το Υπουργικό μετά τις έντονες αντιδράσεις

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη αναφορά είχε δώσει απάντηση ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, σε απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΝΙΚ, Δρ. Μαρίνο Σωτηρίου, ο οποίος είχε εγείρει το θέμα. Όπως ανέφερε ο ΟΑΥ, οι σχετικές πρόνοιες σε σχέση με το ασυμβίβαστο αφορούν ατομικά τα ίδια τα μέλη και δεν επεκτείνονται και στους συζύγους του προέδρου και των μελών.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου είχε αναφέρει στον REPORTER πως έχει καλυφθεί από τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο ΟΑΥ. «Η ανακοίνωση ήταν σαφής, υπάρχει απάντηση. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι και αν ο οποιοσδήποτε θέλει να κάνει έλεγχο είναι ευπρόσδεκτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάζει τα περί ασυμβίβαστου του Θωμά Αντωνίου η Ελεγκτική Υπηρεσία

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ