Ξεκινά διερεύνηση για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου Αντωνίου και μελών του ΔΣ ΟΑΥ

Νέα μέτωπα άνοιξε η υπόθεση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, αφού μετά την απόσυρση της απόφασης για τον πρόεδρο του ΠΙΣ, στο στόχαστρο μπήκε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ. Και αυτό, λόγω της αναφοράς του ΚΕΒΕ στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία έκανε λόγο για ασυμβίβαστο από τον Θωμά Αντωνίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου να ξεκινήσει διερεύνηση για το περιστατικό. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το διορισμό του κ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), έχει τερματίσει τη διερεύνηση του θέματος επειδή έχει εκλείψει το αντικείμενό της.

Η Επιτροπή, ωστόσο, αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση για ενδεχόμενο ασυμβιβάστου σε σχέση με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΥ, στη βάση των αρμοδιοτήτων που της παρέχει η σχετική νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η φωτιά Αγαθαγγέλου, η κακή πολιτική ανάγνωση και η παύση μονόδρομος

Η αναφορά ΚΕΒΕ στην επιστολή προς Αναστασιάδη

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή που στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το ΚΕΒΕ, γινόταν αναφορά για τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «ενόψει της πιο πάνω πρόνοιας (σ.σ. που αφορά το ασυμβίβαστο του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου του ΟΑΥ) εγείρεται θέμα και για τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και καθηκόντων, καθότι η σύζυγός του είναι παροχέας υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικύρωσε την παύση του Αγαθαγγέλου το Υπουργικό μετά τις έντονες αντιδράσεις

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη αναφορά είχε δώσει απάντηση ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, σε απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΝΙΚ, Δρ. Μαρίνο Σωτηρίου, ο οποίος είχε εγείρει το θέμα. Όπως ανέφερε ο ΟΑΥ, οι σχετικές πρόνοιες σε σχέση με το ασυμβίβαστο αφορούν ατομικά τα ίδια τα μέλη και δεν επεκτείνονται και στους συζύγους του προέδρου και των μελών.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου είχε αναφέρει στον REPORTER πως έχει καλυφθεί από τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο ΟΑΥ. «Η ανακοίνωση ήταν σαφής, υπάρχει απάντηση. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι και αν ο οποιοσδήποτε θέλει να κάνει έλεγχο είναι ευπρόσδεκτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάζει τα περί ασυμβίβαστου του Θωμά Αντωνίου η Ελεγκτική Υπηρεσία

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού