Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σείεται ο ΟΑΥ, απασφάλισε ο Αντωνίου-Σκιές για… φάγωμα

  03/08/2022 18:00
Σείεται ο ΟΑΥ, απασφάλισε ο Αντωνίου-Σκιές για… φάγωμα

Σείεται ο ΟΑΥ, απασφάλισε ο Αντωνίου-Σκιές για… φάγωμα

  03/08/2022 18:00

Η απόφασή του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου να σηκώσει κεφάλι και να φέρει αντίσταση στο διορισμό του προέδρου τους ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο ΔΣ του ΟΑΥ, προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, με την παραίτησή του πλέον να βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας και με τον ίδιο να εξαπολύει επίθεση και να καταγγέλλει προσωπικές επιθέσεις.

Σε μακροσκελή δήλωσή του, ο κ. Αντωνίου αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες το ΓεΣΥ δέχεται συνεχείς και απροκάλυπτες επιθέσεις από θεσμικούς και παραθεσμικούς φορείς, οι οποίες κορυφώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντόμινο εξελίξεων-Έθεσε στη διάθεση του Προέδρου την παραίτηση του ο Αντωνίου

«Από την πρώτη ημέρα του διορισμού μου ως προέδρου του ΟΑΥ έχω ταχθεί να υπηρετήσω την ιδέα του ΓεΣΥ με όλες μου τις δυνάμεις. Το γεγονός αυτό από μόνο του με κατέστησε πολλές φορές και εμένα προσωπικά στόχο επιθέσεων από διάφορους εξωθεσμικούς κύκλους. Οι ανοίκειες αυτές επιθέσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα εκπορεύονται δυστυχώς και από θεσμικούς φορείς και κύκλους που αντιπαρατάχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, έχουν ξεπεράσει το όριο που προσωπικά θεωρώ ότι οι στοιχειώδεις κανόνες κοσμιότητας, ευθυκρισίας και αξιοπρέπειας επιβάλλουν, αφού επεκτάθηκαν πλέον και σε μέλη της οικογένειάς μου».

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ ξεκαθαρίζει πως «εάν παρέμεναν σε προσωπικό επίπεδο δεν θα με πτοούσαν. Επειδή όμως ενέχουν μια σαφή πολιτική διάσταση, εφόσον θεωρώ πως απώτερος τους στόχος είναι το ίδιο το Σύστημα Υγείας της χώρας μας και επειδή πρόθεσή μου είναι να υποβοηθήσω και να διευκολύνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαχειριστεί πολιτικά πλέον την κατάσταση, έχω θέσει την παραίτηση μου στη διάθεσή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκινά διερεύνηση για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου Αντωνίου και μελών του ΔΣ ΟΑΥ

Στη συνέχεια, τονίζει πως «ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο για μένα, πως λόγω της κρισιμότητας του καθήκοντος που μου ανατέθηκε και του μεγέθους του έργου, θα απαιτούντο τεράστιες προσωπικές προσπάθειες, μόχθος και θυσίες. Και αυτό έπραξα, όχι απλά αρνούμενος να αποζημιώνομαι για τις υπηρεσίες μου υπηρετώντας τη θέση του προέδρου του ΟΑΥ αμισθί, αλλά δίνοντας όλο το χρόνο και το είναι μου στον στόχο της υλοποίησης του ΓεΣΥ, σε βάρος αλλά και με τη στήριξη της οικογένειάς μου. Δεν το έχω μετανιώσει ούτε και μία στιγμή γιατί αυτό που πετύχαμε είναι ιερό».

Ο Θωμάς Αντωνίου, στη γραπτή του δήλωση, σημειώνει πως «δεν φανταζόμουν μετά από όλα αυτά, ότι θα έβλεπα να στοχοποιείται και η οικογένεια μου και να γίνεται συστηματική προσπάθεια να λοιδορηθεί το όνομα μου, από όλους αυτούς που απεργάστηκαν όλα τα μέσα για να εμποδίσουν αρχικά και να διαβρώσουν και να αποσταθεροποιήσουν στη συνέχεια το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Όσον αφορά στο θέμα του ασυμβίβαστού, ο κ. Αντωνίου ξεκαθαρίζει πως «οφείλω να αναφέρω ότι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη μου στην Επιτροπή για Έλεγχο του Ασυμβίβαστου είναι δεδομένη και απόλυτη, και η απόφαση μου να θέσω την παραίτηση στον ΠτΔ λήφθηκε πριν την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της επιτροπής για διερεύνηση άρα είναι ανεξάρτητη αυτής. Οφείλω επίσης να πω ότι ήταν κοινός τόπος ανάμεσα στους νομικούς πως το θέμα ασυμβίβαστου στο νόμο του ΓεΣΥ δεν επεκτείνεται σε συζύγους και άλλα συγγενικά πρόσωπα την στιγμή του πρώτου μου διορισμού πριν 10 περίπου χρόνια και αυτή ήταν η αντίληψη από το διορίζον όργανο και στον επαναδιορισμό μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικύρωσε την παύση του Αγαθαγγέλου το Υπουργικό μετά τις έντονες αντιδράσεις

Καταλήγοντας, υποδεικνύει πως «το ζήτημα δεν είναι ούτε προσωπικό ούτε νομικό αλλά εξόχως πολιτικό. Μετά και την γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα λάβω τις δικές μου αποφάσεις τις οποίες και θα δημοσιοποιήσω σύντομα. Η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση και κοινωνική κατάκτηση του λαού μας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΓεΣΥ, είναι πλέον γεγονός, έκλεισε τρία χρόνια λειτουργίας και εδράζεται σε πολύ γερά θεμέλια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάζει τα περί ασυμβίβαστου του Θωμά Αντωνίου η Ελεγκτική Υπηρεσία

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας