Σάρωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης σε όλα τα ελληνικά θέατρα με το έργο «Βιαστής είναι!»

Από το Κατράκειο, στην Πειραιώς 260, στην Καλαμάτα, στην μικρή Επίδαυρο, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το Ναύπλιο, τη Θεσσαλονίκη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί μετά την απόφαση ο Δημήτρης Λιγνάδης να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τον κόσμο να εξοργίζεται.

Τελευταία μέρα των συναυλιών του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο Νίκαιας και το πανό της Επιδαύρου για τον Δημήτρη Λιγνάδη βρέθηκε και πάλι ανάμεσα στους θεατές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

To Twitter «πήρε φωτιά» αμέσως μόλις ξεκίνησαν να ανεβαίνουν οι πρώτες φωτογραφίες και τα σχόλια ήταν άκρως... καυστικά.

 

 

 

Να θυμίσουμε πως η πρώτη παρέμβαση που έγινε γνωστή ήταν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ακολούθησε η μικρή Επίδαυρος, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το Ναύπλιο, τη Θεσσαλονίκη.

 

  

 

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρώτη παρέμβαση που έγινε γνωστή ήταν αυτή στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο αναρτήθηκε πανό για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την χώρο της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, το πανό που αναρτήθηκε, έγραφε στα Αγγλικά: «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλάκη».

 

 

Στην Πειραιώς 260

Στην πρεμιέρα της εξαιρετικής παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιωτη. Την ανακοίνωση διάβασε στο τέλος της παράστασης, με όλους τους συντελεστές επί σκηνής, ο Βασίλης Μαγουλιωτης. Μαζί ύψωσαν και πανό «Βιαστής Είναι».

Η σκηνή ήταν εξαιρετικά δυνατή και συγκινητική και για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της. Θυμός και συγκίνηση. Αλλά κυρίως αλληλεγγύη. Αυτό νιώσαμε.

Κανένας από τους επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν ήταν παρών στην πρεμιέρα. Ούτε η καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, ούτε ο Γενικός Διευθυντής ούτε ο Πρόεδρος, αν και ήταν πρεμιέρα της παράστασης και πάντοτε κάποιος είναι παρόντας.

Δεν είδαμε κανέναν τους... Ίσως ήταν τυχαίο. Ίσως πάλι να μην ήθελαν να «εργαλειοποιήσουν τον πολιτισμό». Ίσως να μην είδαμε και καλά...

Πάντως, παρών ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Γιάννης Μόσχος.

Όπως και να 'χει, η παράσταση είναι το ίδιο πολιτική και δυνατή με το κείμενο που διαβάστηκε και οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) μοιραστήκαμε το ίδιο συναίσθημα.

 

 

«Πρωταγωνιστής και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων» ο Λιγνάδης

Το κείμενο του ΣΕΗ διαβάστηκε χθες και πριν την έναρξη της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα, με το κοινό επίσης να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

 

 

Στην Επίδαυρο

 

 

Ναύπλιο

 

 

Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Πρώτο θέμα συζήτησης το διαζύγιο της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Ιωάννης Απέργης: «Η νονά μου με παράτησε. Στην Αλβανία βαφτίζουν τα παιδιά για να ξεπλύνουν μία αμαρτία»
Νίκος Μπάρκουλης: «Έφαγα κέρατο, παρέλυσαν τα πόδια μου. Η κοπέλα μου πήγε με όλους μου τους φίλους»
Αίθρα Λυκουρέζου: «Ήμουν εθισμένη στην κόκα και την μαριχουάνα, χρειαζόμουν περισσότερη αγάπη»
Επική ορκωμοσία στο Χαροκόπειο: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε… την Απόλυτη! «Ευχαριστώ την Άννα Βίσση!»
Σοφία Βόσσου: «Πεθαίνεις μου λέει ο γιατρός, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα φτάσει 37 κιλά»
Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες από την εισβολή, ακόμα και τώρα στις βροντές, κλείνω τα αυτιά μου»
Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το επίμαχο βίντεο με τον «γοητευτικό» Ηλία Κασιδιάρη και το #sexykasidiaris
Αυτό είναι το ποσό που πήρε σε «φακελάκι» ο καθηγητής, σύμφωνα με τον γιατρο - αδελφό του Γιάννη Καλλιάνου