Ξεσπά ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Λιγνάδης

Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο με την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο υπό όρους τον Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη για 12 χρόνια, ωστόσο ο ίδιος αναμένεται να βρεθεί σύντομα εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους αλλά και την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Αυτή την απόφαση πήρε το δικαστήριο και αυτή τη φορά με οριακή πλειοψηφία 4-3. Έτσι, μόλις πληρώσει τις 30.000 ευρώ που ορίστηκαν ως εγγύηση, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του και να περιμένει την εκδίκαση της έφεσης που έκανε κατά της πρωτόδικης απόφασης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Οργή και θυμός από τους καλλιτέχνες

Αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, το διαδίκτυο γέμισε με αναρτήσεις οργής και θυμού. Ο καλλιτεχνικός κόσμος ξεσπά τις τελευταίες ώρες στα social media κατά της δικαιοσύνης, αλλά και του σκηνοθέτη ο οποίος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Το θέμα Λιγνάδη μονοπωλούσε χθες, επί ώρες ολόκληρες, το ενδιαφέρον των χρηστών των social media με την πλειοψηφία να επιδοκιμάζει την καταδικαστική απόφαση εναντίον του αλλά και να αιφνιδιάζεται δυσσάρεστα, λίγο αργότερα, από την ανακοίνωση της αποφυλάκισής του μέχρι το Εφετείο.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι βιαστής. Το ίδιο δικαστήριο του δίνει το ελεύθερο να είναι βιαστής» έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς ενώ ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης σχολίασε ειρωνικά και εμφανώς απογοητευμένος από την αποφυλάκιση του Λιγνάδη: «Καλός πολίτης!»

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ)  Σπύρος Μπιμπίλας, δέχτηκε με ικανοποίηση την καταδίκη του Λιγνάδη για δύο βιασμούς ανηλίκων αναφέροντας: «Ένοχος ο Δημήτρης Λιγναδης! Σεβόμαστε την Δικαιοσύνη κι αυτό που αποφάσισε είναι μήνυμα για έναν καθαρότερο κόσμο, χωρίς κακοποιητικες εξουσίες και προσβολές της ελευθερίας του ατόμου!». Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση: «Ένοχος μεν, ελεύθερος με αναστολή εξω! ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ! Τα υπόλοιπα στην κρίση του κάθε πολίτη αυτής της δημοκρατικής χώρας».

 

 

 

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, Πρόεδρος, μέχρι προσφάτως του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ ο οποίος παρέδωσε στην ειααγγελία όλες τις καταγγελίες που έγιναν στο πλαίσιο του #MeToo  επέλεξε να εκφράσει τα συναισθήματά του για την προσωρινή αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη με τις παρακάτω λέξεις: «Αηδία.Ντροπή. Όχι απελπισία παιδιά.»

 

 

 

Και ο γνωστός στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος όμως επέλεξε να εκφράσει δημοσίως την έντονη δυσφορία του σχετικά με την απόφαση της αποφυλάκισης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική δικαιοσύνη που ακόμη μια φορά κατάφερε το ακατόρθωτο: η λέξη «ελεύθερος» να ακούγεται πιο ντροπιαστική κι από το «ένοχος». Και το χειρότερο; Ποιος στ’ αλήθεια έπεσε απ’ τα σύννεφα;»

 

 

 Καίτη Γαρμπή:

 

 

Πηνελόπη Αναστασοπούλου:

  

 

 Βασίλης Χαραλαμπόπουλος:

 

 

Νίκος Μουτσινάς:

 

 

 

 

Ντορέττα Παπαδημητρίου:

 

 

 

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου:

 

 

 Χριστίνα Χειλά Φαμέλη:

 

 

 

Λένα Δροσάκη:

 

 

 

Μιχάλης Λεβοντογιάννης:

 

 

 Μαίρη Συνατσάκη:

 

 

 Αλέξανδρος Μπουρδούμης:

 

 

 

Μαριέλλα Σαββίδου:

 

 

 

Μιχάλης Ταμπακάκης:

 

Χάρης Τζωρτζάκης: 

 

 Σπύρος Μιχαλόπουλος:

 

 

 Γιώργος Χρανιώτης:

 

  

 

Κατρίνα Τσάνταλη:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας