Πώς έγινε η επίθεση στην Real Νews - Δύο οι δράστες με γάντια & κουκούλες

Πώς έγινε η επίθεση στο κτίριο του Real FM - Ε.Ε., Μητσοτάκης, υπουργοί, αντιπολίτευση και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο Μαρούσι 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Δυό είναι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα γραφεία του Real Group, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και γάντια όταν διέπραξαν την επίθεση και παρότι υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο, το έργο των Αρχών για να τους ταυτοποιήσουν θεωρείται δύσκολο. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμπρησμός στις εγκαταστάσεις της Real – Το μήνυμα του Νίκου Χατζηνικολάου

 

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 03:30 φωτιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου βρίσκεται ο Real FM, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρέθηκαν τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ευτυχώς, με μια ηχολήπτρια του σταθμού να απομακρύνεται από τους πυροσβέστες και να οδηγείται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

 

 

Στο κτήριο βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια, ενώ και ο ιδιοκτήτης Νίκος Χατζηνικολάου στο twitter κάνει λόγο για εμπρησμό.

 «Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…» γράφει.

 

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Χατζηνικολάου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

 

 

Στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κάθε λογικός άνθρωπος, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδικάζουν αυτή την προκλητική επίθεση, η οποία, πέρα από τις φθορές που προκάλεσε, θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, καθώς μέσα στο κτίριο, στα γραφεία του Real, εργάζονταν τη νύχτα μία κοπέλα», ανέφερε.

 

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στην είσοδο του κτηρίου άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό με τρία γκαζάκια, ο οποίος και εξερράγη. Αρχικά προκλήθηκε μικρή φωτιά στην είσοδο από την έκρηξη, ωστόσο λόγω ενός αεραγωγού γρήγορα επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο του κτηρίου, προκαλώντας πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές.

Εργαζόμενη που βρισκόταν στο κτήριο εκείνη την ώρα, κατέβηκε με τη βοήθεια των πυροσβεστών από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

 

 

 

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού. Ενώ κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 2 ώρες αργότερα, από 18 πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο με έξι οχήματα.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

 

 

Ο Μητσοτάκης συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον εμπρησμό στον Real FM

«Όλα αυτά έχουν αρχή, μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε και επικαλέστηκε: «Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κ. Πολάκη, τα μαχαίρια κ. Φίλη, τη μητροκτονία από τον κ. Βερναρδάκη. Όλα αυτά από ένα κόμμα που μιλά για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και της ενημέρωσης επειδή έτσι το είπαν κάποιοι… Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα».

 

 

Πρωθυπουργός της ντροπής

Σε εκείνο το σημείο, απέδωσε εμμέσως την πολιτική ευθύνη του εμπρησμού στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Και μάλιστα την ίδια μέρα που μπήκαν βόμβες σε έναν σταθμό που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις του κ. Βερναρδάκη» είπε και έκανε λόγο για «χυδαιότητες χωρίς σύνορα».

Η αποτρόπαια και ατεκμηρίωτη σύνδεση προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φώναζαν εκτός μικροφώνου: «Ντροπή σου». «Φέρτε τον αρχηγό σας εδώ να αντιπαρατεθούμε» απάντησε ο πρωθυπουργός, ζητώντας την απερίφραστη καταδίκη του εμπρησμού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Εντύπωση προκάλεσε δε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, δεν έδωσε αμέσως μετά τον λόγο στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκο Φίλη, προκειμένου να απαντήσει στον Κυρ. Μητσοτάκη.

 

 

Τσίπρας: Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης

Την εμπρηστική επίθεση στον Real FM καταδικάζει με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», γράφει.

Οικονόμου: Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν», τονίζει, σε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», προσθέτει ο κ. Οικονόμου.

 

 

 

Δένδιας: Η επίθεση κατά Real fm και Real News καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΚΚΕ: Η επίθεση στα γραφεία των Realnews και Real fm είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα».

Το ΚΚΕ εκφράζει την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

 

 

Και ευρωπαϊκή καταδίκη για την επίθεση σε Real News και Real FM

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η παρατήρηση που δέχτηκε από θρησκόληπτο follower της η Κόνι Μεταξά και η αντίδρασή της
Το πρώτο ταξίδι της Αθηνάς Οικονομάκου μετά το διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο
Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη αγκαλιά στο ταξίδι τους στο Πήλιο
Το ισχυρό μήνυμά της Εριέττα Κούρκουλου για το Πάσχα και ο λόγος που έχει αποφασίσει να μην τρώει κρέας
Lila: «Έχω χάσει αρκετούς φίλους τον τελευταίο χρόνο και αυτό με στενοχωρεί»
Το αποκαλυπτικό φόρεμα της Ραταϊκόφσκι σε εκδήλωση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλιά Καρόλου
Η Έλενα Τοπαλίδου ανέβασε βίντεο που χορεύει Έμινεμ και έγραψε στην ανάρτησή της «Επιτάφιος»