Εμπρησμός στις εγκαταστάσεις της Real – Το μήνυμα του Νίκου Χατζηνικολάου

Το μήνυμα του Νίκου Χατζηνικολάου: «Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Μαρούσι, καθώς ξέσπασε φωτιά στο κτίριο που στεγάζονται ο ραδιοφωνικός σταθμός Realfm 97,8 και η εφημερίδα Real News.

Τριπλός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού ομίλου Real Group στις 3 τα ξημερώματα. Μια ηχολήπτρια βρίσκεται μέσα στο κτίριο. Οι πυροσβέστες κατέβασαν από το κλιμακοστάσιο την εργαζόμενη του ραδιοφωνικού σταθμού, η οποία διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντόπισε τα τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο, μεταξύ του ισογείου, το οποίο είναι κενό και του πρώτου ορόφου. Στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία των Real FM και Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

H κύρια αιτία της πυρκαγιάς ήταν στον 3ο όροφο όπου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ εργαζόμενη – μια ηχολήπτρια – που βρισκόταν στο κτίριο την κατέβασαν οι πυροσβέστες από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

 

 

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα, με 18 πυροσβέστες και έξι οχήματα στο σημείο. Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκε αμέσως στον χώρο, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί.

Οι κυριότερες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο του κτιρίου, ενώ είναι εκτεταμένες και στους άλλους δύο.

Oι αρμόδιες Αρχές θα αναζητήσουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

 

 

Το συμβάν σχολίασε με ανάρτησή του στα social media και ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…» γράφει.

 Για ξεκάθαρο εμπρησμό έκανε λόγο ο δημοσιογράφος του σταθμού, Γιάννης Παπαγιάννης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Κάποιοι ήθελαν να φιμώσουν τη φωνή του «αληθινού» ραδιοφώνου και είναι προφανές πως τα πάντα έχουν καεί εδώ πέρα» περιέγραψε ο δημοσιογράφος.

Όπως είπε, την ώρα των εκρήξεων μέσα στο κτίριο του σταθμού ήταν μία ηχολήπτρια, η οποία είναι καλά στην υγεία της.

«Πρόκειται για εμπρησμό από τρία γκαζάκια τα οποία εξερράγησαν στις 3 τα ξημερώματα» δήλωσε.

Σημειώνεται πως η φωτιά έχει σβηστεί.

 

Σύσσωμα τα κόμματα εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους του σταθμού, ενώ τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησαν με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα. Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη