Η απάντηση Ορέστη Τζιόβα στον αδερφό του Λιγνάδη - Τον κατηγόρησε για συνωμοσία

Δημήτρης Λιγνάδης: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη – Τι δηλώσε ο αδερφός του και έκανε έξαλλο τον Ορέστη Τζιόβα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και χθες κατέθεσε ο αδερφός του Γιάννης Λιγνάδης. Στο χθεσινό δικαστήριο χρησιμοποιήθηκαν δηλώσεις που είχε κάνει ο Ορέστης Τζιόβας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ότι υπήρχαν συζητήσεις για ενέργειες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη ήδη πριν από ένα χρόνο. 

 

 

Τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας χθες Παρασκευή (17/06), ο αδερφός του Γιάννης Λιγνάδης και ο θεατρικός επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης, οι οποίοι είχαν εξεταστεί και ενώπιον της ανακρίτριας.

«Όφειλα να καταθέσω την αλήθεια απέναντι στο φίλο μου και τον άνθρωπο που γνώριζα. Εγώ έψαξα στο κινητό μου και είδα φωτογραφίες και βίντεο στην παραλία στην Ιθάκη. Όταν είδα ότι καταγγέλθηκε ότι, στις 8 Αυγούστου του 2015, κάποιος είναι στην Επίδαυρο και βιάζει, ενώ ήταν στην Ιθακη», κατέθεσε ο κ. Παναγιωτάκης, επιβεβαιώνοντας το προβαλλόμενο από τον κατηγορούμενο άλλοθι σε ό,τι αφορά την πρώτη ημερομηνία που είχε τοποθετήσει ένας από τους κατγγέλλοντες την πράξη του βιασμού του.

Ο μάρτυρας μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, μετά την πρώτη κατάθεσή του στη δικαιοσύνη. «Δεν τον έχω δει ποτέ με ανηλίκους. Αυτά τα ακούω αυτές τις ημέρες. Εγώ αυτό που ζούσα ήταν μια κανονική κατάσταση. Οι φίλοι του ήταν και φίλοι μας. Ήταν ηθοποιοί, φοιτητές θεατρικών σχολών. Ήταν και δικοί μας φίλοι», υποστήριξε ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του δικηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας, Γιάννη Βλάχου, για το αν πιστεύει πως η εκδικαζόμενη υπόθεση είναι μία σκευωρία που στήθηκε από το ΣΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε: « Δεν έχω ικανό το ΣΕΗ να κάνει τέτοιο μεγάλο πράγμα».

Και λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να καταθέσει κάτι συγκεκριμένο για τα περί σκευωρίας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε: «Δεν είναι η θέση μου να απαντήσω σε αυτό. Έχω άποψη, δεν έχω γνώση».

Η «σκυτάλη» των μαρτυρικών καταθέσεων πέρασε στη συνέχεια στον αδερφό του κατηγορούμενου, Γιάννη Λιγνάδη, ο οποίος έκανε ευθέως λόγο για επίθεση από συλλογικότητα δημοσιογράφων και «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου χαρακτήρα».

Πρόεδρος: Είχε αντιπαλότητες;

Μάρτυρας: Πολλές. Στο πλαίσιο του αλληλοσπαραγμού που υπάρχει στο θέατρο. Υπήρχαν έντονες και υφέρπουσες αντιπαλότητες, που εκδηλώθηκαν όταν τους δόθηκε το πεδίο, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2021. Πήρε μια σχεδόν υστερική χροιά, ένα φανατισμό πρωτόγνωρο και κατέδειξε κάποιες δυναμικές. Είναι σαφές.

Πρόεδρος: Φτάνουν αυτές σε σημείο να κατασκεύασαν μια σκευωρία; Γιατί μόνο στο συγκεκριμένο εκδηλώθηκε ο σπαραγμός;

Μάρτυρας: Εκδηλώθηκε και με άλλους. Στον αδερφό μου ήταν προσωπικό, έχουν να κάνουν με την ταυτότητά του, την πολιτική – ιδεολογική. Από την πρώτη στιγμή, με τον κοινό νου, αμέσως από τα αμυδρά αρχικά στοιχεία, κατάλαβα ότι ήταν κατασκευασμένο και μάλιστα όχι καλά. Απλά ήταν η συγκυρία τέτοια, που ήταν ευεπίφορο το πεδίο γι’ αυτές τις καταγγελίες. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι σκευωρία, υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις.

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε και στον ηθοποιό Ορέστη Τζιόβα, με αφορμή συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» που είχε αναφέρει ότι «ήξερε ότι ετοιμάζεται κάτι εναντίον του σκηνοθέτη».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ο Ορέστης Τζιόβας απάντησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό δικαστήριο.

Κατέθεσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη κι ανέφερε το όνομά σας.

Ναι, ναι, ναι. Το είδα. Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι η οργάνωση των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί να κινηθούν νομικά, δεν ονομάζεται συνωμοσία. Ονομάζεται οργάνωση κατά μιας εγκληματικής πράξης. Όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν ζήσει για παρόμοια εμπειρία κι αυτή αναφέρεται σε έναν άνθρωπο συγκεκριμένα, δεν νομίζω ότι ονομάζεται συνωμοσία. Συνωμοσία ονομάζεται να προσπαθήσεις να ονομάσεις αυτήν την οργάνωση συνωμοσία.

Θα κάνετε κάτι για όλα αυτά που έχουν ακουστεί εναντίον σας;

Δεν έχω λόγο. Αυτά λέγονται στο δικαστήριο. Δεν έχει κάνει κάποια νομική κίνηση εναντίον μου ο Γιάννης Λιγνάδης ώστε να πάρω τα μέτρα μου. Λάθος του να χρησιμοποιήσει σε μια δίκη το όνομα ενός ανθρώπου που δεν είναι μάρτυρας. Εγώ πήρα δημόσια θέση κι έχω πλήρη συνείδηση, επομένως μπορεί να σχολιαστεί αυτή η θέση από οποιονδήποτε. Τώρα να το χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο χωρίς να είμαι μάρτυρας, προφανώς ήταν άχρηστο όπως του είπε ο εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

343 δημοσιογράφοι & ηθοποιοί υπογράφουν επιστολή κατά του Κούγια – Τι τους απάντησε

Ανοιχτή επιστολή στην οποία καταγγέλλουν τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιεί ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπογράφουν 343 πρόσωπα από τον χώρο του θεάτρου, αλλά και τον δημοσιογραφικό χώρο.

Στην επιστολή μιλούν για την στοχοποίηση δημοσιογράφων «που απλώς κάνουν την δουλειά τους, επειδή επέλεξαν να την κάνουν με έναν τρόπο που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κ. Κούγια και του πελάτη του».

«Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων, των θυμάτων και των μαρτύρων που δέχονται δημόσια επίθεση από τον κ. Κούγια για λογαριασμό του εντολέα του κ. Λιγνάδη», υπογραμίζουν στην ανοιχτή επιστολή οι άνθρωποι του θεατρικού και δημοσιογραφικού χώρου.

«Η ήττα του σεξισμού, της ομοφοβίας και του ολοκληρωτισμού είναι μία καθημερινή μάχη και αφορά ολόκληρη την κοινωνία», τονίζεται στο κλείσιμο.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες τη λίστα, είναι και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο οποίος μιλά στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

«Η επιστολή που υπογράψαμε κατά του Αλέξη Κούγια αφορά τη συμπεριφορά του εντός και εκτός δικαστηρίου. Ο τρόπος και η τακτική του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη είναι που δημιούργησε αυτήν την επιστολή. Από τις υποθέσεις Λιγνάδη, Φιλιππίδη και Μπεκατώρου το θετικό είναι κινήσεις σαν και αυτήν την επιστολή. Σε κάθε ‘Κούγια’ θα υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι απέναντί του που θα προτείνουν κάτι διαφορετικό».

Ο Κούγιας απειλεί τους 343

Ο Αλέξης Κούγιας, με δελτίο Τύπου, επιτίθεται κατά πάντων, τόσο για την συγκέντρωση υπογραφών από δημοσιογράφους και ανθρώπους του θεάτρου, όσο και για το κάλεσμα συμπαράστασης που έχει οργανωθεί για την Πέμπτη στο δικαστήριο.

Όπως υποστηρίζει, σκοπός δεν είναι η υποστήριξη των ατόμων που κατήγγειλαν εγκλήματα, αλλά «είτε να τρομοκρατήσουν εμένα, είτε να επηρεάσουν την κρίση του Δικαστηρίου».

«Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να γράψουν, ό,τι και να μηχανευτούν, ούτε τη Δικαιοσύνη μπορούν να επηρεάσουν, αλλά ούτε και εμένα μπορούν να κάμψουν να μην κάνω το καθήκον μου και να μη βοηθήσω το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση. Για κάθε λέξη υβριστική και για κάθε φράση συκοφαντική θα λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει και την ώρα που πρέπει», καταλήγει.

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη