Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Μήνυση και αγωγή Κούγια στην Σκορδά με αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ

  16/06/2022 08:33
Μήνυση και αγωγή Κούγια στην Σκορδά με αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ

Μήνυση και αγωγή Κούγια στην Σκορδά με αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ

  16/06/2022 08:33

«Eλπίζω να έχουν χρήματα, για να με αποζημιώσουν» - Τα έβαλε on camera με την Φαίη Σκορδά την Ζήνα Κουτσελίνη και την Τατιάνα Στεφανίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Κατά της Φαίης Σκορδά στρέφεται ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως έχει υποβάλει μήνυση εναντίον της παρουσιάστριας και θα ακολουθήσει κι αγωγή για αποζημίωση ύψους  100.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου για το περιεχόμενο δύο τηλεοπτικών εκπομπών και συγκεκριμένα για την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, με συμπαρουσιαστή τον Πέτρο Κουσουλό, όπου εμφανίστηκε η δικηγόρος του Β.Κ Μαρία Κουρτέση ως guest star, και για την εκπομπή των Λιάγκα – Σκορδά, όπου εμφανίστηκε μια άγνωστη παντελώς εις εμέ ηθοποιός, ονόματι Ελένη Τζώρτζη, η οποία, ενώ δεν έχει πατήσει το πόδι της ούτε μια ημέρα στο δικαστήριο του Δημήτρη Λιγνάδη, για να παρακολουθήσει πώς ασκώ το υπερασπιστικό μου καθήκον, με εξύβρισε αποκαλώντας με «αλήτη που κάνει αλήτικη υπεράσπιση».

Έχω ζητήσει αντίγραφα και των δύο εκπομπών και μάλιστα πληροφορήθηκα ότι στη μεν εκπομπή των Λιάγκα – Σκορδά παραποίησαν εντελώς την ανακοίνωσή μου, αποκόπτοντας σημαντικά μέρη της και αλλοιώνοντας το περιεχόμενό της και μάλιστα με παντελή έλλειψη σεβασμού με αποκαλούσαν και οι δύο «ο Κούγιας», στη δε εκπομπή της Κουτσελίνη με συμπαρουσιαστή τον Πέτρο Κουσουλό δεν έκαναν καμία αναφορά στην ανακοίνωσή μου και έστησαν μια εκπομπή, όπου εμφανίστηκε κατά παράνομο τρόπο, καταρρακώνοντας το τεκμήριο αθωότητας του Δημητρίου Λιγνάδη, η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση, αγνοώντας αυτό γνωρίζει και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, ότι το αδίκημα του βιασμού παραγράφεται μετά από 15 χρόνια από την ημέρα που τελέστηκε, και παρόλ’ αυτά εισέπραξε αμοιβή και κατασκεύασε και κατέθεσε μια μήνυση ενός Β.Κ που έχει παραγραφεί από το έτος 2013.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι το πρόσωπο αυτό, το οποίο αγνοεί ο κ. Λιγνάδης, ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτριος Λιγνάδης τον βίαζε επί τέσσερα χρόνια καθημερινά, γιατί του το ζητούσε ο ίδιος ο φερόμενος ως βιασμένος, και ότι δεν τον κατήγγειλε, γιατί ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί του, και ότι όλες τις συναντήσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη, για να τον βιάζει καθημερινά, τις ζητούσε ο ίδιος ο δήθεν βιασμένος.

Τέτοια κωμικά και παράλογα πράγματα ισχυρίζονται οι δήθεν βιασμένοι από τον κ. Λιγνάδη, ενώ οι «δημοσιογράφοι» που καλούν τους δικηγόρους τους, δεν τους έχουν κάνει καμία ερώτηση ποτέ γι’ αυτού του είδους τα χοντροκομμένα ψέματα και υιοθετούν οτιδήποτε, αρκεί να είναι εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη.

Όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και εγώ προσωπικά, εναντίον του οιουδήποτε διαπράττει εις βάρος μας ποινικά αδικήματα, θα υποβάλλονται μηνύσεις και θα κατατίθενται αγωγές αποζημιώσεως.

Ήδη μήνυση έχω υποβάλει εναντίον της Φαίης Σκορδά και μέχρι την Παρασκευή θα παραλάβει και μια αγωγή από εμένα προσωπικά, για να με αποζημιώσει με 100.000 ευρώ για όσα είπε εις βάρος μου σε μια μόνο εκπομπή.

Θα ακολουθήσουν μηνύσεις και αγωγές για όσους τόλμησαν να επιτεθούν εις βάρος μου με εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και συκοφαντικές τοποθετήσεις, χωρίς να έχουν πατήσει ούτε λεπτό στη δίκη Λιγνάδη και ελπίζω να έχουν χρήματα, για να με αποζημιώσουν.

Αύριο θα κατονομάσω εναντίον ποίων προσώπων θα καταθέσω μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεως.

Αθήνα, 15/06/2022

Με εκτίμηση, Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έξω από το δικαστήριο:

Και ενώ η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται σήμερα, ο Αλέξης Κούγιας έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τη χθεσινή του ανακοίνωση μιλώντας στις κάμερες.

Το πρωί της Πέμπτης 16/6, στο ξεκίνημα του «Πρωινού», ο Γιώργος Λιάγκας, προλογίζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έξω από τα δικαστήρια, είπε στη Φαίη Σκορδά για την αγωγή ύψους 100.000 ευρώ. «Πάμε να δούμε τι δήλωσε πριν από λίγο ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για την επιστολή των 343 προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, μίλησε σε αγωγές που έκανε ή ετοιμάζεται να κάνει. Νομίζω είσαι κι εσύ μέσα, ανέφερε το δικό σου όνομα. Νομίζω σου ζητάει 100.000 ευρώ. Δεν ξέρω!» είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Η παρουσιάστρια δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο πριν από τις δηλώσεις Κούγια, ενώ μετά την προβολή του σχετικού βίντεο, είπε: «Μάλιστα… Κάποια εξέλιξη για τη δίκη ρεπορταζιακά έχουμε; Εδώ δεν ακούσαμε κάτι περί δίκης. Δίκιο έχει ο κ. Κούγιας».

Στη συνέχεια προβλήθηκαν οι δηλώσεις της δικηγόρου Μαρίας Κουρτέση που αναφέρεται, επίσης, μέσα στην ανακοίνωση του κ. Κούγια. Αμέσως μετά, ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον λόγο, σημειώνοντας πως « δε μπορεί να έχει παράπονο… Εγώ δε θα μπω στην ουσία των αγωγών και των μηνύσεων που θα κάνει σε όλους μας ο Αλέξης Κούγιας. Δεν πρέπει να έχει παράπονο».

«Δεν θα ήθελα να το σχολιάσουμε» είπε κατηγορηματικά η Φαίη Σκορδά.

Σε νέες δηλώσεις έξω από το δικαστήριο όπου συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη έκανε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε στην αγωγή των 100.000 ευρώ που θα καταθέσει εις βάρος της Φαίης Σκορδά, ενώ πέταξε τα «βέλη» του και στη Ζήνα Κουτσελίνη.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

«Εγώ δεν έχω τον χρόνο την ώρα που γίνεται η εκπομπή της κας Κουτσελίνη, ούτε επίσης όποτε γίνονται οι πρωινές εκπομπές, τα πληροφορούμαι εκ των υστέρων από τις γραμματείς μου. Έχουμε διαπιστώσει ότι γίνονται παράνομες πράξεις εις βάρος μου, εις βάρος των συνεργατών μας και εις βάρος της ποιότητας της υπερασπίσεως που κάνουμε από συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες εκπομπές. Όποτε πληροφορούμαι κάτι και πρέπει να παρέμβω, παρεμβαίνω» εξήγησε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Χθες πληροφορήθηκα στην εκπομπή που αρχιπαρουσιαστές είναι ο κ. Λιάγκας και η κα Σκορδά παίχτηκε μία δήλωση μίας κας Τζώρτζη, έχει παίξει τη νταντά σε ένα σίριαλ, η οποία τόλμησε και είπε ότι είμαι αλήτης και ότι κάνω αλήτικη υπεράσπιση. Καλές γιορτές! Να ξέρετε ότι μόλις φτάσει στα δικαστήρια και πει αυτή τη δικαιολογία και την πει και η κα Σκορδά και ο κ. Λιάγκας ότι εμείς έπρεπε να το παρουσιάσουμε, θα γελάει το δικαστήριο.

Και όταν θα έρθει η ώρα του ταμείου, τότε παρακαλώ πολύ να έχουν κάνει καλά συμβόλαια ο κ. Λιάγκας και η κα Σκορδά, να έχουν περιουσιακά στοιχεία για να με αποζημιώσουν. Σήμερα η κα Σκορδά θα παραλάβει μία αγωγή 100.000 ευρώ, όχι για την προχθεσινή εκπομπή, αλλά για ο,τιδήποτε έχει πει για μένα θα παραλαμβάνει και μία αγωγή ξεχωριστά. Βέβαια, θα παραλάβουν και όλοι, πέντε, δέκα αγωγές από τον κ. Λιγνάδη για όσα έχουν κάνει 15 μήνες» συνέχισε ο ποινικολόγος.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στη Ζήνα Κουτσελίνη, κατηγορώντας την ευθέως ότι στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στέλνει δικηγόρους για να αναλάβουν την υπεράσπιση της 33χρονης.

«Ήταν αρχισυντάκτρια στην εκπομπή της κας Στεφανίδου. Έτσι τη θυμάμαι στο Alter. Δεν τη γνώριζα, ήταν φίλη μίας γραμματέως μου. Ποτέ δεν έχω βγει για καφέ με κανέναν δημοσιογράφο. Με τον Γιώργο Λιάγκα έχω μία προσωπική φιλία και την κα Σκορδά τη ξέρω πολλά χρόνια. Να σας καλέσω στο γραφείο μου να μου πείτε για την πορεία της κας Κουτσελίνη.

Διαφωνώ και γι’ αυτό δεν έχω πάει και ποτέ, ενώ με προσκαλεί καθημερινά να μου κάνει προσωπική συνέντευξη ή να μου αφιερώσει και μία εκπομπή να μιλήσουμε για όλα. Επιλέγω τις εκπομπές. Δεν θυμάμαι ότι έχω έρθει καλεσμένος στην κα Κουτσελίνη. Αυτό που κάνατε χθες, κατά τη διάρκεια της δίκης, -γι’ αυτό έστειλα και το εξώδικο που προαναγγέλλει αγωγή- καλέσατε μία δικηγόρο κατά τη διάρκεια της δίκης και της κάνατε προσωπική συνέντευξη με μοναδικό στόχο να πληγεί ο εντολέας μου.

Αυτό που κάνατε χθες κι αυτό που έκανε η κα Κουρτέση είναι ποινικό αδίκημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης καλείτε μονομερώς μία δικηγόρο που κακώς ήλθε και η οποία έχει καταρρακώσει το τεκμήριο της αθωώτητας του κ. Λιγνάδη επί 16 μήνες. Εμένα με καλέσατε; Πότε με καλέσατε; Εμένα δε με κάλεσε κανείς, στο γραφείο μου δεν πήρε κανείς. Να με πληρώσετε 150.000 ευρώ να έρθω σήμερα. Για ό,τι λέτε, για ό,τι κάνετε, εγώ δεν είμαι αυτοφωράκιας δικηγόρος σαν αυτούς που στέλνετε στην Πισπιρίγκου. Λέω γι’ αυτούς που στέλνετε στην Πισπιρίγκου και αναλαμβάνουν και παραιτούνται. Σας το λέω ευθέως, εγώ είμαι ο Κούγιας. Αναφέρομαι σε αυτούς που στέλνετε σε διάφορες υποθέσεις.

Η επιστολή μου τα λέει όλα. Όποιος μιλά καλά ελληνικά, αντιλαμβάνεται πως αντί να δικάζουμε τη δίκη Λιγνάδη πια, δικάζουμε τη δίκη δημοσιογράφων. Δικάζετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας