Η αποκαθήλωση του Σάκη - Οι εκπομπές κατακεραύνωσαν τον Ρουβά

 

Σίσσυ Χρηστίδου,  Φαίη Σκορδά, Γιώργος Λιάγκας, Κατερίνα Καινούργιου, Ανδρέας Μικρούτσικος, Ναταλία Γερμανού, Ελένη Τσολάκη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ελεονώρα Μελέτη, Κώστας Τσουρός: Οι αιχμηρές τοποθετήσεις κατά Ρουβά για τις δηλώσεις Λιγνάδη

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς στη Σίσσυ Χρηστίδου το πρωινό του Σαββάτου στο πλατό του MEGA. Μέσα από την ίδια εκπομπή, το «Χαμογέλα και πάλι» μια μέρα αργότερα, η παρουσιάστρια του Μεγάλου Καναλιού ήθελε να διαχωρίσει και να διευκρινίσει τη δική της προσωπική θέση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Πιο συγκεκριμένα, η Σίσσυ Χρηστίδου σημείωσε χαρακτηριστά πως «θέλω να πω κάτι σε σχέση με μένα και ότι αφορά εμένα και τις κατάρες που δέχομαι από χθες στα social media. Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά. Έχω εξικοιωθεί αρκετά αισθάνομαι και στη φάση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δεν έχω καθόλου το ψυχικό σθένος να απαντήσω και δεν με νοιάζει κιόλας αυτή τη στιγμή καθόλου».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

«Θέλω να διεκρινήσω όμως, επειδή σε αυτή τη θέση βρέθηκα και με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και έχει τύχει κι αλλες φορές, πως εγώ θα θέσω τη θέση μου διακριτικά όταν κάνω μια συνέντευξη. Από κει και πέρα, την ώρα της συνέντευξης, δεν είναι η στιγμή της δικής μου τοποθέτησης αλλά είναι η στιγμή της τοποθέτησης του ανθρώπου που καλώ στην εκπομπή. Όταν ερωτηθώ ή όταν προβάλλουμε ένα θέμα θα θέσω τις θέσεις μου και θεωρώ ότι το έχω κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι πάρα πολύ σαφής η δική μου θέση».

«Στην εκπομπή αυτή, λοιπόν, καλούμαι ανθρώπους που σεβόμαστε στο πλαίσιο του πολιτεύματος που βρισκόμαστε και τους αφήνουμε ελεύθερα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Δεν θα δεχθώ καμία κατάρα γιατί δεν έβρισα, δεν έφτυσα, δεν έδιωξα με τις κλωτσιές έναν άνθρωπο που φιλοξενήσαμε στην εκπομπή» συμπλήρωσε η Σίσσυ Χρηστίδου στον αέρα της εκπομπής της. «Αν κάποιον θέλουμε να τον βρίσουμε, δεν τον καλούμε στην εκπομπή ούτε και ξέρουμε από την αρχή τι θα ειπωθεί στην εκπομπή αυτήν. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε μια συνέντευξη, δεν θα την κάνουμε. Δεν θα πάρουμε συνέντευξη από τον Δημήτρη Λιγνάδη».

«Αυτός ο φασισμός των social media είναι πάρα πολύ σκληρός. Για τις κατάρες για τα παιδιά, τους καρκίνους και όλα αυτά θα είναι καλό να γνωρίζεται την βαρύτητα τους».

 

 

 

Ναταλία Γερμανού:

«Αυτό που είπε ο Σάκης ότι “όλοι βάζουμε το χεράκι μας για να μας συμβούν κάποια πράγματα”, προφανώς και ελπίζω να εννοεί τον Λιγνάδη», σχολίασε αρχικά η Ναταλία Γερμανού και τον λόγο πήρε ο Θάνος Καλλίρης:

«Συμφωνώ με τον Σάκη, σε αυτό που είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρίζουν βοηθείας. Είναι μια αρρώστια, ένας εθισμός. Ο Σάκης, όταν συνεργάστηκε μαζί του, ήταν τυχερός, γιατί δεν ήταν ούτε ανήλικος, ούτε χαμίνι της περιοχής».

Η Ναταλία Γερμανού πήρε ξανά τον λόγο για να πει: «Δεν μπορώ να στερήσω στον Σάκη να κρατάει μνήμες αγάπης και θαυμασμού με τον δάσκαλο, μέντορα που γνώρισε στις Βάκχες, όπως δεν μπορώ να στερήσω από κάποιους που έχουν γνωρίσει τους φερόμενους ως δράστες και κρατάνε συναισθήματα αγάπης. Είναι δικαίωμά τους και βεβαίως η συνέπεια του ρίσκο, είναι δικαίωμά τους».

«Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο που έχει σεξουαλική διαστροφή, αν αποδειχτεί τελικά ότι αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν είναι το ίδιο με έναν ναρκομανή που βλάπτει τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλον».

 

 

Ελένη Τσολάκη:

«Μιλάμε για την πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo. Μιλάμε για υποθέσεις που βγήκαν στο φως και έχουν σοκάρει τους πάντες. Μιλάμε για ανήλικα παιδιά. Μέχρι πρότινος ήταν ένα ιερό τέρας της τέχνης του πολιτισμού και το θεάτρου. Μιλάμε όμως και για έναν κόσμο που διψάει για δικαιοσύνη», είπε η Ελένη Τσολάκη αρχικά για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Και συνέχισε: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη και επειδή η στιγμή είναι κρίσιμη, όταν δεν θες… ή όποια κι αν είναι η γνώμη σου, θα πρέπει να την κρατήσεις. Δεν μπορείς να πατάς τον κόσμο εκεί που πονάει. Αυτό ήταν το λάθος του. Με αυτή την τοποθέτηση πατάς πάνω στην πληγή».

«Δεν είναι μόνος του ο Σάκης Ρουβάς, υπάρχει ένα επιτελείο, ένα εργοστάσιο από πίσω του, τόσα χρόνια. Δεν μπορεί να ακυρώνει τον εαυτό του, τόσο εύκολα live σε μια τηλεοπτική εκπομπή», πρόσθεσε η Μαρία Φραγκάκη.

 

 

 

Σταματίνα Τσιμτσιλή:

«Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε σε αυτές τις δηλώσεις ήταν ότι εστίασε στον Δημήτρη Λιγνάδη σαν να είναι αυτός το θύμα, ενώ τα θύματα είναι αυτοί που βάζουν τον Λιγνάδη στο εδώλιο. Φυσικά και θα έχει ενδιαφέρον για κάποιον να διερευνήσει από πού ξεκινάνε τα προβλήματα, από τα παιδικά χρόνια, από την πορεία της ζωής του και ενδεχομένως να τον αγκαλιάσει όπως είπε για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή η αγκαλιά μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα, το μπράβο μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα που βρήκαν τη δύναμη χρόνια μετά να καταγγείλουν αυτό που τους συνέβη» ανέφερε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Η κατανόησή μας, η στήριξή μας, η έμπρακτη, η ουσιαστική, η ηθική, πρέπει να είναι απέναντι στα θύματα. Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται ως θύτης. Το τι όντως έχει συμβεί και πώς έχει συμβεί δε θα το αποφασίσουμε εμείς σε ένα λαϊκό δικαστήριο αλλά θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ακριβώς επειδή αυτή η συνέντευξη ήρθε μία ημέρα μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έπρεπε να είναι ο Σάκης ακόμα πιο προσεκτικός» συνέχισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Και κατέληξε: «Οι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί μπορείς όντως να θες να πεις έναν καλό λόγο για έναν άνθρωπο που γνώρισες σε μία συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου και δεν σου έδωσε τέτοιο δικαίωμα, αλλά καλώς ή κακώς αυτός ο άνθρωπος έχει συσχετιστεί με το ελληνικό #metoo, είναι ένας άνθρωπος που τον κατήγγειλαν κάποιοι άνθρωποι για κάποια εγκλήματα. Όλη η κοινωνία περιμένει τη δικαίωση αυτών των θυμάτων οπότε δεν ξέρω αν είναι η χρονική στιγμή για να κάνεις εσύ κάτι τέτοιο».

Με τη σειρά του, και ο Δημήτρης Παπανώτας τοποθετήθηκε σχετικά, λέγοντας πως «έκανε ένα λάθος ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, να πέσουμε να τον φάμε όλοι μαζί; Τέτοιες λυσσαλέες αντιδράσεις που θυμίζουν γαλλική επανάσταση και λαϊκά δικαστήρια, αυτά εμένα με ανατριχιάζουν. Είναι τραγικό όλο αυτό το πράγμα».

 

 

Κώστας Τσουρός:

«Ήταν απαράδεκτη η σύγκριση που έκανε με τους ναρκομανείς και την παιδεραστία. Είναι ό,τι πιο άκυρο έχω ακούσει. Άλλο ο εθισμός από μια χημική ουσία, η οποία κάνει κακό στον εαυτό σου και άλλο ο παιδεραστής που κάνει κακό σε παιδιά. Φυσικά υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας, η δικαιοσύνη θα πει για τον Δημήτρη Λιγνάδη και για όσους κατηγορούνται.

Από την άλλη, ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς κατέθεσε και μια εμπειρία του όταν είχε γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη. Όντως τα λόγια του έγερναν προς τον Λιγνάδη και δεν ακούσαμε την υποστήριξη του προς τα θύματα.

Από εκεί και πέρα όμως εγώ όλο αυτό το πράγμα που δεν μπορεί ο καθένας να πει αυτό που νιώθει και αυτό που θέλει και αμέσως πέφτουμε να τον φάμε, το θεωρώ επίσης τραγικό. Είναι ακριβώς το ίδιο φασιστικό με ό,τι άλλο συμβαίνει. Αυτά τα πράγματα που γίνονται με τις κατάρες και τα cancel, υπάρχει ελευθερία του λόγου. Τι λογοκρισία είναι αυτή; 

Τι είναι αυτό το cancel culture; Δεν βίασε κανέναν ο Σάκης Ρουβάς! Είπε αυτό που ήθελε να πει, δεν βίασε κανέναν. Ας χαλαρώσουμε λίγο» τόνισε ο Κώστας Τσουρός για τον Σάκη Ρουβά. 

 

 

 Φαίη Σκορδά - Γιώργος Λιάγκας:

«Μιλάμε για κάτι το οποίο συζητάμε τηλεοπτικά και στα social εδώ και αρκετούς μήνες. Μου κάνει εντύπωση πώς δεν ήταν προετοιμασμένος να πει κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Πώς μπορείς να μπερδέψεις το έγκλημα με μία εξάρτηση; Μου κάνει εντύπωση που ο Σάκης Ρουβάς βγαίνει ζωντανά σε μία εκπομπή που δεν συνηθίζει να το κάνει, γιατί βγαίνει με απευθείας συνδέσεις…» είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

 

 

Λίγο αργότερα πήρε θέση και ο Γιώργος Λιάγκας. «Εδώ υπάρχουν δύο θέματα. Πρώτον, αν ο Σάκης Ρουβάς το έκανε σκοπίμως. Δηλαδή αν ήθελε να βγει και τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα να πάρει θέση υπέρ του Δημήτρη Λιγνάδη στοχευμένα. Ή αν ο Σάκης Ρουβάς, που ξέρουμε ότι δεν έχει επικοινωνιακή δεινότητα, μήπως ήθελε να πει κάτι καλό και κάτι κακό και τα έκανε σαλάτα και τα μπέρδεψε. Εγώ το έχω δει πολλές φορές. Δεν έχω καταλήξει τι πραγματικά έπαθε ο Σάκης Ρουβάς. Το έκανε σκοπίμως και ήθελε να πει πέντε λόγια υπέρ του Λιγνάδη ή επειδή δεν έχει επικοινωνιακή δεινότητα τα έκανε χάλια;» είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Και συνέχισε πως «διαφωνώ πλήρως με αυτό που έκανε ο Σάκης. Αν θες να πεις κάτι υπέρ του Λιγνάδη, πες το πέντε μήνες πριν. Τώρα όταν ξεκινάει η δίκη, πες μόνο ότι θα κρίνει η δικαιοσύνη. Από την άλλη στη δημοκρατία, ακόμα και αυτή η λάθος γνώμη του Ρουβά πρέπει να ακούγεται ή πρέπει να βγάλουμε κι εμείς ένα δίκανο. Δεν κρίνεται δημοκρατικά».  

 

 

 

Κατερίνα Καινούργιου - Ανδρέας Μικρούτσικος:

«Θλίψη, απογοήτευση… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος που είναι και πατέρας τεσσάρων παιδιών εξισώνει τους τοξικομανείς με τους παιδεραστές, και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πάει να στηρίξει τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μου φαίνεται αδιανόητο. Όλα τα επιχειρήματα ήταν λάθος. Το μόνο σωστό που είπε ήταν για το τεκμήριο της αθωότητας…

Αλλά για έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή και υποτίθεται επηρεάζει και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, να βγαίνει να κάνει τέτοιες δηλώσεις στην παρούσα φάση, νομίζω είναι καταστροφικό για την καριέρα του και για τον ίδιο» τόνισε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Όλο ξεκινάει από το ότι «ο Λιγνάδης βρίσκεται σε μια κόλαση». Ο Λιγνάδης δημιούργησε μια κόλαση. Τέτοιο πλυντήριο ξεπλύματος, δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Έχω δει να ξεπλένονται αλλά εδώ είναι ασύστολο πλυντήριο του Λιγνάδη!» ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Ξανά χωρίς την Μέγκαν ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρίγκιπας Χάρι
Το σχόλιο Τσιμτσιλή για τον Μικρούτσικο: «Προφανώς δε μπορούσε να προσαρμοστεί στον δεύτερο ρόλο»
Τζέιμς Καφετζής για Ασημίνα Χατζηανδρέου: Δεν ρουφιανεύεις αυτόν που κλέβει ενώ κλέβεις και εσύ
Δημήτρης Χρυσοχοΐδης: Μετά την πρώτη κρίση πανικού ξεκίνησε ο Γολγοθάς, πήγα σε ψυχολόγο
Δείτε πως είναι σήμερα ο εμβληματικός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»
Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι για την πρώτη της μέρα στο Μάλμε-Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο
Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Τα δημοσιεύματα με έχουν χωρίσει 48 φορές, δεν έχω χωρίσει ποτέ
Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor
ΒΙΝΤΕΟ: Η Άννα Βίσση τραγουδά σε σούπερ μάρκετ στη Σκύρο
Η συγκινητική ανάρτηση της Ζωής Παπαδοπούλου για τη φίλη της που έχασε