Η πρώτη νύχτα στο κρατητήριο για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

 

 

Τι προβλέπει ο νόμος - Έπεται νέα καταγγελία - «Έχει εκπορνεύσει διά της βίας γυναίκες»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνταν από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το σπίτι του έγινε «φύλλο και φτερό», με τις Αρχές να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα βίντεο στα υπόλοιπα σπίτια του σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη μήνυση που υπέβαλε η δεύτερη καταγγέλλουσα και οικογενειακή φίλη του πρώην μέλους του «Ράδιο Αρβύλα», καθώς, όπως ισχυρίζεται, ο παρουσιαστής διέρρευσε βίντεο και εικόνες από προσωπικές τους στιγμές σε ιστοσελίδες πορνογραφικού χαρακτήρα. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο πρώην παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς: «Δεν καταλαβαίνω γιατί όλος αυτός ο ντόρος. Δεν έχω αναρτήσει βίντεο, τα είχα στο παρελθόν αλλά δεν τα έχω στην κατοχή μου» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ φέρεται να εμφανίστηκε «θορυβημένος» και «τρομαγμένος» στις Αρχές.

Στο σπίτι του Στάθη Παναγιωτόπουλου έφτασαν οι αστυνομικές Αρχές το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με τον πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα προκειμένου να γίνει παρουσία του ο έλεγχος των ηλεκτρονικών του συσκευών. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μπήκε στο σπίτι του δεμένος με χειροπέδες και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, οι αστυνομικοί συνέλεξαν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους.

Την ίδια ώρα η έρευνα δεν θα περιοριστεί στη μόνιμη κατοικία του παρουσιαστή στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης αλλά θα επεκταθεί στο σπίτι του στην Αλόννησο αλλά και στους επαγγελματικούς του χώρους στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί θα «ξεσκονίσουν» τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα, όπως και όλες τις ψηφιακές συσκευές του. Η εξέταση των πειστηρίων θα γίνει από τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, οι οποίοι μπορούν ακόμα και να ανακτήσουν δεδομένα που έχουν διαγραφεί.

 

Η δήλωση του δικηγόρου του παρουσιαστή

Υπενθυμίζεται πως χθες την πρώτη τοποθέτηση μετά τη σύλληψή του, μέσω του δικηγόρου Γεωργίου Δακουρά, έκανε στο protothema.gr o Στάθης Παναγιωτόπουλος. Όπως είπε, έχει ζητήσει συγγνώμη, έχει μετανιώσει, ενώ αποφάσισε να εμφανιστεί, για να βοηθήσει -όπως ισχυρίζεται- την έρευνα των Αρχών.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προφυλάκισης, ο δικηγόρος του, κ. Δακουράς, αναφέρει: «Για να προφυλακιστεί ο εντολέας μου, θα πρέπει να κατηγορηθεί για κακούργημα και να περάσει από ανάκριση. Αυτό ακόμα δεν φαίνεται να υπάρχει ως ενδεχόμενο. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και είναι η θέση μας ως τώρα, είναι πως ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι έχει μετανιώσει για ό,τι έχει συμβεί. Ήταν από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της Αστυνομίας και των Αρχών, ουδέποτε προσπάθησε να εγκαταλείψει την πόλη ή την κατοικία του και από εκεί και πέρα θα αντιμετωπίσει όποια κατηγορία αποδειχτεί ότι τον αφορά».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση του εντολέα του, τονίζει: «Προφανώς είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, έχει ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις που έχει κάνει και από σήμερα αντιμετωπίζει και μια καινούργια κατηγορία, που δεν ξέρουμε ποια ακριβώς είναι».  Για την απόφασή του να μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και να παραδοθεί, ο νομικός του υπερασπιστής επισημαίνει: «Παρουσιάστηκε, προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα των Αρχών με οποιοδήποτε τρόπο».

 

Η πρώτη νύχτα στο κρατητήριο

«Σίγουρα θα επιχείρησε να ανασυγκροτήσει τις σκέψεις του και να ξεκουραστεί. Σίγουρα η τελευταία του επαφή ήταν με τον δικηγόρο του, ο οποίος εξέδωσε μία ανακοίνωση σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό» μετέφερε ο δημοσιογράφος Χρήστος Στεφανής στο «Happy Day».

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει αναρτήσει ποτέ βίντεο, τα είχε στο παρελθόν αλλά δεν τα έχει πια στην κατοχή του.

 

«Έχει εκπορνεύσει διά της βίας γυναίκες»

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά μίλησε για το θέμα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», επισημαίνοντας: «Παραδόθηκε για να μη θεωρηθεί ύποπτος φυγής. Δεν άργησε η αστυνομία να πάρει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με τη διαδικασία. Υπάρχουν ψηφιακά ίχνη. Θα μπορούσε να έχει πετάξει και έναν υπολογιστή, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Αλλά για οποιαδήποτε βίντεο έχουν σβηστεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί να τα αναζητήσει με τα ψηφιακά ίχνη».

«Μιλάμε για πολλά αδικήματα. Μιλάμε για περισσότερες παθούσες, γυναίκες που δια της βίας έχει εκπορνεύσει αυτός ο άνθρωπος χωρίς τη συναίνεσή τους. Το αδίκημα αυτό δε διώκεται ως σεξουαλικό αδίκημα. Το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει κάποιο από τα αδικήματα που αφορούν την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας, ενώ στην ουσία αυτός ο άνθρωπος έχει βιάσει γυναικείες ψυχές», πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε πως: «Το αδίκημα για το οποίο μέχρι στιγμής κατηγορείται είναι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που είναι πλημμεληματικής φύσης, δε φαίνεται να υπάρχει το στοιχείο της εκβίασης. Αν αποδειχθεί ότι έβγαζε χρήματα μπορεί να γίνει και κακούργημα και να έρθει αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης. Σήμερα θα πάει αυτόφωρο, θα πάρει προθεσμία να απολογηθεί και θα δούμε τι θα γίνει».

 

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχετικά με όσα θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

«Όλα εξαρτώνται από το πώς θα χαρακτηρίσει τις πράξει που αποδίδονται στο συγκεκριμένο άνθρωπο ο εισαγγελέας. Αν ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή, και ο κατηγορούμενος θα μπορεί να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί 5 ημέρες. Αν του ασκήσει δίωξη για πλημμέλημα, θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, εκεί μπορεί να πάρει αναβολή τριών ημέρων για να απολογηθεί, και το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει να κρατηθεί μέχρι την ημέρα που θα εμφανιστεί στο ακροατήριο», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν είναι αληθινά τα περιστατικά έτσι όπως διαμορφώνονται, το αδίκημα που αντιμετωπίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην παρούσα φάση είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι οι προσωπικές στιγμές με μία γυναίκα, αυτός τα δημοσιοποίησε στο κοινό, χωρίς την άδειά της. Για εμένα αυτό είναι ένα φοβερό αδίκημα γιατί έτσι βιάζεται ο ψυχικός κόσμος μιας γυναίκας. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών», συνέχισε ο ίδιος.

«Για να έχουμε προφυλάκιση θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Όλα εντάσσονται στο ποια θα είναι η ποινική δίωξη που θα ασκηθεί. Όταν για κάποιον υπάρχει η φήμη ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, καλό είναι να προσέρχεται μόνος του στην αστυνομία γιατί έτσι δείχνει ότι δεν είναι και ύποπτος φυγής», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Χωρίς αυτούς η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει»
Οι νέες δηλώσεις Λάκη Γαβαλά μετά την ομοφοβική επίθεση από τρεις μοναχούς: «Με είπαν π@@@η!»
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Η τρυφερή ανάρτηση του Γιώργου Λιβάνη για την Ανδρομάχη μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»
Βανδή για Μπισμπίκη: «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει»