Φαΐ χωρίς ανακάτεμα... δε γίνεται & στο #MasterChefGR έχει πολλές... κουτάλες!

 

 

 

#MasterChefGR: Η κάρτα ασυλίας, τα πλεονεκτήματα, o νέος αρχηγός των Μπλε, τα πλεονεκτήματα της Καλλιόπης, οι στρατηγικές επιλογές και μια απαιτητική ομαδική δοκιμασία!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μετά από την αποχώρηση της Βασιλικής, οι παίκτες ετοιμάζονται για μια νέα ομαδική δοκιμασία, υψηλών απαιτήσεων και γαστρονομίας.  

«Εβδομάδα του αμπελιού» για το MasterChef 2022.

Όπως ήδη πληροφορηθήκαμε από τους τρεις κριτές στην αρχή της εβδομάδας, η θεματική αφορά το κρασί και οι παίκτες θα πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα, που ή θα εμπεριέχουν το κρασί, είτε θα πρέπει να συνοδεύονται απόλυτα με την εκάστοτε ποικιλία.

Στο επεισόδιο της Τρίτης 12 Απριλίου, είδαμε ότι μετά από μια δύσκολη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, η Βασιλική ήταν εκείνη, που αποχώρησε οριστικά από το σπίτι του MasterChef.

 

 

Στην ομαδική δοκιμασία, που παρακολουθήαμε στο επεισόδιο της Τετάρτης, το location θα είναι ιδιαίτερο, μιας και η δοκιμασία θα διεξαχθεί σε ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Ελλάδος. Το μαγειρικό ζητούμενο της εβδομάδας αφορά στο ιδιαίτερο και απαιτητικό αντικείμενο του wine pairing και οι δυο ομάδες καλούνται να ετοιμάσουν πέντε πιάτα, που θα συνδυάζονται με πέντε διαφορετικές ποικιλίες κρασιού.

Η Καλλιόπη, που ήταν και η νικήτρια του προηγούμενου Tεστ Δημιουργικότητας, καλείται να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας. 

Ποια θα είναι τα νέα δεδομένα στις δυο ομάδες και πώς θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα;

 

 

Η ίδια αρχικά είχε να επιλέξει το χρώμα της ομάδας της, αλλά και τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, ενώ παράλληλα θα ήταν και εκείνη, που θα επέλεγε πρώτη. Η Καλλιόπη επέλεξε την Kόκκινη ομάδα, ενώ ως αρχηγό της Mπλε έχρισε τον Χριστόφορο.

Οι ομάδες τελικά και μετά από ξεκάθαρα στρατηγικές επιλογές, μιας και οι δυο αρχηγοί προσπάθησαν να πάρουν τους πιο δυνατούς μάγειρες, για να κάνουν τα πιο ευφάνταστα πιάτα, δημιουργήθηκαμ ως εξής:

Η Kόκκινη ομάδα της Καλλιόπης:

  • Φανή
  • Ελπίδα
  • Νικήτας
  • Μάριος
  • Νίκος
  • Δημήτρης Μπόμπαινας

Η Mπλε ομάδα του Χριστόφορου:

  • Παναγιώτης
  • Γιάννος
  • Νίκος
  • Βασίλης
  • Ελισάβετ

 

 

Οι κριτές ζήτησαν από την κάθε ομάδα να παρασκευάσει 5 πιάτα, τα οποία θα πρέπει να ταιριάξουν απόλυτα σε 5 διαφορετικά κρασιά.

Ουσιαστικά, το θέμα της συγκεκριμένης δοκιμασίας θα ήταν το wine pairing. Όσον αφορά τα κρασιά, οι τρεις κριτές είπαν ότι θα δοκιμάσουν οι αρχηγοί και ένας ακόμα από κάθε ομάδα. Η Καλλιόπη, ως αρχηγός της Kόκκινης ομάδας, διάλεξε την Φανή, για να δοκιμάσει μαζί της τα κρασία και ο Χριστόφορος επέλεξε τον Γιάννο.

 

 

Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν μπορούσε να μην σχολιάσει το γεγονός ότι ο Δημήτρης έμεινε τελευταίος στην ομαδική δοκιμασία. 

Ο παίκτης κατέληξε στην Kόκκινη ομάδα, που ήταν και επόμενο, αφού είχε πει παλαιότερα ότι στην Μπλε δεν θα ξαναπάει. Μάλιστα, ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο αυτό, τρολάροντας τον παίκτη, λέγοντάς του ότι στο παρελθόν είχε πει πως αν ξαναήταν στην μπλε ομάδα, θα άφηνε την ποδιά του και θα έφευγε. Μάλιστα του είπε: «Αν σηκωνόσουν και έφευγες τώρα με τα πόδια, σε πόσες ώρες θα ήσουν πίσω στο σπίτι;»

 

 

Ο Πάνος Ιωαννίδης και οι γνώσεις για το κρασί

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στη δεύτερη πρόβα της Eurovision
Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»