powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Τα πρωτοσέλιδα με τον Άκη Πετρετζίκη στην Τουρκία για τον χαλβά της Εμινέ

 

Η διπλωματία... και ο επικοινωνιακός πόλεμος... του χαλβά της Εμινέ - Δείτε την περιβόητη συνταγή χαλβά με στραγάλια

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Πολύς λόγος έγινε τελευταία για τον χαλβά με τα στραγάλια που απόλαυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hurriet φιλοξενείται σχετικό θέμα με τίτλο «Σύμβολο ο χαλβάς», το οποίο αναφέρεται στη συζήτηση που έγινε στη χώρα μας για τον, σχετικά άγνωστο χαλβά στραγαλιού. Στο θέμα αυτό υπάρχουν φωτογραφίες της Εμινέ Ερντογάν και του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

 

4167413783749352 image

Μάλιστα, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ έστειλε μέσω της τουρκικής προεδρίας βίντεο στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη με τη δική της συνταγή για τον χαλβά.

 

 

Ο ΣΚΑΪ συζητώντας το θέμα έβαλε στο παιχνίδι τον Ακη Πετρετζίκη, ζητώντας του να φτιάξει τον περίφημο χαλβά. Η συνταγή κατέληξε στα χέρια του γνωστού σεφ ο οποίος πριν λίγη ώρα ανήρτησε τη συνταγή στο ιστοτότοπό του akispetretzikis.com.

Ο ίδιος σχολίασε: «Ε… ένας χαμούλης έγινε! 😉 Αυτός είναι ο περιβόητος χαλβάς με στραγάλια που όλοι ψάχνετε σήμερα! ❤️ #syntaghthshmeras».

Υλικά συνταγής για χαλβά στραγάλι

500 γρ. νερό

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το άλειμμα

250 γρ. στραγάλια, ανάλατα

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Η εκτέλεση της συνταγής είναι:

  • Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες που θα βάλουμε το χαλβά
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Βάζουμε στο multi τα στραγάλια και τα χτυπαμε μέχρι να γίνουν αλεύρι.

  • Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τοποθετούμε ξανά μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι από στραγάλια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε, και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες, αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα

 

4167420726494847 788

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

;