Καθορίζει τα επόμενα βήματα η ΕΔΕΚ στον απόηχο της διαγραφής Παπαδάκη

Στις επτά το απόγευμα ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος, ενημέρωσε τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις μετά και τη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κληρίδης καλεί Αστυνομία να διερευνήσει καταγγελίες Σιζόπουλου

Στον απόηχο της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τη διαγραφή του Ευρωβουλευτή από τα μητρώα του κινήματος, ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατέθεσε ενώπιον του πολιτικού γραφείου, όλα τα στοιχεία που σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του, περί πειθαρχικών ή άλλων, όπως είπε, αδικημάτων τα οποία καταλογίζει στον Δημήτρη Παπαδάκη.
 
Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου, είπε ότι «για τη συστηματική παραβίαση ομόφωνων αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του κόμματος από τον Δημήτρη Παπαδάκη, όπως και άρθρων του καταστατικού.
 
Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι όλο το θέμα δεν αποτελεί αντιπαράθεση του Προέδρου του κόμματός με τον Δημήτρη Παπαδάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχες σε πολλά μέτωπα μετά τη διαγραφή Παπαδάκη από την ΕΔΕΚ

Σημείωσε επίσης ότι, «όπως κάθε υγιής οργανισμός, όπως η πολιτεία έχει κανονισμούς και θεσμική λειτουργία, έτσι και η ΕΔΕΚ έχει καταστατικό και κανονισμούς λειτουργίας. Λογικό και αναμενόμενο είναι όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση όταν κάποιος παρανομεί ή δεν συμμορφώνεται στα θέσμια, να έχει και επιπτώσεις. Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα βήματα».

Καταλήγοντας, η κ. Βασιλειάδου ανέφερε ότι, «η διαχείριση του θέματος είναι συλλογική και γίνεται με βάση το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος».

Σε ερώτηση κατά πόσο τα στοιχεία που δίνονται στο πολιτικό γραφείο θα δοθούν και στη δημοσιότητα, η κα. Βασιλειάδου απάντησε «φυσικά». Ερωτηθείσα κατά πόσο ο κ. Σιζόπουλος έχει κληθεί από την Αστυνομία για δώσει τα στοιχεία, ανέφερε ότι δεν έχει κληθεί μέχρι στιγμής αλλά όταν κληθεί είναι έτοιμος και θα τα δώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυστική παρέμβαση Ομήρου για τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ-«Ασυγκράτητος κατήφορος»

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αν και αρχικά είχε εξαγγείλει ότι θα δώσει στη δημοσιότητα, «για να κρίνουν οι πολίτες», μετά την σημερινή παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, άλλαξε γνώμη και περιορίστηκε στο να δείξει τα στοιχεία που κατέχει, χωρίς να τα παραδώσει στα μέλη του πολιτικού γραφείου του.

Πάντως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωνε νωρίτερα σήμερα πως σε ότι έχει να κάνει με τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου δεν είναι ζήτημα που εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από τα ίδια τα μέλη του Πειθαρχικού. Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης δεν κυκλοφόρησε ουτέ καν στα μέλη της ηγεσίας του κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Αστυνομίας ζητά ο Παπαδάκης, δίνει τελεσίγραφο σε Σιζόπουλο

Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου διεξήχθη σε έντονο κλίμα με κάποια από τα μέλη της να διαφωνούν με τους χειρισμούς της ηγεσίας και να εκφράζουν την αντίθεση τους με τη διαγραφή Παπαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη και εξαπολύοντας πυρά κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες κι άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να παραιτηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώνει το Δικαστήριο και δεν παίρνει πίσω την κόκκινη κάρτα ο Σιζόπουλος

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας