Ακυρώνει το Δικαστήριο και δεν παίρνει πίσω την κόκκινη κάρτα ο Σιζόπουλος

Στην προαναγγελία ότι δεν θα αποδεχθεί την οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε ο Δημήτρης Παπαδάκης μετά τη δίωξη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, ενώ την ίδια ώρα νομικοί κύκλοι εξηγούν στον REPORTER πως οι αποφάσεις του Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές.
 
Σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Σιζόπουλος, σχολιάζοντας την προσφυγή του Δημήτρη Παπαδάκη στο Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να γνωματεύσει κατά πόσο η συμφωνία του Ευρωβουλευτή με την ΕΔΕΚ είναι παράνομη, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία δικαστική παρέμβαση, ενώ υπέδειξε «πως το θέμα, ποιος θα είναι μέλος και ποιος δεν θα είναι μέλος είναι δουλειά του κόμματος να το κρίνει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο χορός των παραιτήσεων, σε βαθιά εσωστρέφεια η ΕΔΕΚ
 
«Δεσμευτικές οι αποφάσεις»
Πάντως νομικοί κύκλοι, οι οποίοι εξήγησαν στον REPORTER τη διαδικασία, τόνισαν πως οι οποιεσδήποτε αποφάσεις που λαμβάνονται από τα Δικαστήρια, είναι δεσμευτικές, υποδεικνύοντας πως σε περίπτωση που ο Δημήτρης Παπαδάκης «δικαιωθεί» και το Δικαστήριο κρίνει άκυρη τη συμφωνία μεταξύ του Ευρωβουλευτή και της ΕΔΕΚ, τότε στην ουσία το κόμμα θα πρέπει να ακυρώσει την απόφαση του Πειθαρχικού, αφού αυτή λήφθηκε με βάση τη σχετική συμφωνία.
 
Μάλιστα νομικοί παραπέμπουν στην απόφαση ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ εναντίον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, χρονολογίας 2011 όπου ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προσφεύγοντας στο Δικαστήριο, κατάφερε να κερδίσει την ακύρωση της διαγραφής του και την μη αναπλήρωση της θέσης του από το κόμμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H επόμενη ημέρα της διαγραφής Παπαδάκη και το προηγούμενο Κολοκασίδη
 
Σχετικό απόσπασμα
«Η απόφαση διαγραφής ελήφθη από αναρμόδιο συλλογικό όργανο (Eκτελεστικό Γραφείο και μέλη κοινοβουλευτικής ομάδας) χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες φυσικής δικαιοσύνης και χωρίς ο Γιώργος Κολοκασίδης να ακουστεί.  Στην παρούσα περίπτωση υπάρχει πλήρης έλλειψη σεβασμού  στις πρόνοιες του καταστατικού του κόμματος το οποίο παραβιάστηκε βάναυσα όπως επίσης παραβιάστηκαν οι αρχές της φυσικής δικαιοσύνης.  Ο Γιώργος Κολοκασίδης δεν ενημερώθηκε, δεν δικάστηκε, δεν απολογήθηκε αλλά με συνοπτικές διαδικασίες διεγράφη τυγχάνοντας μιας εξευτελιστικής μεταχείρισης από το ίδιο του το κόμμα για ότι κατ΄   ισχυρισμόν ερμηνεύεται ότι εσήμαιναν αυτά που ανέφερε στη δήλωσή του ημερ. 30.5.2011».
 
«Ανοικτές και ομόφωνες διαδικασίες»
«Θα πρέπει να καταλάβουμε», είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, «είναι ένα κόμμα συγκροτημένο. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι από τα γεγονότα προκύπτει πως όλες οι αποφάσεις που λήφθηκαν από όλα τα όργανα του κόμματος ήταν ομόφωνες και οι διαδικασίες ήταν ανοικτές  και θα μπορούσε να τις παρακολουθήσει οποιοσδήποτε».
 
Θα μπορούσε ο κ., Παπαδάκης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «να παραβρεθεί το Σάββατο στο Πειθαρχικό για να με αντεξετάσει και να με εκθέσουν με τον δικηγόρο του αν τα στοιχεία που παρουσίασα ήταν ανυπόστατα».
 
«Ο στόχος είναι η ΕΔΕΚ είναι να είναι πιο δυνατή και πιο καθαρή. Η δύναμη ενός κόμματος είναι και η καθαρότητας της. Ως κόμμα έχουμε ανοικτό μέτωπο με διαπλοκή και σκάνδαλα. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε παρατυπίες και σκοτεινά σημεία λειτουργίας εντός του κόμματος».

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε ως αντίφαση, την προσφυγή Παπαδάκη στο Δικαστήριο, αφού όπως είπε, το περασμένο Σάββατο στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε, ο κ. Παπαδάκης, δήλωσε πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και δεν δικαιολόγησε γιατί καταφεύγει στο Δικαστήριο.
 
Επανέλαβε την ίδια ώρα ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει και για τα οποία σημείωσε πως από αυτά δεν προκύπτουν μόνο πειθαρχικά αδικήματα, τα κατέθεσε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής και αφού ενημερωθεί το Πολιτικό Γραφείο, θα δοθούν στη δημοσιότητα.
 
«Εγώ θα παρουσιάσω τα στοιχεία και οι πολίτες θα κρίνουν», είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Την ίδια ώρα η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαδάκη, αναμένεται να καταχωρήσει αγωγές κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με Μελίνα Μερκούρη απαντά στη διαγραφή του ο Δημήτρης Παπαδάκης
 

Δειτε Επισης

Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Είκοσι χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-Εκδήλωση στο Προεδρικό παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών