Μάχες σε πολλά μέτωπα μετά τη διαγραφή Παπαδάκη από την ΕΔΕΚ

Σε πολλά επίπεδα και σε πολλά «γήπεδα», διευρύνεται ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και του διαγραφέντα Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, αφού πλέον πέρα από τις εσωκομματικές διεργασίες και ζυμώσεις στον απόηχο της διαγραφής, ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναμένεται να κληθεί από τον Αρχηγό Αστυνομίας, να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες του, ενώ εκκρεμεί για τις εννέα Μαρτίου και η έναρξη εκδίκασης της προσφυγής της πλευράς Παπαδάκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
 
Η δίωξη του Δημήτρη Παπαδάκη, σέρνει την ΕΔΕΚ σε μια νέα περίοδο εσωστρέφειας με μερίδα μελών, στελεχών και φιλων να κατακρίνουν τους χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία του κόμματος, αφού θεωρούν την στάση που κράτησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος ως υποκριτική και που έχει ως στόχο την απομάκρυνση ενός εν δυνάμει υποψηφίου για τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές.
 
Θέση στα όσα τεκταίνονται έλαβε και το ιστορικό στέλεχος της παράταξης, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος για 15 χρόνια Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, εξέφρασε τη θλίψη του κάνοντας λόγο για ασυγκράτητο κατήφορο και σημειώνοντας πως πρόκειται, «μεσαιωνικές πρακτικές οι εισαγγελικές - πειθαρχικές διώξεις - διαγραφές. Είχα προειδοποιήσει με την παραίτησή μου το 2015. Δυστυχώς ήχησαν εις "ώτα μη ακουόντων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυστική παρέμβαση Ομήρου για τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ-«Ασυγκράτητος κατήφορος»
 
Στο εσωκομματικό μέτωπο, απόψε στις επτά συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο αναμένεται να ενημερωθεί από τον Μαρίνο Σιζόπουλο για τα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε ενώπιον του Πειθαρχικού και που επί της ουσίας ενοχοποίησαν και ακολούθως οδήγησαν στη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη, ενώ εκκρεμεί και η δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου
 
Χθες ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, επανέλαβε πως τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε ο κ. Παπαδάκης, δεν είναι κατ΄ ανάγκη οικονομικά. Ειδικότερα ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Ράδιο Πρώτο»: «Αλλά πάνω από όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το κόμμα θέλουμε να παραμείνει καθαρό. Εδώ διαπιστώνεται και επιβεβαιώνεται μέσα από στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θα ενημερωθεί και το Πολιτικό Γραφείο ότι με διάφορες παραστάσεις, ας τις χαρακτηρίσω όχι αληθείς παραστάσεις, επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδότηση μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση. Αυτό είναι παράνομο και παράτυπο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιου είδους παρατυπίες και παρανομίες στην ΕΔΕΚ…», αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να νοηθεί ότι πρόκειται για ποινικά αδικήματα.
 
Οι χθεσινές δηλώσεις Σιζόπουλου  προκάλεσαν την άμεσα αντίδραση του Δημήτρη Παπαδάκη ο οποίος μέσω του δικηγόρου του, Φάνου Αντρέου, Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, καλεί τον Μαρίνο Σιζόπουλο εντός 24 ωρών να παρουσιαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας και να προβεί σε επίσημη καταγγελία για να καταθέσει τα έγγραφα που διατείνεται ότι κατέχει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Αστυνομίας ζητά ο Παπαδάκης, δίνει τελεσίγραφο σε Σιζόπουλο
 
Σε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή,  η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαδάκη, θα καταχωρήσει άμεσα αγωγή εναντίον του και θα ζητήσει την εξέταση της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τον Γενικό Εισαγγελέα, με σκοπό τη διερεύνηση διάπραξης του αδικήματος της δημοσιοποίησης των ψευδών ειδήσεων.
 
Παράλληλα τα δύο στρατόπεδα προετοιμάζονται και για το επόμενο επεισόδιο που θα παιχθεί στις δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο θα κληθεί να αποφανθεί κατά πόσον το η συμφωνία που συνάφθηκε μεταξύ ΕΔΕΚ και Δημήτρη Παπαδάκη, πριν τις Ευρωεκλογές, αντίκειται στη Νομοθεσία που διέπει τον κανονισμό λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγο έγγραφο ο Δημήτρης Παπαδάκης το υπέγραψε στις 11 Απριλίου σημειώνοντας όμως πάνω χειρόγραφα, τις επιφυλάξεις του για τα σημεία δύο και τρία, τα οποία αναφέρονται στις υποχρεώσεις του κ. Παπαδάκη απέναντι στο κόμμα. Ο Δημήτρης Παπαδάκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, κατά πόσο αυτά δημιουργούν νομικά κολλήματα σε σχέση με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Το Δικαστήριο θα κληθεί να απαντήσει για την νομιμότητα του εγγράφου με την πλευρά Παπαδάκη να υποδεικνύει πως σε περίπτωση που αυτό κριθεί παράνομο, τότε αυτόματα θα βρεθεί στον αέρα και η απόφαση του Πειθαρχικού, αφού η όλη διαδικασία της δίωξης θα θεωρείται άκυρη.
 
Στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας, θα βρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όταν διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως διάθεση συνεργασίας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κατέβαλα καλοπροαίρετα και καλόπιστα, μετά από οδηγίες του Πολιτικού Γραφείου για περίοδο πέντε και πλέον μηνών για να υλοποιήσει νομότυπα τις υποχρεώσεις που ενυπόγραφα ανέλαβε έναντι του κόμματος ως υποψήφιος ευρωβουλευτής».  Κάτι που ερμηνεύεται από την πλευρά της υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαδάκη πως υπάρχει παραδοχή εκβιασμού για εφαρμογή παράνομης συμφωνίας.
 
Πάντως ήδη ο Μαρίνος Σιζόπουλος έδωσε το στίγμα της στάσης του απέναντι στη δικαστική διαδικασία αφού χθες σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία δικαστική παρέμβαση. «Δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία δικαστική παρέμβαση στις διαδικασίες λειτουργίας του κόμματος και πολύ περισσότερο το κόμμα να αποφασίσει ποιος θέλει να είναι μέλος του και ποιος όχι. Δεν είναι θέμα δικαστηρίου να μου καθορίσει ποιος θα είναι μέλος του κόμματος μου ή ποιος θα είναι εκπρόσωπος του κόμματος μου», είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώνει το Δικαστήριο και δεν παίρνει πίσω την κόκκινη κάρτα ο Σιζόπουλος

Δειτε Επισης

Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τα ερωτήματα της κατάταξης και το θολό σκηνικό
Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την Κοινή Διακήρυξη-«Ιστορική μέρα, νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου»
Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ηγετών της ΕΕ με τον Αλ Σίσι-Υπεγράφη κοινή διακήρυξη
Συμφωνία ΕΕ-Αιγύπτου ύψους 7,4 δις ευρώ για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
Ενημέρωσε τον Αλ Σίσι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας