Παρέμβαση Αστυνομίας ζητά ο Παπαδάκης, δίνει τελεσίγραφο σε Σιζόπουλο

Τελεσίγραφο στον Μαρίνο Σιζόπουλο, για να στοιχειοθετήσει τις καταγγελίες περί διάπραξης και άλλων αδικημάτων εκτός από πειθαρχικών, δίνει ο δικηγόρος του Ευρωβουλευτή, Φάνος Ανδρέου, ο οποίος προειδοποιεί τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ πως θα προχωρήσει με αγωγές εναντίον του.
 
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, καλεί τον Μαρίνο Σιζόπουλο εντός 24 ωρών να παρουσιαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας και να προβεί σε επίσημη καταγγελία για να καταθέσει τα έγγραφα που διατείνεται ότι κατέχει.

Σε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή,  η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαδάκη, θα καταχώρησει άμεσα αγωγή εναντίον του και θα ζητήσει την εξέταση της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τον Γενικό Εισαγγελέα, με σκοπό τη διερεύνηση διάπραξης του αδικήματος της δημοσιοποίησης των ψευδών ειδήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυστική παρέμβαση Ομήρου για τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ-«Ασυγκράτητος κατήφορος»

Επίσης ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαδάκη, Φάνος Ανδρέου, ενημερώνει μέσω της επιστολής, ότι έτσι κι αλλιώς ο Δημήτρης Παπαδάκης θα καλέσει τον Αρχηγό Αστυνομίας να απαιτήσει από τον Μαρίνο Σιζόπουλο να παρουσιαστεί ενώπιον του για να προβεί σε επίσημη καταγγελία και να καταθέσει.
 
Ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκη καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, για συκοφαντική δυσφήμιση, λίβελλο και επιζήμια ψευδολογία, με αφορμή της δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πρώτο» αλλά και άλλων δημόσιων τοποθετήσεών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώνει το Δικαστήριο και δεν παίρνει πίσω την κόκκινη κάρτα ο Σιζόπουλος

Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρέου υπάρχουν εύλογες υποψίες διάπραξης του ποινικού αδικήματος της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων από μέρους τα οποία παρουσιάζει σε τέσσερα σημεία.

  1. Ότι σε δηλώσεις του σε μέσα αφήνει υπονοούμενα εναντίον του κ. Παπαδάκη. «Αλλά πάνω από όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το κόμμα θέλουμε να παραμείνει καθαρό. Εδώ διαπιστώνεται και επιβεβαιώνεται μέσα από στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θα ενημερωθεί και το Πολιτικό Γραφείο ότι με διάφορες παραστάσεις, ας τις χαρακτηρίσω όχι αληθείς παραστάσεις, επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδότηση μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση. Αυτό είναι παράνομο και παράτυπο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιου είδους παρατυπίες και παρανομίες στην ΕΔΕΚ…» Επίσης γεγονός αποτελεί ότι συνεχώς προβαίνετε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ αφήνοντας υπονοούμενα κατά του κ. Παπαδάκη για παρόμοια θέματα.
  2. Γεγονός αποτελεί επίσης ότι προβήκατε στην εν λόγω ψευδή δήλωση γνωρίζοντας ότι η δήλωση σας θα δημοσιευθεί ευρέως και θα αναδημοσιευθεί και προφανώς ενεργήσατε εν γνώση σας και συνειδητά με σκοπό να μεταδοθεί η ψευδής είδηση και πληροφορία σας ευρέως.
  3. Η συγκεκριμένη δήλωσή σας και οι δημόσιες τοποθετήσεις σας είναι άκρως δυσφημιστικές και συκοφαντικές στην χειρότερη τους μορφή, αφού κατηγορείται ευθέως τον Ευρωβουλευτή για διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Η δήλωση σας προφανώς έγινε κακόπιστα και εκδικητικά εκ μέρους σας για να πλήξετε τον Ευρωβουλευτή ο οποίος αρνήθηκε να ενδώσει στις παρανομίες που επιβάλατε.
  4. Επίσης με δεδομένο ότι οι δηλώσεις σας αποτελούν είδηση ή πληροφορία που δύναται να κλονίσει την δημόσια τάξη ή να παραβλάψει την κοινή ειρήνη και ευταξία, και λαμβάνοντας υπόψη ότι τέτοιου είδους βαριές αόριστες και ατεκμηρίωτες αναφορές εναντίον αξιωματούχου της ΕΕ ο οποίος προφανώς έχει υποστηρικτές, προκαλεί κλίμα αναταραχής και μίσους και σας καθιστά ύποπτο για την διάπραξη του αδικήματος της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος έχει σκορπίσει σωρεία λασπολογίας εναντίον του Ευρωβουλευτή, «σκίζοντας στην κυριολεξία το μαξιλάρι με τα πούπουλα στον άνεμο τα οποία είναι αδύνατο να μαζευτούν».

Δειτε Επισης

Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Στα σχολεία της Τουρκίας η «Γαλάζια πατρίδα»-Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων