Κληρίδης καλεί Αστυνομία να διερευνήσει καταγγελίες Σιζόπουλου

Επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας με την οποία ζητά την έναρξη άμεσης διερεύνησης των καταγγελιών Σιζόπουλου, ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από τον Δημήτρη Παπαδάκη, απέστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
 
Σε χθεσινές του δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος έκανε αναφορά σε συστηματική προσπάθεια Ευρωβουλευτή να οικειοποιηθεί χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση ιδιωτικής κερδοσκοπικής εταιρείας με την οποία ο ίδιος έχει σχέση.
 
Σήμερα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, εξέφρασε την ετοιμότητα του να καταθέσει ενώπιον των Αρχών τα στοιχεία που κατέχει. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κλήση, ενώ άφησε αιχμές για την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, σημειώνοντας πως το ζήτημα θα έπρεπε να απασχολήσει το Ευρωκοινοβούλιο και όχι τις Κυπριακές Αρχές.

Οι χθεσινές δηλώσεις Σιζόπουλου  προκάλεσαν και την άμεση αντίδραση του Δημήτρη Παπαδάκη ο οποίος μέσω του δικηγόρου του, Φάνου Αντρέου, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, καλεί τον Μαρίνο Σιζόπουλο εντός 24 ωρών να παρουσιαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας και να προβεί σε επίσημη καταγγελία για να καταθέσει τα έγγραφα που διατείνεται ότι κατέχει.
 
Με σημερινή του γραπτή δήλωση ο Δημήτρης Παπαδάκης, επικροτεί την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ίδιος ως Ευρωβουλευτής είναι αξιωματούχος της Ε.Ε. και τυγχάνει προστασίας αλλά και ελέγχου από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ένωσης. 
 
« Επικροτούμε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα η οποία ακολούθησε μετά από την άρνηση του κ. Σιζόπουλου να δώσει τα στοιχεία στην αστυνομία και την απόφαση του την οποία ανακοίνωσε δημόσια, σημειώνοντας ότι εμείς επιδιώξαμε με επιστολές μας προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον αρχηγό της Αστυνομίας για να κληθεί να καταθέσει», αναφέρει μεταξύ άλλων στην γραπτή δήλωση του ο διαγραφέντας Ευρωβουλευτής.
 
Πλέον ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και του διαγραφέντα Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, διεξάγεται πλέον σε πολλά επίπεδα αφού πέραν από τις εσωκομματικές διεργασίες και ζυμώσεις στον απόηχο της διαγραφής, εκκρεμεί για τις εννέα Μαρτίου και η έναρξη εκδίκασης της προσφυγής της πλευράς Παπαδάκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
 
Η δίωξη του Δημήτρη Παπαδάκη, σέρνει την ΕΔΕΚ σε μια νέα περίοδο εσωστρέφειας με μερίδα μελών, στελεχών και φιλων να κατακρίνουν τους χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία του κόμματος, αφού θεωρούν την στάση που κράτησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος ως υποκριτική και που έχει ως στόχο την απομάκρυνση ενός εν δυνάμει υποψηφίου για τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές.
 
Θέση στα όσα τεκταίνονται έλαβε και το ιστορικό στέλεχος της παράταξης, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος για 15 χρόνια Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, εξέφρασε τη θλίψη του κάνοντας λόγο για ασυγκράτητο κατήφορο και σημειώνοντας πως πρόκειται, «μεσαιωνικές πρακτικές οι εισαγγελικές - πειθαρχικές διώξεις - διαγραφές. Είχα προειδοποιήσει με την παραίτησή μου το 2015. Δυστυχώς ήχησαν εις "ώτα μη ακουόντων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυστική παρέμβαση Ομήρου για τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ-«Ασυγκράτητος κατήφορος»
 
Στο εσωκομματικό μέτωπο, απόψε στις επτά συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο αναμένεται να ενημερωθεί από τον Μαρίνο Σιζόπουλο για τα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε ενώπιον του Πειθαρχικού και που επί της ουσίας ενοχοποίησαν και ακολούθως οδήγησαν στη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη, ενώ εκκρεμεί και η δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου
 
Παράλληλα τα δύο στρατόπεδα προετοιμάζονται και για το επόμενο επεισόδιο που θα παιχθεί στις δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο θα κληθεί να αποφανθεί κατά πόσον το η συμφωνία που συνάφθηκε μεταξύ ΕΔΕΚ και Δημήτρη Παπαδάκη, πριν τις Ευρωεκλογές, αντίκειται στη Νομοθεσία που διέπει τον κανονισμό λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου.
 
Υπενθυμίζεται πως το εν λόγο έγγραφο ο Δημήτρης Παπαδάκης το υπέγραψε στις 11 Απριλίου σημειώνοντας όμως πάνω χειρόγραφα, τις επιφυλάξεις του για τα σημεία δύο και τρία, τα οποία αναφέρονται στις υποχρεώσεις του κ. Παπαδάκη απέναντι στο κόμμα. Ο Δημήτρης Παπαδάκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, κατά πόσο αυτά δημιουργούν νομικά κολλήματα σε σχέση με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Το Δικαστήριο θα κληθεί να απαντήσει για την νομιμότητα του εγγράφου με την πλευρά Παπαδάκη να υποδεικνύει πως σε περίπτωση που αυτό κριθεί παράνομο, τότε αυτόματα θα βρεθεί στον αέρα και η απόφαση του Πειθαρχικού, αφού η όλη διαδικασία της δίωξης θα θεωρείται άκυρη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Αστυνομίας ζητά ο Παπαδάκης, δίνει τελεσίγραφο σε Σιζόπουλο
 
Στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας, θα βρεθούν σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όταν διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως διάθεση συνεργασίας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κατέβαλα καλοπροαίρετα και καλόπιστα, μετά από οδηγίες του Πολιτικού Γραφείου για περίοδο πέντε και πλέον μηνών για να υλοποιήσει νομότυπα τις υποχρεώσεις που ενυπόγραφα ανέλαβε έναντι του κόμματος ως υποψήφιος ευρωβουλευτής».  Κάτι που ερμηνεύεται από την πλευρά της υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαδάκη πως υπάρχει παραδοχή εκβιασμού για εφαρμογή παράνομης συμφωνίας.
 
Πάντως ήδη ο Μαρίνος Σιζόπουλος έδωσε το στίγμα της στάσης του απέναντι στη δικαστική διαδικασία αφού χθες σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία δικαστική παρέμβαση. «Δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία δικαστική παρέμβαση στις διαδικασίες λειτουργίας του κόμματος και πολύ περισσότερο το κόμμα να αποφασίσει ποιος θέλει να είναι μέλος του και ποιος όχι. Δεν είναι θέμα δικαστηρίου να μου καθορίσει ποιος θα είναι μέλος του κόμματος μου ή ποιος θα είναι εκπρόσωπος του κόμματος μου», είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία