Καυστική παρέμβαση Ομήρου για τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ-«Ασυγκράτητος κατήφορος»

Θέση για τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην ΕΔΕΚ, έλαβε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Ομήρου, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον ασυγκράτητο κατήφορο, όπως τον χαρακτηρίζει, μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
 
Αν και αποστασιοποιημένος πλέον από το κόμμα μετά την παραίτηση του το 2015, ο Γιαννάκης Ομήρου, υποδεικνύει πως είχε προειδοποιήσει από τότε για τα όσα θα ακολουθούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώνει το Δικαστήριο και δεν παίρνει πίσω την κόκκινη κάρτα ο Σιζόπουλος

 
«Θλίψη για τον ασυγκράτητο κατήφορο. Μεσαιωνικές πρακτικές οι εισαγγελικές - πειθαρχικές διώξεις - διαγραφές. Είχα προειδοποιήσει με την παραίτησή μου το 2015. Δυστυχώς ήχησαν εις "ώτα μη ακουόντων», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter o Γιαννάκης Ομήρου.
 

 
Υπενθυμίζεται ότι την διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη, ακολούθησε η παραίτηση δύο μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους δύο θα ακολουθήσουν και άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος.
 
Πρόκειται για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργο Σάββα και Γιώργο Ταλιαδώρο, οι οποίοι παραιτήθηκαν πυροβολώντας τον Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Σε ανάρτηση του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Ταλιαδώρος, δημοσιοποιεί την παραίτηση του , σημειώνοντας ότι, «το κόμμα έχει χάσει τον ιδεολογικό του προσανατολισμό και αναλώνεται σε ενέργειες που εκτρέφουν την εσωστρέφεια, αντί να κάνει ανοίγματα στην κοινωνία των πολιτών. Την ίδια στιγμή, η λειτουργία των θεσμικών οργάνων έχει υποβαθμιστεί, επιτρέποντας έτσι σε εξωθεσμικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν πολιτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H επόμενη ημέρα της διαγραφής Παπαδάκη και το προηγούμενο Κολοκασίδη

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Σάββα κοινοποίησε στον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού και στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, επιστολή παραίτησης από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Λεμεσού.
 
Ο Γιώργος Σάββα, σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, τους λόγους που τον οδηγούν σε παραίτηση, εξαπολύοντάς πυρά κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου τον οποίο κατηγορεί για αυταρχισμό, κανιβαλισμό έναντι στελεχών και μελών από αξιωματούχους της ηγεσίας καθώς και από συνεργάτες του Προέδρου της ΕΔΕΚ.
 
«Η υπόθεση του Δημήτρη Παπαδάκη», αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Γιώργος Σάββα, «για μένα είναι πεντακάθαρη από πάσαν φύση αμφιβολίας. Οι ρεβανσισμοί του Μαρίνου Σιζόπουλου, τον οδήγησαν με επιτυχία να αποκλείσει και να εξοντώσει έναν εν δυνάμει εσωκομματικό αντίπαλο σε μελλοντική εσωκομματική εκλογική διαδικασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο χορός των παραιτήσεων, σε βαθιά εσωστρέφεια η ΕΔΕΚ

 

Δειτε Επισης

Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Υποβλήθηκαν oi υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων Κερύνειας
Συναντήσεις με Υπουργούς και Υφυπουργούς στην Αθήνα είχε ο Μάριος Χαρτσιώτης