Αναπαράσταση, νέες υποδείξεις σκηνών και ξανά από ανάκριση ο 23χρονος

Φορώντας αλεξίσφαιρο και τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε, γύρω στις οκτώ και 30 το πρωί, εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο 23χρονος, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρή η αδερφή του, Μαρία Χάρπα, που βρισκόταν στον δεύτερο μήνα κύησης της και έμελλε να σβήσει ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, έχοντας στα χέρια τους τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που κατέρριπταν τον ισχυρισμό του 23χρονου, πως είχε μεταβεί σε στρατό και ο οπλουργός του εισηγήθηκε να καθαρίσει το όπλο, ισχυρισμοί οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από την Εθνική Φρουρά, υπέβαλαν στις 12 Μαΐου σε Τρίτη ανακριτική κατάθεση τον 23χρονο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο 23χρονος που σκότωσε την αδελφή του-Δεδομένη η δίωξη
 
Αφού ο δρόμος ήταν μονόδρομος, ο 23χρονος άλλαξε τους ισχυρισμούς του, ομολογώντας πως είπε ψέματα ότι πήγε στον στρατό, ωστόσο επέμεινε στη θέση ότι ο θάνατος της αδελφής του οφείλεται σε ατύχημα, καθώς είχε εκπυρσοκροτήσει το όπλο του ενώ το καθάριζε.

Ισχυρισμός του 23χρονου, είναι ότι είπε ψέματα γιατί φοβήθηκε με τη σύλληψη του και το ίδιο ψέμα είχε πει και στη μητέρα του, ώστε να αποφύγει να πάει για δουλειά μαζί της στη μάντρα.
 
Ο 23χρονος υπέδειξε στους ανακριτές σημείο όπου βρισκόταν ενώ στη συνέχεια είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα ελαστικά του οχήματος του. Κι αυτό διότι, όπως προκύπτει, του τα είχε ξεφουσκώσει η αδερφή του μετά από καυγά, με τον ίδιο να κόβει για εκδίκηση τα φρένα του οχήματος της αδελφής του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μίλησε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Μαρίας-Από κοντινή απόσταση η σφαίρα

Συγκεκριμένα, όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, κατά τη διενέργεια των εξετάσεων και αφού παραλήφθηκε το όχημα της άτυχης Μαρίας εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας.

Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το μπροστινά φρένα πέδησης ήταν κομμένα κακόβουλα πιθανό με πένσα ή κόφτη. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου το 2015 από τον κλάδο Μηχανολογίας με ειδικότητα μηχανικού αυτοκινήτων.
 
Ωστόσο ανακρινόμενος ο 23χρονος και ερωτηθείς αν ήθελε να σκοτώσει την αδερφή του με αυτή του την ενέργεια, απάντησε αρνητικά, προβάλλοντας κάποιους ισχυρισμούς. Στο μεταξύ, όπως είχε αναφέρει ο REPORTER, o ισχυρισμός του ότι είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα λάστιχα, επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις που διενήργησαν οι ανακριτές.
 
Νέες καταθέσεις λόγω τηλεπικοινωνιακών και υποδείξεις σκηνών
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προκύπτουν επιπρόσθετα δεδομένα τα οποία καλούνται να διερευνήσουν οι ανακριτές, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν άλλες πενήντα καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του υπόπτου, από πρόσωπα στην Εθνική Φρουρά, αλλά και από το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης Μαρίας.
 
Παράλληλα ο 23χρονος αναμένεται να προβεί σε νέες υποδείξεις σκηνών, σε σχέση με τα όσα ισχυρίστηκε στην τελευταία του κατάθεση στις 12 Μαΐου, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξανά αναπαράσταση.
 
Αφού εξεταστούν τα επιπρόσθετα στοιχεία, οι ανακριτές θα υποβάλουν σε νέα ανάκριση τον 23χρονο ώστε να διευκρινιστεί αν συνάδουν οι ισχυρισμοί του με τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.
 
Οι ανακριτές συνεχίζουν τις έρευνες και δεν έχουν καταλήξει σε ακριβή συμπεράσματα, ωστόσο σημαντικό στοιχείο θεωρείται ότι ο βαλλιστικός έλεγχος έδειξε πως όντως το όπλο του 23χρονου παρουσίασε εμπλοκή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»