Η ώρα των ευθυνών για το θάνατο του Στυλιανού-Παραδίδεται στον ΠτΔ το πόρισμα

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδου, την οποία είχε διατάξει η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, που έφυγε από τη ζωή μετά από απονενοημένη πράξη που διέπραξε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο μηνών, η κ. Λοττίδου αναμένει να διευθετηθεί ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στα χέρια του οποίου θα παραδοθεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Υπό έρευνα τέθηκαν συνολικά τέσσερις υπηρεσίες του κράτους. Πρόκειται για το Υπουργείο Παιδείας, τις ψυχιατρικές υπηρεσίες, την Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας.

Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Λοττίδου δεν θέλησε να σχολιάσει το κατά πόσον προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες εναντίον οποιασδήποτε υπηρεσίας ή προσώπου.

Ο θάνατος του 14χρονου Στυλιανού και οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως για τις συνθήκες διαβίωσης του, ξεγύμνωσε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες οι οποίες ήταν ενήμερες, ωστόσο για άλλη μια φορά, λόγω εγκληματικής αδράνειας, γίναμε μάρτυρες μιας τραγωδίας, ψάχνοντας για ευθύνες πάνω από το πτώμα ενός παιδιού, γεμάτο όνειρα για το μέλλον.    
 
Μετά την χιονοστιβάδα εξελίξεων, εκτός από την έρευνα που διέταξε η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, τα αδέλφια του Στυλιανού παραλήφθηκαν από μέλη του Γραφείου Ευημερίας και μεταφέρθηκαν σε παιδική στέγη, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, η οποία πλέον βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου.

Μαρτυρίες που έφερε στο φως ο REPORTER, ανέφεραν ότι ο 14χρονος αναγκαζόταν να εργάζεται για να παίρνει λεφτά στο σπίτι, αφού θεωρείτο ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ενώ άλλες ανέφεραν πως ήταν θύμα και ενδοοικογενειακής βίας, όπως και τα αδέλφια του. Θύμα ενδοοικογενειακής βίας ήταν και η μητέρα των παιδιών, η οποία πολλές φορές προέβη σε καταγγελίες στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλο και περισσότερες οι αποκαλύψεις… Μαρτυρία ότι χτυπούσε τη μητέρα με ζώνη

Το δικό της φάκελο για την υπόθεση ολοκλήρωσε στις αρχές Οκτωβρίου και η Αστυνομία. Ο φάκελος αποστάλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος αναμένεται να δώσει οδηγίες για τα επόμενα βήματα των Αρχών, μόλις έχει στα χέρια του και τον φάκελο της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Στην έκθεση της, η Αστυνομία δεν επιρρίπτει ευθύνες για το θάνατο του 14χρονου, κάτι το οποίο θα διαφανεί από την έρευνα που διενήργησε η Επίτροπος Διοικήσεως.
 
Στο φάκελο της Αστυνομίας καταγράφονται τα όσα συνέβαιναν στην οικογένεια του ανήλικου, αλλά και οι περιπτώσεις που η Αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει για διάφορα περιστατικά τα οποία βίωνε το παιδί και τα αδέλφια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος