Δευτέρα 20 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκαθαρίζουν οι ΥΚΕ για τα αδέλφια του άτυχου Στυλιανού-Απέρριψε βοήθεια ο πατέρας

  17/10/2019 17:31
Ξεκαθαρίζουν οι ΥΚΕ για τα αδέλφια του άτυχου Στυλιανού-Απέρριψε βοήθεια ο πατέρας

Ξεκαθαρίζουν οι ΥΚΕ για τα αδέλφια του άτυχου Στυλιανού-Απέρριψε βοήθεια ο πατέρας

  17/10/2019 17:31
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, ως αρμόδιες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, δηλώνουν ότι δεν συζητούν δημόσια τα προσωπικά και ιδιαίτερα περιστατικά παιδιών που τελούν υπό την φροντίδα, όπως δεν συζητούν και τα περιστατικά των μελών των οικογενειών τους, καθότι η επιδίωξη αυτή δεν εξυπηρετεί έμπρακτα το συμφέρον τους.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις του θείου του άτυχου 14χρονου Στυλιανού, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες απαντούν ότι είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας  συνεχίζουν να παρέχουν φροντίδα και προστασία στα δύο μικρότερα αδέλφια του.
 
Σκοπός είναι η παροχή στήριξης στα παιδιά με όσο το δυνατό λιγότερο ψυχοσυναισθηματικό κόστος και για τον σκοπό αυτό υπάρχει συνεχής συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες για τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι γονείς τηρούνται ενήμεροι για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η άποψη και οι αντιδράσεις  των ίδιων των παιδιών.
 
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι για τη μελλοντική αποκατάσταση των ανηλίκων, συνεκτιμούνται όλοι οι παράγοντες ανάμεσα στους οποίους είναι και η διερεύνηση του ενδιαφερόμενου, χωρίς καμία επιφύλαξη. 
 
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες αναφέρουν επίσης ότι στο πλαίσιο περαιτέρω ενεργειών που επιδιώκονται και συγκεκριμένα για το θέμα βελτίωσης του σπιτιού δόθηκαν διάφορες επιλογές στον πατέρα, τις οποίες απέρριψε. Σημειώνεται ότι οι επιλογές που δόθηκαν δεν είναι αυτές που περιέχονται στο δημοσίευμα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας