Ξεκαθαρίζουν οι ΥΚΕ για τα αδέλφια του άτυχου Στυλιανού-Απέρριψε βοήθεια ο πατέρας

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, ως αρμόδιες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, δηλώνουν ότι δεν συζητούν δημόσια τα προσωπικά και ιδιαίτερα περιστατικά παιδιών που τελούν υπό την φροντίδα, όπως δεν συζητούν και τα περιστατικά των μελών των οικογενειών τους, καθότι η επιδίωξη αυτή δεν εξυπηρετεί έμπρακτα το συμφέρον τους.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις του θείου του άτυχου 14χρονου Στυλιανού, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες απαντούν ότι είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας  συνεχίζουν να παρέχουν φροντίδα και προστασία στα δύο μικρότερα αδέλφια του.
 
Σκοπός είναι η παροχή στήριξης στα παιδιά με όσο το δυνατό λιγότερο ψυχοσυναισθηματικό κόστος και για τον σκοπό αυτό υπάρχει συνεχής συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες για τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι γονείς τηρούνται ενήμεροι για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η άποψη και οι αντιδράσεις  των ίδιων των παιδιών.
 
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι για τη μελλοντική αποκατάσταση των ανηλίκων, συνεκτιμούνται όλοι οι παράγοντες ανάμεσα στους οποίους είναι και η διερεύνηση του ενδιαφερόμενου, χωρίς καμία επιφύλαξη. 
 
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες αναφέρουν επίσης ότι στο πλαίσιο περαιτέρω ενεργειών που επιδιώκονται και συγκεκριμένα για το θέμα βελτίωσης του σπιτιού δόθηκαν διάφορες επιλογές στον πατέρα, τις οποίες απέρριψε. Σημειώνεται ότι οι επιλογές που δόθηκαν δεν είναι αυτές που περιέχονται στο δημοσίευμα.

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου