Δευτέρα 13 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Όλο και περισσότερες οι αποκαλύψεις… Μαρτυρία ότι χτυπούσε τη μητέρα με ζώνη

  12/09/2019 06:34
Όλο και περισσότερες οι αποκαλύψεις… Μαρτυρία ότι χτυπούσε τη μητέρα με ζώνη

Όλο και περισσότερες οι αποκαλύψεις… Μαρτυρία ότι χτυπούσε τη μητέρα με ζώνη

  12/09/2019 06:34
Γιατί, γιατί, γιατί… Δεκάδες γιατί πίσω από τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, οι συνθήκες διαβίωσης του οποίου έχουν συγκλονίσει και παγώσει την κοινή γνώμη. Γιατί, στα οποία δυστυχώς μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει απάντηση, αφού μόνο ο ίδιος ξέρει τi έκρυβε στη ψυχή του και γιατί οδηγήθηκε στο θάνατο.
 
Οι μαρτυρίες των προσώπων που γνώριζαν, και δεν είναι λίγοι, και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν οργή, ενώ περισσότερη οργή προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ενήμερες, μα φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων.
 

Αρχικά, επιχειρήθηκε ο θάνατος του 14χρονου να πέσει χαμηλά από το Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο αντίθετη ήταν η θέση της υπουργού Εργασίας, η οποία ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα εναντίον τεσσάρων υπηρεσιών, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, διαμηνύοντας την ίδια ώρα, πως το «μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο». Μάλιστα, την ώρα που κάποιοι αρμόδιοι επιχειρούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπέδειξε ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι η οικογένεια παρακολουθείτο από το 2007 και ο 14χρονος είχε αυτή την τραγική κατάληξη.
 
Την ίδια ώρα έρευνα διεξάγει και η Αστυνομία, η οποία επίσης βρίσκεται υπό έρευνα για τις ενέργειες της, λαμβάνοντας καταθέσεις από συγγενικά και οικεία πρόσωπα της οικογένειας, όπως επίσης και από το σχολείο του 14χρονου, ενώ ο πατέρας αρνείται τα περί κακοποίησης και κακομεταχείρισης των παιδιών του. Υπενθυμίζεται, ότι στην Αστυνομία υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
 
 
Στα χέρια των ανακριτών βρίσκεται και ο φάκελος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, στον οποίο περιλαμβάνονται οι ενέργειες που έγιναν, φάκελος ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.
 
Όπως ανακοινώθηκε και από την υπουργό Εργασίας, το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι όπως σε διάστημα δύο μηνών ολοκληρωθεί η έρευνα, και ακολούθως, σε περίπτωση που προκύπτουν ποινικά αδικήματα, τότε ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.
 
Μαρτυρία ότι χτύπησε τη μητέρα με τη ζώνη
 
Οι μαρτυρίες των συγχωριανών που έβλεπαν και ζούσαν τον 14χρονο, είναι αδύνατον να τις χωρέσει ο ανθρώπινος νους, στην Κύπρο εν έτη 2019.
 
Όπως είχαμε αποκαλύψει, οι συνθήκες διαβίωσης του 14χρονου δεν ήταν και οι κατάλληλες για ένα παιδί, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε η ενέργεια των αρμόδιων υπηρεσιών να απομακρύνει τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά από την οικογένεια, μετά την δημοσιοποίηση της τραγικής κατάληξης του Στυλιανού, αντικρούοντας έτσι τον ισχυρισμό που προέβαλαν αρχικά, ότι ήταν δεμένα τα χέρια τους. Και το ερώτημα… Εάν απομάκρυναν νωρίτερα και τα τρία παιδιά, ο Στυλιανός τώρα θα βρισκόταν εν ζωή;
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και τα οικογενειακά προβλήματα από το 2007, δηλαδή όταν ο Στυλιανός ήταν σχεδόν τριών χρόνων.
 
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 14χρονος αναγκαζόταν να εργάζεται για να παίρνει λεφτά στο σπίτι, αφού θεωρείτο ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ήταν θύμα και ενδοοικογενειακής βίας, όπως και τα αδέλφια του.
 
Θύμα ενδοοικογενειακής βίας ήταν και η μητέρα των παιδιών, η οποία πολλές φορές προέβη σε καταγγελίες στην Αστυνομία, ενώ σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες δεν διέμενε με την οικογένεια. Μάλιστα, πρόσφατα είχε νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο της Αθαλάσσας.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που κατατέθηκε ενώπιον μας, η μητέρα πολλές φορές ζήτησε βοήθεια από τους συγχωριανούς, ενώ χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση όταν ένα βράδυ μετέβη σε γείτονες χτυπημένη και εκλιπαρούσε για βοήθεια. Όταν σήκωσε τη φανέλα της, η μητέρα έφερε μώλωπες στο σώμα της, και τότε είχε αποκαλύψει στους συγχωριανούς της, πως την χτύπησε ο σύζυγος της με τη ζώνη. Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο βράδυ είχε κληθεί και η Αστυνομία, ενώ δεν ήταν το μοναδικό.
 
 
Πάντως, αυτό που δεν αμφισβητείται και μέσα από την έρευνα, ήταν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας, καθώς και η ενδοοικογενειακή βία, με τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας να υπεραμύνονται των ενεργειών τους, προβάλλοντας το γεγονός ότι η οικογένεια αρνείτο βοήθεια και δεν ήταν συνεργάσιμη.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας