Προστάτευε τα αδέλφια του στη ζωή, αυτός τα προστάτευσε και μετά το θάνατο του

Άλλος ένας θάνατος, αυτή τη φορά ενός 14χρονου παιδιού γεμάτου όνειρα, ξεγυμνώνει και στήνει στον τοίχο τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του κράτους, ως προς τον τρόπο που ενεργούν για να προστατεύσουν ευάλωτα παιδιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Μετά το θάνατο του 14χρονου, απομάκρυναν τα αδέλφια του από την οικογένεια

Για άλλη μια φορά, φθάσαμε στο θάνατο για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ενδεχομένως αν λειτουργούσαν διαφορετικά, αυτή τη στιγμή ο 14χρονος να βρισκόταν στη ζωή.
 
Η τραγική ιστορία του 14χρονου, που έφερε στο φως ο REPORTER, συντάραξε την κοινή γνώμη αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τις συνθήκες διαβίωσης αυτού του παιδιού, στην Κύπρο του 21ου αιώνα.
 
Σίγουρα, η είδηση αν δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας, τα πράγματα ενδεχομένως, αυτή τη στιγμή, να ήταν διαφορετικά για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.
 
Όπως είχαμε γράψει στο αρχικό μας δημοσίευμα, σκοπός της μετάδοσης της τραγικής ιστορίας και κατάληξης του 14χρονου, ήταν να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου με σκοπό την προστασία των άλλων δύο μικρότερων αδελφών του 14χρονου.
 
Η έντονη κριτική που δέχθηκαν οι Υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες επιβεβαιώνουν τα προβλήματα της οικογένειας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, φαίνεται να τους ταρακούνησαν και προέβησαν τελικά σε μέτρα που πολύ πιθανόν να μην λάμβαναν εάν ο θάνατος του 14χρονου δεν μεταδιδόταν.
 
Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι τα δύο παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν σε κατάλληλο χώρο και είναι ασφαλή, ενέργεια η οποία θα έλεγε κάποιος ότι έγινε με καθυστέρηση. Κι αυτό λόγω του ότι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών δεν ήταν οι κατάλληλες κι ωστόσο αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν ο θάνατος του 14χρονου που τους «προέκυψε».
 
Μα ενδεχομένως να μην προέκυπτε, εάν λάμβαναν νωρίτερα τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών πουχρειάζονταν τη στήριξη τόσο του κράτους, όσο και ολόκληρης της κοινωνίας.
 
Ο θάνατος του 14χρονου, κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες επέλεξαν μετά το τραγικό συμβάν να προστατέψουν τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά.
 
Από την άλλη θα έλεγε κανείς ότι αυτά τα δύο παιδιά κατάφερε να τα προστατέψει με το θάνατο του ο 14χρονος, ο οποίος ενόσω ήταν στη ζωή τα προστάτευε.
 
Έτσι και τώρα…
 
Η ενέργεια του Γραφείου Κοινωνικής Ευημερίας, καταδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικογένεια, κάτι που αντικρούεται με τον ισχυρισμό ότι νωρίτερα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.
 
Η πράξη του Γραφείου από μόνη της δείχνει ότι και νωρίτερα θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα και όχι εκ των υστέρων να ψάχνουμε ευθύνες, είτε ποινικές είτε πειθαρχικές πάνω από το πτώμα ενός 14χρονου παιδιού.
 
Γιατί και ευθύνες να προκύψουν και να αποδοθούν, ο 14χρονος δεν έρχεται πίσω…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών