Ξανά στους ανακριτές ο Αρχηγός για τα «κατορθώματα» με τους Σέρβους εκτελεστές

Συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, μετά από αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης, σε σχέση με τα «κατορθώματα» της αστυνομίας στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών και τα οποία έκαναν ρεζίλι ολόκληρο το σώμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, στους ποινικούς ανακριτές, για δεύτερη φορά, κλήθηκε προ ημερών ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ούτως ώστε να δώσει επιπρόσθετα στοιχεία και διευκρινήσεις καθώς  στόχος των ανακριτών είναι να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η νέα κατάθεση του Αρχηγού προέκυψε μετά από μαρτυρίες και νέα στοιχεία που έφθασαν ενώπιον των ποινικών ανακριτών ενώ σειρά θα πάρουν και άλλα μέλη της ηγεσίας, και όχι μόνο.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, για κατάθεση δεύτερη φορά κλήθηκε και ο διοικητής της ΚΥΠ Μάριος Χριστοφίδης ενώ υπενθυμίζεται ότι και επικεφαλείς τμημάτων «απασχόλησαν» τους ανακριτές πέραν τις μιας φοράς.

Όπως είχαμε μεταδώσει οι έρευνες των ανακριτών πήραν παράταση άλλους δυο μήνες και το πόρισμα αναμένεται να ολοκληρωθεί με το νέο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της δύναμης φαίνεται να συνεχίζουν να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο σε σχέση με τα «λάθη και παραλήψεις» που παρατηρήθηκαν στην όλη υπόθεση που άφησε εκτεθειμένο το σώμα, και όλα αυτά με φόντο τη διαφθορά και τις διασυνδέσεις ένστολων με πρόσωπα του υποκόσμου. Και το ερώτημα είναι αν τελικά πρόκειται για αμέλεια ή κουκούλωμα και συγκάλυψη…   

Οι «ξεχασιάρηδες» και η επιμονή για τους «χαφιέδες» των ΜΜΕ

Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι που καταθέτουν για δεύτερη φορά ενώπιον των ανακριτών, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, φαίνεται να παραδέχονται ότι «ξέχασαν» να αναφέρουν κάποια στοιχεία στην αρχική τους κατάθεση ενώ σε άλλες περιπτώσεις «κάποιοι» επιχειρούν να επιρρίψουν όλες τις ευθύνες της διαφθοράς στον αστυνομικό που έπεσε νεκρός στο τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας. Ένα πρόσωπο που ήταν εμπλεκόμενο στην όλη υπόθεση και για τον οποίο έφθαναν διάφορες πληροφορίες. αλλά δεν ήταν ο μόνος…

Επιπρόσθετα, άλλα στελέχη της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να στρέψουν τα βλέμματα αλλού επικεντρώνονται, για ευνόητους λόγους, στο θέμα των διαρροών στους δημοσιογράφους που έφεραν στο φώς τα έγγραφα και έβγαλαν την υπόθεση που είχε κουκουλωθεί από τα συρτάρια, χαλώντας τους τα «κάστρα». Και εδώ εξακολουθεί να τίθεται το ερώτημα εάν είναι ποιο σημαντική η διαρροή στα ΜΜΕ που ήθελαν να αποκαλύψουν την αλήθεια ή οι διαρροές στον υπόκοσμο για απόρρητες πληροφορίες; Εξάλλου δεν είναι οι δημοσιογράφοι που κρατούν στα χέρια τους το νόμο και θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις μαζικές δολοφονίες…    

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, από τις μέχρι τώρα έρευνες των ποινικών ανακριτών φαίνεται να προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες σε μέλη της δύναμης, ακόμα και σε υψηλόβαθμα στελέχη, που γνώριζαν αρκετές λεπτομέρειες και πληροφορίες τις οποίες έδινε η Ιντερπόλ στις Κυπριακές αρχές, και τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν. Επίσης φαίνεται να προκύπτει ανικανότητα από πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στην αστυνομία να ενεργήσουν άμεσα για την αποτροπή των δολοφονιών.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές, οι έρευνες των ανακριτών άρχισαν από την ημέρα που η Ιντερπόλ σήμανε συναγερμό στις Κυπριακές αρχές ενώ σημείο αναφοράς είναι όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 28 Απριλίου και μέχρι τον Αύγουστο, και αφού διαπράχθηκε το τετραπλό φονικό, κάποιοι επέμεναν να κάνουν τους «κινέζους» και να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών στον επόμενο. Επίσης στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί και οι λεπτομέρειες και ο τρόπος δράσης των εμπλεκομένων στο τετραπλό φονικό.

Και την ίδια ώρα, κάποιοι που πιθανόν να έχασαν τον ύπνο τους, συνεχίζουν να κινούνται και σε πολιτικό επίπεδο…  

Παλαιοτέρα δημοσιεύματα για την υπόθεση 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών