«Παρέλαση αστέρων» στους ανακριτές για τους Σέρβους εκτελεστές – Το παρασκήνιο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν για να διερευνήσουν τους «χειρισμούς» της αστυνομίας για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών, που όχι μόνο μας έκανε ρεζίλι διεθνώς αλλά κάποιοι απέδειξαν και την διαφθορά στο σώμα «ασφαλείας» σε όλο της το μεγαλείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, για κατάθεση κλήθηκαν μέχρι στιγμής διάφοροι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στις έρευνες, οι οποίοι προσκόμισαν διάφορα στοιχεία ενώ απάντησαν στα ερωτήματα για το ποιους ενημέρωναν και αν οι οδηγίες που λάμβαναν ήταν από τους προϊστάμενους τους.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, για κατάθεση κλήθηκε χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος μετά τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας διέψευσε ότι γνώριζε οτιδήποτε και σε επίσημη ανακοίνωση είχε αναφερθεί στην ανώτατη ηγεσία του σώματος στην οποία «ανατέθηκε η υπόθεση». Ωστόσο επιστολές που στάλθηκαν από την Ιντερπόλ τον είχαν ως παραλήπτη και  έγγραφα τον «δείχνουν» να έδινε και οδηγίες και να ενημερωνόταν από τον επικεφαλή των ερευνών Θέμιστο Αρναούτη. Από την πλευρά του ο κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ισχυρίζεται ότι δεν τύγχανε ενημέρωσης από τους υφιστάμενους του, οι οποίοι όμως υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ως εκ τούτου «εξηγήσεις» θα κληθεί να δώσει όλη η ηγεσία της αστυνομίας ούτως ώστε να διαφανεί για το ποιος γνώριζε και ποιος όχι και αν προκύπτει αμέλεια και παραλήψεις ενώ σημαντικές θεωρούνται και οι καταθέσεις που θα ληφθούν από τους επικεφαλής των τμημάτων και των ερευνών, καθώς πρόκειται για τα πρόσωπα που γνώριζαν τα πάντα αλλά η υπόθεση τύγχανε συγκεκριμένους «χειρισμούς».

Το  πρωί κλήθηκε για κατάθεση ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ είχε στα χέρια του την διοικητική έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών (ολοκληρώθηκε 18 Μαΐου και προέκυψαν λάθη και παραλήψεις) και για περίπου 2 βδομάδες ανέμενε οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό.

Σε στάση αναμονής οι υπόλοιποι…   

Επίσης σε στάση αναμονής βρίσκονται ο Υπαρχηγός Αστυνομίας και οι υπόλοιποι βοηθοί ενώ ο επόμενος που θα καταθέσει είναι ο Υπεύθυνος Γραφείου Επιχειρήσεων Αρχηγείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντική θεωρείται και η κατάθεση του Βοηθού Αρχηγού, Λάμπρου Θεμιστοκλέους, ο οποίος επίσης είναι ένα πρόσωπο από την «ανώτατη ηγεσία», που «έδειξε ο Αρχηγός», στον οποίο ανατέθηκαν διάφοροι χειρισμοί ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει στα χέρια του επιστολή που ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σε βάρος των Σέρβων εκτελεστών. Μια επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον επικεφαλή των ερευνών Θέμη Αρναούτη.  

Επίσης, από κατάθεση πέρασε και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας συλλογής πληροφοριών Ιωάννης Γιωρκάτζης, το τμήμα του οποίου είχε μεγάλη εμπλοκή στην υπόθεση αφού διαχειριζόταν τις πληροφορίες της Ιντερπόλ ενώ παρακολουθούσε τις κινήσεις των Σέρβων και Κύπριων συνεργών τους όταν έφθασαν για ένα «διήμερο» στις ελεύθερες περιοχές για να ετοιμάσουν το σχέδιο δράσης τους.  Επιπρόσθετα, καταθέσεις και στοιχεία συνεχίζουν να δίνουν και μέλη της Ιντερπόλ Κύπρου, μεταξύ των οποίων και ο προϊστάμενος.  

Ωστόσο η λίστα των προσώπων που θα κληθεί να καταθέσει είναι μεγάλη ενώ από κόσκινο περνούν όλα τα στοιχεία που κατατίθενται. 

Λάθη ή κουκούλωμα;

Υπενθυμίζεται ότι για τις πληροφορίες που δόθηκαν από την Ιντερπόλ, για τον δεσμοφύλακα, τον ισοβίτη και τον βαρυποινίτη και ότι το έγκλημα οργανωνόταν από τις φυλακές με τους "έξω", δεν είχε ενημερωθεί η Διεύθυνση του Σωφρονιστικού Ιδρύματος ούτως ώστε να ελεγχθούν τα τηλέφωνα των θαλάμων από τα οποία γίνονταν συνομιλίες με τον Σέρβο εκτελεστή ή να διενεργηθούν οποιεσδήποτε έρευνες. Επίσης, οι φυλακές δεν ενημερώθηκαν ούτε για το σχετικό «φακέλωμα» του δεσμοφύλακα από την Υπηρεσία Συλλογής Πληροφοριών όπου τον «έδειχναν» εδώ και μήνες ως πρόσωπο που έχει στενές σχέσεις με Κύπριο συνεργό των Σέρβων εκτελεστών, και πλέον κατηγορούμενο του τετραπλού φονικού, και ως πρόσωπο που έχει σχέσεις με «υψηλόβαθμο στέλεχος φατρίας στη Λευκωσία».

Με βάση διάφορα στοιχεία και έγγραφα που υπάρχουν οι ανακριτές θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν τελικά μιλάμε για λάθος χειρισμούς και αμέλεια στην υπόθεση ή για κουκούλωμα και συγκάλυψη με φόντο την διαφθορά.  Διαφθορά όμως, σε όλα τα στρώματα της αστυνομίας, η οποία άφησε ανενόχλητους σεσημασμένους υπόπτους με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το τετραπλό φονικό, με τους ίδιους «παρονομαστές»… Εκ των οποίων μάλιστα «κάποιους» συνεχίζουν να μην τολμούν να τους «αγγίζουν» για ένα περίεργο λόγο…  

Και εύλογα συμπεραίνει κάποιος ότι οι ευθύνες βαραίνουν τους προϊστάμενους του σώματος και των τμημάτων αφού δεν έπαιρναν από το αφτί τους υφιστάμενους τους που είτε διέρρεαν πληροφορίες στον υπόκοσμο είτε δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους με αποτέλεσμα να τινάξουν την υπόθεση στον αέρα. Και αυτό, νοουμένου πάντα ότι οι ίδιοι, που έδιναν τις εντολές στους «στρατιώτες» τους, ήταν υπόδειγμα επαγγελματισμού... 

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ με την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον