Κλειστά μέχρι νεωτέρας νηπιαγωγεία και προδημοτικές-Ικανοποιημένοι οι δάσκαλοι

Κλειστά θα παραμείνουν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, μετά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα σχολεία, με την πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, Λαύρα Ηρακλέους να αναφέρει πως υπάρχουν διάφορα ερωτήματα, που ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να απαντηθούν.
 
Η κ. Ηρακλέους, μιλώντας στον REPORTER τόνισε πως οι αποφάσεις της Κυβέρνησης αναφέρονται στις τάξεις που είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις των ιδιωτικών νηπιαγωγείων είναι εγκεκριμένες από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, που είναι και οι περισσότερες.  
 
Όπως ανέφερε, για τις τάξεις που είναι εγκεκριμένες από τις ΥΚΕ, δεν θα αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας, αλλά το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, αυτό που είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία, ούτε τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Σημείωσε, εξάλλου, πως δεν υφίσταται για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία το θέμα της επιστροφής για δώδεκα μόνο μέρες, αφού δεν σταματά η λειτουργία τους στο τέλος Ιουνίου. Υπέδειξε πως τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία δουλεύουν διαφορετικά από τα δημόσια και είναι ανοιχτά και τον Ιούλιο, ενώ κάποια είναι ανοιχτά και τον Αύγουστο, βοηθώντας τους γονείς.
 
Η κ. Ηρακλέους διαμήνυσε πως μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας έχουν δημιουργηθεί κάποια ερωτήματα όπως:
 
-Τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο;
-Θα μπορούν να λειτουργήσουν και κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο-Ιούλιο;
 
Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν τη δεδομένη στιγμή, ούτε και από τον υπουργό Παιδείας, αφού θα πρέπει να μελετηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της επιστροφής των μεγαλύτερων μαθητών στα σχολεία και μετά να ληφθούν άλλες αποφάσεις, με την ίδια να σημειώνει πως το βλέπει χλωμό να ανοίξουν τα σχολεία σε μετέπειτα στάδιο.
 
Ικανοποιημένη η ΠΟΕΔ για την απόφαση για τα δημόσια νηπιαγωγεία
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού σημείωσε πως τους ικανοποιεί η απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και οι προδημοτικές, αφού το θέμα είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στην οργάνωση των δασκάλων.
 
Σημείωσε πως τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία και δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν τα μέτρα που θα τους υπέβαλλαν τα σχολεία τους, τονίζοντας πως το κομμάτι αυτό της προδημοτικής εκπαίδευσης ήταν πολύ δύσκολο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο