Νέα πρόταση από τους ειδικούς για τα σχολεία-«Κλιμακωτή επιστροφή»

Ολοκληρώνεται η πρόταση της Επιστημονικής Ομάδας που συμβουλεύει την Κυβέρνηση, για την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο, όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στα σχολεία, με τους ειδικούς να πιστεύουν πως αυτό πρέπει να γίνει κλιμακωτά και όχι την ίδια ημέρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ακούσει τις προτάσεις των ειδικών και μελετήσει τα στοιχεία της πρώτης εβδομάδας χαλάρωσης των μέτρων, θα λάβει τελικές αποφάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι ειδικοί αναμένεται να καταθέσουν μια πρόταση, στην οποία θα υπάρχουν σκέψεις για κλιμακωτή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ενώ οι επιφυλάξεις για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων παραμένουν.
 
Οι ειδικοί θα προτείνουν στην Κυβέρνηση, κατά την αυριανή συνεδρία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δεν επιστρέψουν όλοι οι μαθητές την ίδια ημέρα. Όπως μας εξηγήθηκε, οι επιδημιολόγοι του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να προτείνουν να επιστρέψουν οι μαθητές της κάθε βαθμίδας, με λίγες ημέρες διαφορά.
 
Παράλληλα, η Επιδημιολογική Ομάδα παρουσιάζει επιφυλάξεις για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των προδημοτικών, αφού εκτιμά πως τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία και δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τα μέτρα προστασίας που θα συστήσει η Κυβέρνηση. Ωστόσο, εναπόκειται στην Κυβέρνηση να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
 

«Μην περιμένετε διαφοροποίηση»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στο Sigma, ερωτηθείς για το θέμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, υπέδειξε πως δεν αναμένεται διαφοροποίηση, ο προγραμματισμός που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ισχύει και θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να λάβει τελικές αποφάσεις, μετά τη συνεδρία με την επιδημιολογική ομάδα. 

Ο προβληματισμός της Κυβέρνησης και τα σενάρια
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER και η Κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων. Ένας από τους κύριους λόγους που η Κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για το θέμα, είναι επειδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτές τις ηλικίες το μέτρο μισοί μαθητές στην τάξη μισοί στο σπίτι, ενώ παράλληλα, είναι δύσκολη και η επιτήρηση τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρόλα αυτά, επιθυμεί να συζητήσει το θέμα με την Επιδημιολογική ομάδα και μετά να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλαγή δεδομένων για τους μαθητές-Οι νέες προτάσεις και το επικρατέστερο σενάριο
 
Σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι μετέωρη, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις, ο Πρόεδρος περιμένει να ακούσει από όλους τις απόψεις του (επιδημιολόγους και υπουργείο), ενώ στο τραπέζι υπάρχουν τρία σενάρια:
 
-Να μην επιστρέψουν οι μαθητές Α και Β Λυκείου
-Να πραγματοποιηθούν οι Παγκύπριες Εξετάσεις απόγευμα. Ένα σενάριο που ενδεχομένως να μην δουν με καλό μάτι οι εκπαιδευτικοί
-Να τερματιστεί η φοίτηση στα Λύκεια πριν την έναρξη των Παγκύπριων. Σε αυτό το σενάριο, οι μαθητές Α και Β' Λυκείου, θα πάνε στα σχολεία μόνο για ελάχιστες ημέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Με δύο αεροσκάφη ενισχύει και φέτος η Κομισιόν την πυροσβεστική ομπρέλα Κύπρου
Δυσαρέσκεια Επιτροπής Γεωργίας για καθυστέρηση στη συζήτηση περί φωτοβολταϊκών
Τον ερχόμενο μήνα το σχέδιο επιδότησης διαμονής σε στέγες ηλικιωμένων
Σε «ειλικρινή διάλογο» για επίλυση προβλημάτων καλεί η Ισότητα τον Προϊστάμενο Υπ. Θήρας
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά
Πρόταση νόμου επέκτασης της περιόδου αδειοδότησης ξενοδοχείων-Για αφέλεια μίλησε ο Χατζηγιάννης