Εξ αποστάσεως η εκπαίδευση στα ιδιωτικά σχολεία-Εξετάσεις μόνο για τη Γ' Λυκείου

Δεν θα επιστέψουν στα θρανία οι μαθητές των πλείστων ιδιωτικών σχολείων, αφού επέλεξαν να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παράλληλα, εξετάσεις θα γίνουν μόνο για τους τελειόφοιτους μαθητές, είτε για απόλυση, είτε Παγκύπριες.
 
Οι τελειόφοιτοι μαθητές έχουν επιστρέψει κανονικά στα σχολεία που είναι όμοιου τύπου με τα δημόσια, ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου, Γιώργος Κριτικός, σημειώνοντας πως η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία ήταν αρκετά υψηλή.
 
Όπως τόνισε, σε ένα από τα τρία ιδιωτικά σχολεία που έχουν ξεκινήσει κανονικά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, σημείωσε μόνο μια απουσία. Πρόσθεσε πως στις 21 Μαΐου θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι μαθητές των σχολείων που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη ημέρα πίσω στα σχολεία μέσα από τα μάτια των τελειόφοιτων
 
Κληθείς να σχολιάσει για το τι μέλλει γενέσθαι για τα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία, που δεν είναι όμοιου τύπου με τα δημόσια, ο κ. Κριτικός ανέφερε πως αναμένουν να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα ο υπουργός Παιδείας.
 
«Παρά ταύτα, αυτό που βγαίνει είναι πως εναπόκειται στο κάθε σχολείο αν θα ξεκινήσουν μαθήματα. Αυτό που διαφαίνεται, όμως, είναι ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις μόνο για τους τελειόφοιτους, ώστε να πάρουν απολυτήριο. Αυτό είναι καθορισμένο από τον νόμο».
 
Ο κ. Κριτικός πρόσθεσε πως είναι στην ευχέρεια του κάθε σχολείου αν θα ξεκινήσουν ξανά την διά ζώσης εκπαίδευση ή αν θα συνεχίσουν με την εξ αποστάσεως, υποδεικνύοντας πως τα περισσότερα έχουν επιλέξει να μην ανοίξουν, ενώ κάποια, που πήραν την αντίθετη απόφαση θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς διεθνείς εξετάσεις κλείνει η χρονιά στα ιδιωτικά σχολεία-Πραγματοποιούνται οι Παγκύπριες
 
Το Σάββατο ξεκινούν οι εξετάσεις εισδοχής
Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες ενδοσχολικές εξετάσεις, ο κ. Κριτικός ανέφερε πως δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά άλλες εξετάσεις, εκτός για τους τελειόφοιτους.
 
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα πραγματοποιηθούν και οι εξετάσεις εισδοχής των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στα ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 27 Μαΐου.
 
Υπενθυμίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε διεθνείς εξετάσεις στα σχολεία, που γίνονται σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς.
 
Αξιολογούνται όλοι οι μαθητές στα Επτατάξια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης
Εξάλλου, ο πρόεδρος των Επτατάξιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου, Άκης Γρηγορίου, ανέφερε πως τα μέλη του Συνδέσμου των Επτατάξιων σχολείων έχουν αποφασίσει τους τρόπους διεξαγωγής των αξιολογήσεων όλων των μαθητών τους, όπως και των τελειόφοιτων τους, σε  συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και με τα εξεταστικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου όπως είναι το Edexcel, το Cambridge και άλλα.
 
Το κάθε σχολείο έχει ήδη ειδοποιήσει ανάλογα, τους μαθητές του και τους γονείς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία