Οι διαγνωστικοί έλεγχοι, η επιθεώρηση Προδρόμου και οι φωνές διαμαρτυρίας

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών θα ξεκινήσουν οι παγκύπριες εξετάσεις ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, κατά την επίσκεψή του σε σχολεία όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19. O υπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λακατάμια.

«Σήμερα έχουμε τεστ σε πέντε λύκεια περίπου 700 παιδιά προβλέπει το πρόγραμμα. Αύριο προβλέπονται ακόμα περισσότερα λύκεια. Οι διαγνωστικοί έλεγχοι γίνονται τμηματικά, όπως έχουν συστήσει και οι ειδικοί, για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε την κατάσταση. Το καθήκον του σχολείου είναι να αφομοιώσουν τα παιδιά τη σωστή συμπεριφορά, την κοινωνική ευθύνη, το να κρατάμε αποστάσεις, να αποφεύγουμε συνωστισμούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις κινητές μονάδες, οι οποίες κινούνται σήμερα σε πολλά Λύκεια. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τις Διευθύνσεις των Σχολείων που έχουν οργανώσει και αυτή την διαδικασία. Οι έλεγχοι από ό,τι διαπιστώνουμε σήμερα στα Λύκεια που έχουμε επισκεφτεί, προχωρούν κανονικά. Βεβαίως, το κλειδί για όλους είναι η προσωπική ευθύνη, η αφομοίωση, κατανόηση των κανόνων συμπεριφοράς και νομίζω ότι τα σχολεία προσφέρουν κάτι περισσότερο, γιατί τα παιδιά δεν θα κινηθούν μόνο μέσα στα σχολεία αλλά στη συνέχεια με τη σταδιακή άρση των περιορισμών και στη δεύτερη φάση, θα μετακινούμαστε περισσότερο. Άρα, λοιπόν, το καθήκον του σχολείου θα είναι να αφομοιώσουν τα παιδιά τη σωστή συμπεριφορά, την κοινωνική ευθύνη, το να κρατάμε αποστάσεις, να αποφεύγουμε συνωστισμούς, να αποφεύγουμε κάποιες πρακτικές που θα έθεταν σε κίνδυνο τον καθένα χωριστά και την υγεία όλων», σημείωσε.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων και η αρχή θα γίνει με τα Νέα Ελληνικά.

«Από τις εννέα Ιουνίου θα ξεκινήσουμε, με το μάθημα των νέων ελληνικών. Προσωρινά μέχρι να τελειώσει αυτό το τριήμερο που δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν αλλαγές στις δηλώσεις τους για εξετάσεις, έχουν δοθεί τα προγράμματα, χωρίς ωράριο. Αμέσως μετά θα μάθουν και το ωράριο».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τη στήριξη των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το σχολείο έχει υποχρέωση να στηρίξει τα παιδιά, τα οποία θα μείνουν στο σπίτι επειδή ανήκουν σε αυτές τις ομάδες που για λόγω υγείας είναι καλύτερα να μην εκτεθούν στο σχολείο και πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως γινόταν από τους εκπαιδευτικούς το προηγούμενο διάστημα
 
«Η γενική κατεύθυνση και οδηγία είναι το να μεταδίδεται το μάθημα που γίνεται στα παιδιά, τα οποία είναι στην τάξη και στους υπολοίπους. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζοντας την υποχρέωση να καλύψουμε όλα τα παιδιά, θα το κάνουν αναλόγως του μαθήματος, αναλόγως του τμήματος, αναλόγως των συνδιδασκαλιών, νοουμένου ότι όλα τα παιδιά, αυτά που θα μείνουν στο σπίτι, θα έχουν την ίδια μεταχείριση με τους συμμαθητές που θα είναι στο σχολείο. Θα ήταν προτιμητέο την ίδια ώρα που γίνεται το μάθημα στην μια ομάδα, να το παρακολουθεί και η άλλη ομάδα που είναι στο σπίτι όπου είναι δυνατόν», σημείωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι γονείς με την τηλεκπαίδευση σε ευπαθείς ομάδες-«Μερίδα τελειόφοιτων δεν στηρίζεται»
 
Σ’ότι αφορά στα παράπονα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας, σημείωσε πως το σχολείο «έχει υποχρέωση να στηρίξει τα παιδιά που θα μείνουν στο σπίτι για λόγους υγείας. Στο κάθε σχολείο ανάλογα των περιστάσεων πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το κάθε σχολείο έχει την ευχέρεια. Είναι περιορισμένο το ωράριο μέχρι τις 11:30 και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν καλύτερα. Σε τμήμα στο προηγούμενο λύκειο που πήγα, δεν χρειαζόταν εξ αποστάσεως εκπαίδευση γιατί όλα τα παιδιά ήταν στην τάξη».

Σ’ ότι αφορά τις αποφάσεις για τα σχολεία, ο κ. Προδρόμου συνέστησε υπομονή μέχρι αύριο που θα έχει συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων