Θετικές οι ενδείξεις της πρώτης μέρας-«Θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα»

Θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις της πρώτης ημέρας, όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή του κοινού για τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, ώστε να μην υπάρχει πισωγύρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Γιώργος Νικολόπουλος, τόνισε πως όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα της πρώτης ημέρας, οι ενδείξεις είναι θετικές, σημειώνοντας πως οι πολίτες, όσοι εργάζονται ή μετακινούνται, φαίνεται ότι τηρούν τα μέτρα προστασίας που έχουν αναφέρει οι ειδικοί.
 
«Από όσο ξέρω, φαίνεται ότι γίνονται και αυστηροί έλεγχοι, για την τήρηση των διαταγμάτων, ενώ έχουν προγραμματιστεί πολλοί εργαστηριακοί έλεγχοι και εξετάσεις για χώρους εργασίας. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να έχουμε εικόνα και να ελέγχουμε αν τηρούνται τα μέτρα και ταυτόχρονα, όπου χρειάζεται να παρεμβαίνουμε».
 
Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως όλοι οι πολίτες θα καταλάβουν πως οι στιγμές είναι ακόμη κρίσιμες και θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, όπως τα έχουν αναφέρει.  

  • Να τηρούμε αποστάσεις των δύο μέτρων
  • Να πλένουμε καλά τα χέρια, να μην ακουμπάμε το πρόσωπό μας
  • Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε να χρησιμοποιούμε μια χαρτοπετσέτα ή ένα μαντήλι μιας χρήσης ή να βάζουμε τον αγκώνα μας
  • Όπου συστήνεται να φοράμε μάσκα

Θετικά τα χθεσινά αποτελέσματα
Ο Δρ. Νικολόπουλος, σχολιάζοντας τα χθεσινά δύο κρούσματα, τα οποία είναι εισαγόμενα, τόνισε πως είναι πάρα πολύ θετικά αυτά τα αποτελέσματα, αλλά το ζήτημα είναι να συνεχίσουν να είναι θετικά, τονίζοντας εκ νέου τη σημασία να ακολουθεί το κοινό τις οδηγίες τους.
 
«Για να τελειώσει με επιτυχία η πρώτη φάση πρέπει η Πολιτεία να κάνει το χρέος της, κάτι που νομίζω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να το κάνει, παρακολουθώντας τον ιό, πραγματοποιώντας ελέγχους και επιτηρώντας κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα μέτρα. Από την άλλη η κοινωνία, ο καθένας από εμάς να ακολουθήσει τα απλά βήματα που βλέπουμε ότι δουλεύουν και μπορούν να βοηθήσουν».
 
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου επεσήμανε πως παρακολουθούν την εικόνα και θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν καθημερινά, ώστε όταν υπάρξει κάπου υποψία ότι χρειάζεται να παρέμβουν και να σταματήσουν το πρόβλημα, να το κάνουν για να μην δημιουργηθεί ανάγκη να λάβουν μέτρα σε εθνική κλίμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975