Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ύλη της χημείας-«Απαράδεκτο και άδικο»

Την ώρα που γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας ξεκάθαρες απαντήσεις, για την επιστροφή ή όχι των μαθητών στα σχολεία, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ να αναφέρει ότι δεν θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία εντός Μαΐου, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ύλη των παγκύπριων εξετάσεων.
 
Μια ύλη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των μαθητών, όσον αφορά στο μάθημα της χημείας, αφού φαίνεται ότι υπάρχουν κεφάλαια που δεν έχουν διδαχθεί στα σχολεία, με τους ίδιους να στρέφουν τα πυρά τους κατά της επιθεωρήτρια του Υπουργείου Παιδείας, για το μάθημα, τονίζοντας πως δεν ακολούθησε τις γραμμές του Υπουργείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιδράσεις για την ύλη των εξετάσεων-Φωνές μαθητών και καθηγητών για την χημεία
 
Μιλώντας στον REPORTER τελειόφοιτοι μαθητές ανέφεραν πως η ύλη είναι γενικά ικανοποιητική, όσον αφορά στο κοινό μάθημα που παρακάθονται όλοι οι μαθητές της Κύπρου, αυτό των Νέων Ελληνικών. Οι αντιδράσεις των μαθητών είναι στην ύλη της χημείας.
 
Μαρία, μαθήτρια Γ’ Λυκείου
Θεωρώ ότι η ύλη είναι ικανοποιητική. Παρ’ όλα αυτά, έχω ακούσει αρνητικά σχόλια για την ύλη της χημείας αν και δεν είναι επιλεγόμενο μου μάθημα.
 
Αννίτα, μαθήτρια Γ’ Λυκείου
Είμαι πολύ ικανοποιημένη από όλα τα ενισχυμένα μου μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία) εκτός από την Χημεία. Στη Χημεία θα εξεταστούμε σε ολόκληρη την ύλη σχεδόν και το θεωρώ πολύ άδικο, αφού στο σχολείο μας έχουν μείνει 2 ολόκληρα κεφάλαια.
 
Γεωργία, μαθήτρια Γ’ Λυκείου
Σε σχετικά πλαίσια η ύλη είναι αρκετά ικανοποιητική! Στο μάθημα της χημείας, όμως, πιστεύω ότι μπήκε πολύ περισσότερη ύλη από αυτήν που διδάχτηκαν τα περισσότερα σχολεία! Οι περισσότεροι μαθητές δεν διδάχτηκαν το προτελευταίο κεφάλαιο της χημείας, παρ' όλα αυτά στην ύλη προστέθηκε και το τελευταίο! Κατά την άποψή μου, το θεωρώ απαράδεκτο και άδικο για τους περισσότερους μαθητές.
 
Κωνσταντίνος, Γ’ Λυκείου
Ως τελειόφοιτός, δεν μπορώ να πω πως δεν υπάρχει ένας καθησυχασμός μετά από την ανακοίνωση της νέας εξεταστέας ύλης. Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την καθυστέρηση του κυρίου υπουργού και όλων των αρμοδίων, αφού μας άφησαν τόσες μέρες να αγωνιούμε και εντέλει να βλέπουμε ότι οι ανησυχίες μας έχουν επιβεβαιωθεί. Σε πολλά μαθήματα χάσαμε χρόνο άσκοπο για μελέτη ύλης που τελικά δεν περιλαμβάνεται στη εξεταστέα, αλλά ακόμη αφήσαμε ολόκληρα κεφάλαια πίσω, αφού όπως διαβεβαίωνε ο υπουργός δεν θα τα εξεταζόμασταν επειδή δεν τα είχαμε καλύψει μέχρι τις 11 Μαρτίου. Συμπερασματικά την ερχόμενη εβδομάδα, που καλούμαστε να βρεθούμε ξανά στις σχολικές τάξεις με κίνδυνο τόσο της προσωπικής μας υγείας και των οικογενειών μας, όσο και των καθηγητών μας, θα πρέπει να «τρέξουμε» να καλύψουμε την ύλη. Ειδικότερα θα σταθώ στο μάθημα της χημείας. Η επιθεωρήτρια χημείας, κυρία Χρυστάλλα Κουκουμά, είχε πει πως στην ύλη δεν θα συμπεριλαμβάνονταν τα τελευταία δύο κεφάλια. Έτσι οι καθηγητές μας ακολούθησαν τις οδηγίες της. Αντιθέτως σήμερα, μαθαίνουμε πως είναι εντός αυτά τα δύο κεφάλαια και θα πρέπει να τα καλύψουμε μέσα στο χρονικό διάστημα που θα πηγαίνουμε σχολείο, που στην ουσία δεν γνωρίζουμε καμιά λεπτομέρεια, ούτε πως θα πηγαίνουμε, ούτε πως θα διεξάγονται τα μαθήματα, ούτε ποιο ωρολόγιο πρόγραμμα θα ισχύει.  Ερωτήματα πολλά, όμως κανένας δεν είναι σε θέση να μας τα απαντήσει. Και ας μην ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων παραμένει άγνωστο.
 
Στυλιανός, Γ’ Λυκείου
Η ύλη είναι ικανοποιητική. Θεωρώ πως έχει προστεθεί στην εξεταστέα ύλη ό,τι διδάχθηκε από κοινού από όλα τα σχολεία παγκύπρια σε όλα τα μαθήματα. Το μόνο μάθημα το οποίο δεν έδρασε ανάλογα είναι η χημεία. Η κυρία Κουκουμά, επιθεωρήτρια χημείας, διαβεβαίωσε τους καθηγητές μας, σε μια τηλεδιάσκεψη που είχε με αυτούς, πως δεν θα προσθέσει στην εξεταστέα ύλη ενότητες οι οποίες δεν έχουν διδαχτεί στην τάξη. Με την ανάρτηση της ύλης, ήρθε σε αντίθεση με τα λεγόμενα της, αφού πρόσθεσε ύλη η οποία δεν έχει διδαχθεί από ΚΑΝΕΝΑ σχολείο της Κύπρου. Η κυρία Κουκουμά είναι απαράδεκτη, είναι η μόνη επιθεωρήτρια που δεν έδρασε ανάλογα με τις οδηγίες του Υπουργού Παιδείας κ. Προδρόμου.
 
Δήμητρα, Γ’ Λυκείου
Θεωρώ πως στα περισσότερα μαθήματα είναι πολύ λογική με εξαίρεση το μάθημα της Χημείας. Δεν αφαιρέθηκαν τα 2 τελευταία κεφάλαια, ενώ κανένα σχεδόν σχολείο δεν ξεκίνησε το τελευταίο κεφάλαιο και ταυτόχρονα μερικά δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν καν το προτελευταίο. Πιστεύω η κυρία Χρυστάλλα Κουκουμά δεν έλαβε υπόψη την παρούσα κατάσταση και ίσως θεωρούν ότι στο διάστημα που θα επιστρέψουμε πίσω στο σχολείο θα προλάβουμε να καλύψουμε όση ύλη έμεινε λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις μας, γεγονός που ίσως είναι ακατόρθωτο εάν λάβουμε υπόψη την πίεση και το άγχος που επικρατεί.
 
Αντιδρούν και οι καθηγητές για την ύλη της χημείας
Την αντίδραση και των καθηγητών προκάλεσε η ύλη της χημείας, με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστα Χατζησάββα να αναφέρει πως έχουν ενημερωθεί ως οργάνωση από τους καθηγητές και θα προσπαθήσει και ο ίδιος να έχει επαφή με την επιθεωρήτρια της χημείας.
 
«Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και διερωτόμαστε γιατί να μπουν οι δύο ενότητες, που δεν έχουν διδαχτεί στα σχολεία; Επικοινώνησαν μαζί μας καθηγητές της χημείας και μας ενημέρωσαν. Σίγουρα θα θέσουμε το ζήτημα και τις διαμαρτυρίες μας ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέλος στην αγωνία-Αυτή είναι η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων
 
Δεν ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εξετάσεων
Αυτό που έμεινε να ανακοινωθεί, από το Υπουργείο Παιδείας, είναι το πρόγραμμα των εξετάσεων, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι τελικές ημερομηνίες. Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, υπάρχει καθορισμένο πλάνο, ωστόσο πρέπει να λάβουν αποφάσεις, μετά από διαβούλευση με τους ειδικούς.
 
Αναβρασμός στην παιδεία, δεν επιστρέφουν οι μαθητές των Δημοτικών
Παράλληλα, συνεχίζει να επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αφού δεν έχουν λάβει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση κατά πόσο θα επιστρέψουν οι υπόλοιποι μαθητές ή όχι στα σχολεία.
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, σε δηλώσεις του στον REPORTER είχε ξεκαθαρίσει πως από τη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας διαφάνηκε πως δεν θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων, εντός Μαΐου, αφού υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που δεν μπορούν επιλύσουν, στην παρούσα φάση.
 
Ο κ. Φυλακτού σημείωσε πως αν υπάρξει ενδεχόμενο επιστροφής μαθητών στα σχολεία θα είναι για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, ενώ θα γίνει στις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.
 
Καμία κουβέντα δεν έχει γίνει για τους μαθητές των άλλων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με το Υπουργείο Παιδείας να στρέφει το ενδιαφέρον του στους τελειόφοιτους και την σωστή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στις 11 Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είχε τονίσει πως και με αυτό θα δημιουργηθούν προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού υπάρχουν καθηγητές που διδάσκουν και σε τελειόφοιτους και σε άλλες τάξεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν επιστρέφουν οι μαθητές του Δημοτικού στα σχολεία τον Μάιο»

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία