Αντιδράσεις για την ύλη των εξετάσεων-Φωνές μαθητών και καθηγητών για την χημεία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξεταστέα ύλη της χημείας, με καθηγητές και μαθητές να είναι έξω φρενών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε στον REPORTER πως έχουν επικοινωνήσει μαζί τους αρκετοί καθηγητές χημείας, καθώς και ο πρόεδρος του συνδέσμου καθηγητών χημείας και τους ανέφεραν το πρόβλημα.
 
«Φαίνεται ότι έχουν προστεθεί δύο ενότητες που δεν έχουν διδαχτεί στα σχολεία, πριν τις 10 Μαρτίου και διερωτόμαστε γιατί να μπουν αυτές οι ενότητες; Επικοινωνήσαμε με τους καθηγητές και θα προσπαθήσω και εγώ ο ίδιος να επικοινωνήσω με την επιθεωρήτρια της χημείας για να συζητήσουμε αν πρόκειται για λάθος ή όχι».
 
Ο κ. Χατζησάββας τόνισε πως θα αναφερθεί το ζήτημα και οι διαμαρτυρίες τους στον υπουργό. Αναφερόμενος στην ύλη των άλλων μαθημάτων, ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών ανέφερε πως οι καθηγητές είναι σχετικά ικανοποιημένοι με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
 
«Τεράστιο το πρόβλημα με την ύλη της χημείας»
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, αναφερόμενος στην ύλη της χημείας, τόνισε πως το πρόβλημα με την ύλη είναι μεγάλο και χαρακτήρισε το γεγονός πως προστέθηκαν οι δύο μεγάλες ενότητες, που δεν έχουν διδαχθεί στις τάξεις, απαράδεκτο.
 
Ο εκπρόσωπος των μαθητών, σε πρώτη αντίδραση της ΠΣΕΜ, τόνισε πως δεν θέλουν να επιρρίψουν ευθύνες σε κανένα, αλλά ζητούν όπως διακανονιστεί το πρόβλημα άμεσα, ενώ θα έχουν και επαφή με το Υπουργείο Παιδείας.
 
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει πως «η ανακοίνωση της αναθεωρημένης ύλης για τις Παγκύπριες εξετάσεις πέραν από την καθυστέρηση ανακοίνωσης της είναι προβληματική για κάποια μαθήματα. Σε μαθήματα όπως για παράδειγμα η Χημεία, η ύλη είναι τουλάχιστον δύο κεφάλαια περισσότερη από την ύλη που διδάχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στο σχολείο. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της δύσκολης κατάστασης να θυματοποιηθεί οποιοσδήποτε μαθητής θα παρακαθίσει στις Παγκύπριες εξετάσεις και απαιτούμε να λυθεί το πρόβλημα και η ύλη να συμβαδίζει με όσα έχουν διδαχτεί ΟΛΟΙ οι μαθητές μέχρι τις 13 Μαρτίου».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες