Πονοκέφαλος η επιστροφή των μαθητών, συσκέψεις επί συσκέψεων στο Προεδρικό

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την παιδεία, αφού ακόμη δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών, εκτός των τελειόφοιτων, στα θρανία, με το θέμα να αποτελεί πονοκέφαλο για τους αρμόδιους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, αύριο το πρωί θα υπάρξει νέα έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Ο Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως η νέα σύσκεψη θα είναι αύριο το πρωί στις 9:30, κατά την οποία θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα, όσον αφορά στην επιστροφή ή όχι των μαθητών στα σχολεία.
 
Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα συμμετέχουν εκπρόσωπο των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΣΕΜ και των Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης, Ειδικής Εκπαίδευσης, καθώς και με εκπροσώπους της Παιδοβουλής.
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ επανέλαβε, παράλληλα, πως το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι απόφαση και ευθύνη της Κυβέρνησης, προσθέτοντας πως είναι έτοιμοι να συμβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο.
 
«Εμείς, με βάση την προηγούμενη σύσκεψη στο Προεδρικό καταλάβαμε πως θα καθίσουμε με το υπουργείο και τους οργανωμένους γονείς, θα κάνουμε το πλάνο κι εάν κριθεί ότι θα ανοίξουν τα σχολεία θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να εκδοθεί ένας οδηγός για το πώς θα λειτουργούν τα σχολεία».
 
Αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό, ανέφερε πως μελέτησαν τον κώδικα για τις επιχειρήσεις και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τα σχολεία.
 
«Εμείς είπαμε στον υπουργό χθες ότι πρέπει να γίνει το πρωτόκολλο και μας είπε πως είναι πολύ δύσκολο να μοιράσουμε τα παιδιά και πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε αίθουσες γυμνασίου για τα παιδιά του δημοτικού. Συνεπώς μας είπε πως είναι πολύ δύσκολο τα παιδιά να επιστρέψουν στο τέλος της β΄ φάσης και θα δούμε ποιοι επιστρέφουν μέσα στον Ιούνη».
 
Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του το πρωί, ανέφερε πως ο υπουργός Παιδείας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.
 
Προβληματισμένοι οι γονείς Δημοτικής εκπαίδευσης
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, είπε ότι είναι πολύ προβληματισμένοι από την κατάσταση.
 
«Οι οργανωμένοι γονείς είναι προβληματισμένοι για τους χειρισμούς που αφορά το δημόσιο σχολείο. Είχε γίνει μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στο Προεδρικό. Μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις σκέψεις τους και για τις αποφάσεις, τις οποίες το Υπουργικό Συμβούλιο έχει λάβει για σταδιακό άνοιγμα των δημόσιων σχολείων. Από εκεί και πέρα, έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Παιδείας να μπει σε διαβουλεύσεις για να έχουμε μια ομαλή επανένταξη», πρόσθεσε.
 
Ο Υπουργός Παιδείας, συνέχισε ο κ. Χριστοφή, έκανε διαβούλευση με τη Μέση, τους οργανωμένους γονείς της Μέσης, την ΟΕΛΜΕΚ και χθες με την ΠΟΕΔ και ανακοινώθηκαν αυτά που ανακοινώθηκαν εκ μέρους της ΠΟΕΔ.
 
«Και σήμερα είχε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί μας και ακυρώνεται η συνάντηση, καθότι υπάρχει συνάντηση αύριο στο Προεδρικό. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση", ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Μέτρα ΑΗΚ μετά το θάνατο γυπών από ηλεκτροπληξία, ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις και Υπ. Θήρας
Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ-Μείωση στην Κύπρο
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη