Σχεδόν μισό εκατομμύριο τα SMS της πρώτης μέρας χαλάρωσης-Τι επέλεξαν οι πολίτες

Επίσημη πρώτη η χθεσινή ημέρα για την χαλάρωση των πρώτων απαγορευτικών μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς και τους ειδικούς, η αποτίμηση της κατάστασης ήταν θετικής.
 
Από χθες οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της αποστολής τριών μηνυμάτων, ενώ από τις 21 Μαΐου αναμένεται η κατάργηση των sms και θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση.
 
Με βάση την αύξηση των μηνυμάτων από ένα σε τρία, ενδεχομένως ο αριθμός των sms στο 8998 να τριπλασιαζόταν, εντούτοις οι πολίτες έδειξαν την ανάλογη συνέπεια και υπευθυνότητα.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος ανέφερε ότι χθες αποστάλθηκαν περίπου 455 χιλιάδες μηνύματα, σε αντίθεση με τις περίπου 200 χιλιάδες που αποστέλλονταν τις προηγούμενες μέρες.
 
Αυτό σε ποσοστά, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, μεταφράζεται σε 2,1 μηνύματα από τα τρία που είχε ευχέρεια να χρησιμοποιήσει το κοινό.
 
Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε φυσιολογική την αντίδραση του κόσμου, αφού τα μέτρα χαλάρωσαν και οι πολίτες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες κατ’ εξαίρεση διακινήσεις.
 
Σε ότι αφορά τις πιο δημοφιλείς επιλογές, πρώτη με μεγάλη διαφορά ήταν η επιλογή «2» που αφορά μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών λιανικού εμπορίου.Για την συγκεκριμένη επιλογή, στάλθηκαν συνολικά 196 χιλιάδες μηνύματα.
 
Ακολουθεί η επιλογή «6», που αφορά την ατομική άθληση ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου και για την οποία στάλθηκαν 90 χιλιάδες μηνύματα.
 
Έκπληξη, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, ήταν η τρίτη στη σειρά επιλογή, η επιλογή «8», που αφορά άλλο λόγο και για την οποία στάλθηκαν σχεδόν 90 χιλιάδες μηνύματα.
 
Σε ότι αφορά τη μετάβαση σε εκκλησίες, από 400-500 μηνύματα που υπήρχαν προηγουμένως, χθες αποστάλθηκαν περίπου δύο χιλιάδες, αφού ο κόσμος μπορούσε να πάει για προσκύνημα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975