Βάλλουν κατά του Προδρόμου οι μαθητές-«Δεν θα μας προμηθεύσουν με μάσκες και γάντια»

Ενοχλημένοι με τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής τους, παρουσιάζονται οι μαθητές και τονίζουν πως ο υπουργός δεν έδωσε καμιά ουσιώδη απάντηση στα ερωτήματά τους.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει πως ο υπουργός Παιδείας τους ανέφερε πως δεν είναι ευθύνη του Υπουργείου του αν θα υπάρχει συνωστισμός στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία, ενώ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει πρόθεση να τους προμηθεύσουν με μάσκες και γάντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιδράσεις για την ύλη των εξετάσεων-Φωνές μαθητών και καθηγητών για την χημεία

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για απουσία ωραρίου λειτουργίας των σχολείων από τις 11 Μαΐου, ενώ όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, δεν έχει γίνει αναφορά ούτε στο πλάνο για το αν οι μαθητές θα πηγαίνουν στα σχολεία ανά ομάδες.
 
Οι μαθητές τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως το Υπουργείο Παιδείας δεν τους έχει ενημερώσει για το πρόγραμμα των εξετάσεων, ενώ εξέφρασαν και τις αντιδράσεις τους για την ύλη.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:
«Σήμερα 4/5/2020 πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της ΠΣΕΜ με τον Υπουργό Παιδείας για ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που προέκυψαν με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στο χώρο της παιδείας. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά και μόλις μια βδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, δεν πήραμε καμιά ουσιαστική απάντηση και δεν ενημερωθήκαμε για κάποιο πλάνο.
 
Αρχικά, σε καμία περίπτωση δεν μειώθηκαν οι ανησυχίες μας σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, αλλά το αντίθετο. Ο Υπουργός, μετά από σχετική μας ερώτηση, δήλωσε ότι δεν είναι ευθύνη του ΥΠΠΑΝ αν θα υπάρχει συνωστισμός στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία και μας δήλωσε ότι οι επιδημιολόγοι, τους διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες και γάντια οι μαθητές! Δεν υπάρχει δηλαδή πρόθεση να προμηθευτούμε με μάσκες και γάντια ως μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Αν είναι δυνατόν!
 
Δεύτερο, δεν υπάρχει ακόμα πλάνο για το ωράριο λειτουργίας των σχολείων από τις 11 Μαΐου και ούτε πλάνο για το αν οι μαθητές θα πηγαίνουν ανά ομάδες στα σχολεία. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να πηγαίνουμε ανά ομάδες στο σχολείο με 10 λεπτά διαφορά η κάθε ομάδα. Δηλαδή η πρώτη ομάδα 7:30 και η δεύτερη 7:40. Αποφάσισαν δηλαδή το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ιδέα για το πως θα λειτουργήσουν! Προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο!
 
Τρίτο, δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση ακόμα για τις ημερομηνίες των Παγκύπριων εξετάσεων, ενώ η πρόθεση του Υπουργείου είναι ότι αν κάποιοι μαθητές δεν κάλυψαν την ύλη που ανακοινώθηκε θα πρέπει να την καλύψουν με το που ανοίξουν τα σχολεία. Στην άποψη μας ότι αυτό θα δημιουργήσει μαθητές δύο ταχυτήτων ο Υπουργός απάντησε ότι ήταν θέμα των καθηγητών και των μαθητών να καλύψουν την προκαθορισμένη ύλη μέχρι τις 13 Μαρτίου. Και πάλι δηλαδή το Υπουργείο ρίχνει ευθύνες αλλού, χωρίς να αναλαμβάνει τις δικές του.
 
Τέταρτο, ο Υπουργός μας είπε ότι οι Α’, Β’ Λυκείου και τα Γυμνάσια δεν θα κάνουν εξετάσεις αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο σε μεταγενέστερο στάδιο να επιστρέψουν στα σχολεία προσθέτοντας μάλιστα ότι, οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου ίσως πάνε σχολείο για πέραν των δύο εβδομάδων, γεγονός με το οποίο διαφωνήσαμε κάθετα.
 
Πέμπτο, ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν προμηθευτεί με ψηφιακό εξοπλισμό και ότι το Υπουργείο κάνει ότι μπορεί, χωρίς να δώσει απάντηση αν αυτοί οι μαθητές θα προμηθευτούν το επόμενο διάστημα.
 
Τέλος, η ανακοίνωση της αναθεωρημένης ύλης για τις Παγκύπριες εξετάσεις πέραν από την καθυστέρηση ανακοίνωσης της είναι προβληματική για κάποια μαθήματα. Σε μαθήματα όπως για παράδειγμα η Χημεία, η ύλη είναι τουλάχιστον δύο κεφάλαια περισσότερη από την ύλη που διδάχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στο σχολείο. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της δύσκολης κατάστασης να θυματοποιηθεί οποιοσδήποτε μαθητής θα παρακαθίσει στις Παγκύπριες εξετάσεις και απαιτούμε να λυθεί το πρόβλημα και η ύλη να συμβαδίζει με όσα έχουν διδαχτεί ΟΛΟΙ οι μαθητές μέχρι τις 13 Μαρτίου.
 
Ως ΠΣΕΜ, απαιτούμε άμεση ανακοίνωση ολοκληρωμένου σχεδιασμού και πλάνου για την παιδεία. Απαιτούμε:

  • μέτρα προστασίας για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές,
  • ανακοίνωση ωραρίου λειτουργίας σχολείων,
  • αύξηση των διαδρομών των λεωφορείων και τήρηση των μέτρων προστασίας,
  • ανακοίνωση ημερομηνιών Παγκύπριων εξετάσεων,
  • ψηφιακό εξοπλισμό σε όλους τους μαθητές,
  • αναθεώρηση της εξεταστέας ύλης ώστε να συμβαδίζει με ότι διδαχτήκαμε μέχρι τις 13 Μαρτίου.

 
Δεν παζαρεύουμε με την υγειά μας – δεν παζαρεύουμε με τη μόρφωση μας – δεν παζαρεύουμε με το μέλλον μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες