Με προσφορές έβαλαν μπρος τις μηχανές καταστηματάρχες-Τι λένε στον REPORTER

Επέστρεψαν στα πόστα τους οι καταστηματάρχες της παλιάς Λευκωσίας και με αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας, ανέβασαν και πάλι ρολά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Από το πρωί, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου έχουν ολοκληρώσει και τις τελευταίες τους προετοιμασίες, ώστε να είναι έτοιμοι να δεχτούν τους πελάτες που θα τους επισκεφτούν. Εξάλλου, πολλά καταστήματα έβαλαν ξεπουλήματα, μέχρι και 50%, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.


Μιλώντας στον REPORTER καταστηματάρχες της παλιάς Λευκωσίας ανέφεραν πως έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα και περιμένουν να δουν πως θα κυλήσει η μέρα για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, ενώ εξέφρασαν την χαρά τους που επιστρέφουν στα καταστήματά τους.
 
Ο Χρήστος Παπαπαύλου, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης υφασμάτων στην οδό Ονασαγόρου σημείωσε πως «κάθε αρχή και δύσκολη. Χαιρόμαστε που ήρθαμε, αλλά πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματά μας».
 

Ο Σωτήρης Αντωνίου, ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων στην οδό Ονασαγόρου, υπέδειξε πως «ανοίξαμε από τις 8:00. Μέχρι τώρα μπήκαν τρεις πελάτες. Περιμένουμε να δούμε τι κίνηση θα έχει. Χαρήκαμε που ήρθαμε, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αν θα έχει δουλειά».

Ο ιδιοκτήτης καφενείου, Γιαννάκης Χρυσοστόμου, τόνισε πως είναι η πρώτη μέρα που ανοίγουν, χωρίς τραπεζάκια, μόνο με υπηρεσίες delivery και take away. «Ένας που θέλει καφέ θα τον πιάνει και θα φεύγει. Θα δούμε πως θα πάμε τις επόμενες ημέρες. Θα λάβουμε τα μέτρα μας και θα περιμένουμε να δούμε πως θα παν τα πράγματα. Έχουμε βάλει και αντισηπτικά. Οι πελάτες μπορούν να μπουν μέχρι την πόρτα, να παραγγείλουν καφέ και να περιμένουν έξω».
 

Ο Δημήτρης Γούναρης, ιδιοκτήτης καταστήματος βιολογικών καλλυντικών, ολοκλήρωσε τις τελευταίες ετοιμασίες και είναι έτοιμος για τους πελάτες. «Περιμένω να έρθει το προσωπικό, να δώσω οδηγίες και να ανοίξουμε με το καλό. Ανοίγουμε με ελπίδα, αφήνουμε τον φόβο πίσω και προχωράμε με ελπίδα. Ο Θεός θα βοηθήσει».

Η Μικαέλλα, υπάλληλος σε κατάστημα πώλησης ταξιδιωτικών ειδών, στην οδό Λήδρας εξέφρασε τη χαρά της που άρχισαν δουλειά, ενώ τόνισε πως έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας. «Για ποιο λόγο να φοβηθώ; Έχω γάντια, αντισηπτικό και μάσκα».

 

 

Κάποια καταστήματα έχουν επιστρατεύσει και συνεργεία για απολύμανση. 

Ο κ. Αχιλλέας, ο οποίος είναι 86 ετών και δουλεύει ως τσαγγάρης στην Παλιά Λευκωσία, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο με τον κορωνοϊό, ενώ ανέφερε πως τα χειρότερα έρχονται. «Ο κόσμος θα περάσει χειρότερα. Δουλεύω από 4,5 χρόνων, αλλά όχι για τα λεφτά. Δεν με ενδιαφέρουν, με ενδιαφέρει να ενεργεί το μυαλό μου».

Από πλευράς του, ο Σάββας Ολύμπιος τόνισε πως είναι η πρώτη μέρα που επαναλειτουργεί, αλλά με όλη αυτή την εμπειρία του κορωνοϊού, κατάφερε να αναγνωρίσει τι πραγματικά αξίζει. «Είδα τα θετικά του κορωνοϊού, εγίναμε άνθρωποι, ήρθαμε πιο κοντά με την οικογένεια και μάθαμε να εκτιμούμε τα αγαθά καλύτερα».  
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Υπουργείο Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην ΕΕ
Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το θέμα των πλαστών πτυχίων
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο
Ετοιμόρροπη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αμμόχωστο