Παρασκευή 10 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χτύπησαν κόκκινο τα SMS-Οι αριθμοί ανά μέρα και οι δημοφιλέστερες επιλογές

  31/03/2020 13:05
Χτύπησαν κόκκινο τα SMS-Οι αριθμοί ανά μέρα και οι δημοφιλέστερες επιλογές

Χτύπησαν κόκκινο τα SMS-Οι αριθμοί ανά μέρα και οι δημοφιλέστερες επιλογές

  31/03/2020 13:05
Την ελπίδα ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα μειωθούν οι αιτήσεις με SMS προς το 8998 εξέφρασε ο υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος ενώ αποκάλυψε και τις δημοφιλέστερες επιλογές των πολιτών για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο χθες υπήρξαν 175 χιλιάδες αιτήσεις εκ των οποίων οι 28 χιλιάδες απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτός ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ αφού τις προηγουμενες ημέρες είχαμε:
  • Στις 29 Μαρτίου 146 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 28 Μαρτίου 170 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 27 Μαρτίου 160 χιλιάδες αιτήσεις,
  • Στις 26 Μαρτίου 126 χιλιάδες αιτήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο οι υπηρεσίες που εμφανίζονται ως οι δημοφιλέστερες ανάμεσα στους πολίτες που αποστέλλουν μήνυμα στο 8998 είναι η δύο και η έξι, δηλαδή η υπηρεσία για μετάβαση σε υπεραγορά και η υπηρεσία για σωματική άσκηση ή για βόλτα με κατοικίδιο.
 
 
Ο κ. Κόκκινος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των αιτημάτων για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις τις επόμενες ημέρες, λόγω της επιβολής αυστηρότερων μέτρων θα μειωθεί δραστικά.
 
Την ίδια ώρα εξήγησε πως το υφυπουργείο του παρουσίασε τις επιλογές που έχει ενώπιον της η Κυβέρνηση για την παρακολούθηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε περίπτωση που ληφθεί σχετική απόφαση από την Κυβέρνηση.
 
Όπως εξήγησε στην αγορά υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές. Συγκεκριμένα η παρακολουθηση μπορεί να γίνεται είτε με το βραχιολάκι το οποίο όταν ο πολίτης το αφαιρέσει θα ειδοποιούνται οι Αρχές, είτε με βραχιολάκι το οποίο όμως μπορεί να αφαιρεθεί, ενώ μπορεί να γίνει και με εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.
 
«Έχουμε εξετάσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και αν η πολιτεία το αποφασίσει να ξέρουμε ότι είναι τεχνικά διαθέσιμες. Όμως δεν έχει παρθεί καμία απόφαση», τόνισε ο κ. Κόκκινος.
 
Διαδικασία αποστολής SMS στον αριθμό 8998 για σκοπούς μετακίνησης:

Χ κενό, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, κενό, ταχυδρομικός κώδικας οικίας

Όπου Χ να αναγράφεται ο αριθμός (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) που αντιστοιχεί στο λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό

2. Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Απόλυτες αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού.
 
6. Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες περιοχές.

7.Μετάβαση σε τελετή (πχ κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.

8. Οποιασδήποτε άλλος σκοπός μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας