Κούσιος: Μερικές χιλιάδες συγκεντρώθηκαν σε σπίτια στον Πρωταρά, είδαμε βίντεο

«Δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε αστυνομικό κράτος. Είμαστε μια δημοκρατία και περηφανευόμαστε για αυτή. Είναι όμως μια κρίσιμη κατάσταση που επιβάλλει να ληφθούν κάποια μέτρα με αποκλειστικό στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου στην κριτική που ασκείται από χθες για την αυστηρότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν.
 

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε πως παρά το γεγονός, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έδειξε να εφαρμόζει τα μέτρα, υπήρχαν μικρές εξαιρέσεις που ανάγκασαν την Κυβέρνηση να εκδώσει ακόμα πιο αυστηρά διατάγματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
«Δεν νομίζω να χαίρεται κανένας με τη στέρηση των ελευθεριών των πολιτών μας. Κανένας δεν θα ανεχόταν τον περιορισμό των ελευθεριών του κάτω από άλλες συνθήκες. Δεν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι φτάνουμε στο σημείο να επιβάλλουμε περιορισμούς. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και θα επανέλθουμε στην ομαλότητα», συμπλήρωσε ο κ. Κούσιος.
 
Αναφερόμενος στους λόγους που ανάγκασαν την Κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως όλοι γνωρίζουν πως μια μερίδα των πολιτών δεν συμμορφώθηκε με τα μέτρα.
 
«Όλοι γνωρίζουμε πως μια μερίδα δεν τηρούσε τα μέτρα, διοργανώθηκαν πάρτι, καλούσαν φίλους τους να φάνε μαζί. Αυτά τα γεγονότα της μικρής μειοψηφίας μας οδήγησαν να λάβουμε μέτρα. Διότι αν γίνονται αυτές οι επισκέψεις, είναι προφανές πως κάποιος που μολύνθηκε και δεν το γνωρίζει καθίσταται πυρήνας μετάδοσης του ιού».
 
«Είχαμε πληροφόρησή, πρόσθεσε, «και για πολλές άλλες συγκεντρώσεις. Μερικές χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σε σπίτια στον Πρωτάρα, είδαμε βίντεο με συγκεντρώσεις να κυκλοφορούν. Ήταν μια συνολική αποτίμηση της Κυβέρνησης».
 
Την ίδια ώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε πως δεν είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να παίρνει μέτρα για περιορισμό των ελευθεριών των συμπολιτών μας και δεν είναι κάτι το οποίο κάνει κάποιος με ευκολία.
 
Αναφορικά με τον τρόπο που η Αστυνομία θα επιβάλει τα μέτρα, ο κ. Κούσιος εξήγησε πως αν και δεν γνωρίζει τον τρόπο που αυτά θα εφαρμοστού, η Αστυνομία έχει καθήκον να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης με βάσει τα διατάγματα.
 
Την ίδια ώρα, σημείωσε, πως αναφορικά με το θέμα των σκύλων που θα πρέπει να βγαίνουν βόλτα, είναι κάτι που η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει. «Παρά ταύτα δεν πιστεύω ότι αν κάποιος αν βγει για πέντε λεπτά για τις ανάγκες του κατοικίδιου θα πρέπει να το αναγάγουμε για μείζων θέμα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»