Στελεχώθηκε η κλινική υπόπτων περιστατικών στην Πάφο-Λειτουργούν σταδιακά οι υπόλοιπες κλινικές

Στελεχώθηκε η κλινική υπόπτων περιστατικών με νοσηλευτές και με ιατρούς και έχει τεθεί υπό λειτουργία από χτες, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ  Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως στην κλινική θα εργάζονται εκ περιτροπής στη βάση προγράμματος , παθολόγοι, πνευμονολόγοι και καρδιολόγοι, ίσως και χειρούργοι αν παραστεί ανάγκη.

Πρόσθεσε πως η κλινική θα μπορεί να νοσηλεύσει μέχρι και 10 περιστατικά με δυνατότητα επέκτασης εάν χρειαστεί. Η κλινική  υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού  θα στελεχώνεται από τρεις με τέσσερις  ιατρούς του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης και  από 23 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Επιπρόσθετα σημείωσε, θα υπάρχει ένας βοηθός,  μία καθαρίστρια και ένας  κλητήρας οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για τον νέο θάλαμο και δεν θα κινούνται σε άλλες περιοχές του Νοσοκομείου. 

Σημείωσε πως  με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε χτες η εκπαίδευση των ιατρών και των νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τον θάλαμο  υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου.

Παράλληλα είπε, πως ετοιμάστηκε το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας και Διαλογής το οποίο θα στελεχώνεται από ειδικευόμενους και εξασκούμενους ιατρούς, στην βάση προγράμματος το οποίο ήδη ετοιμάστηκε.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μουτήρη,  η κλινική θα στεγάζεται  στον τρίτο όροφο του ΓΝ Πάφου και θα αποτελείται από δέκα μονόκλινα δωμάτια, όπου θα εισάγονται για σύντομο χρονικό διάστημα τα ύποπτα περιστατικά.  Επίσης Θα  επιβεβαιώνει τα πιθανά κρούσματα τα οποία ακολούθως θα διακομίζονται για θεραπεία στο ΓΝ Αμμοχώστου ή στην ΜΑΦ ή ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού.

Είπε ακόμη πως η Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ΓΝ Πάφου ετοιμάστηκε επίσης χτες με την επιστροφή του νοσηλευτικού προσωπικού. Επεσήμανε δε, πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν περισσότεροι για να λειτουργήσουν σταδιακά οι υπόλοιπες κλινικές. Πρόσθεσε ακόμη πως  επιθεωρήθηκε ο εξοπλισμός και κυρίως οι αναπνευστήρες.

Στο μεταξύ θα συνεχιστεί και σήμερα η  δειγματοληψία που ξεκίνησε χτες  από όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Δρ. Λάκη Γιουκκά Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιουκκάς ανέφερε πως “άρχισε η δειγματοληψία των ασθενών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα  της Μονάδας Αιμοκάθαρσης", προσθέτοντας πως “αυτή θα ολοκληρωθεί σε διάστημα των τριών ημερών”.

Σύμφωνα με τον κ. Γιουκκά, οι ασθενείς που ανέρχονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ανέρχονται σε 11.

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ