Ξεκαθαρίζει τις σκιές ο ΠτΔ-Σπάει τη σιωπή του, στέλνει επιστολή στον Αβέρωφ

Απάντηση στα όσα λέγονται και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, δίδει μέσω γραπτής του ανακοίνωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος, μοναδική του έγνοια είναι η διατήρηση της ενότητας του ΔΗΣΥ, ενώ σημειώνει πως απαιτείται ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πλήρης στήριξη της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου.  

«Σε απάντηση των όσων λέγονται και γράφονται, επιθυμώ να καταστήσω σαφές πως μοναδική έγνοια έχω την διατήρηση της ενότητας της ιστορικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εκνευρισμός σε Πινδάρου-Προεδρικό, οι ανησυχίες και η λύση Αναστασιάδη

Και προσθέτει: «Ως εκ τούτου αυτό που απαιτείται είναι, πρώτον ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της παράταξης και δεύτερον η αποφυγή των όποιων δηλώσεων που θέτουν εν αμφιβόλω διακηρυγμένες προθέσεις μελών ή στελεχών του κόμματος».

«Τιμώντας με συνέπεια τις πιο πάνω αρχές, θα εκφράσω τις θέσεις μου δια αυστηρά προσωπικής επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. Την ίδια ώρα επαναλαμβάνω πως είμαι στη διάθεση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να ακούσω τις όποιες απόψεις ή και ανησυχίες διατηρούσε ή διατηρεί, όπως άλλωστε πάντοτε έπραττα», καταλήγει ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Απάντηση μετά από μια εβδομάδα

Υπενθυμίζεται πως η πρόσκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να ξεκαθαρίσει τις σκιές που δημιουργήθηκαν για τον ποιον στηρίζει στις Προεδρικές Εκλογές, παρέμενε αναπάντητη από την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τα σενάρια για Plan B για απόσυρση της υποψηφιότητας Νεοφύτου και αντικατάσταση της από την Αννίτα Δημητρίου, δημιούργησαν εσωστρέφεια και έντονο προβληματισμό στην Πινδάρου.   

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρούν σε όλους τους τόνους, πρώτον να ξεκαθαρίσουν  πως δεν υφίσταται το σενάριο για απόσυρση της υποψηφιότητας Νεοφύτου και δεύτερο να δημιουργήσουν γέφυρες που θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρόκληση Αβέρωφ σε Αναστασιάδη. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, κινείται και η σημερινή γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιχμές και εκ νέου δυσφορία για ΠτΔ-«Το κκιάριν εν αλλού, το κόστος ο Αβέρωφ»

Σε ότι αφορά το σενάριο για την Αννίτα Δημητρίου, το μήνυμα που στέλνεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι πως πρόκειται για μια κίνηση μιας εφημερίδας για να δημιουργήσει πρόβλημα στην υποψηφιότητα Νεοφύτου, τονίζοντας παράλληλα πως ποτέ δεν τέθηκε ένα τέτοιο θέμα στο τραπέζι των κομματικών οργάνων. Η ίδια η πρόεδρος της Βουλής, εξάλλου, με δήλωση της μετά τη δημοσκόπηση του «Πολίτη», ξεκαθάρισε πως, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της υποψηφιότητας Αβέρωφ. «Η θέση μου είναι γνωστή. Ανήκω πολιτικά στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος δημοκρατικά και συλλογικά  έχει πάρει την απόφαση του για τον υποψήφιο που υποστηρίζει, τον πρόεδρό του Αβέρωφ Νεοφύτου, την οποία σέβομαι και στηρίζω απόλυτα ως την ιδανικότερη επιλογή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέφυγε να απαντήσει στον Αβέρωφ ο Πρόεδρος-«Δεν είναι η στιγμή να ασχοληθώ»

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ